DSB spaarders krijgen voorschot gestort

euromuntenEen tijdje geleden hebben de curatoren van de DSB Bank aangegeven dat de rekeninghouders een voorschot van 3000 euro kunnen aanvragen. De eerste voorschotten zijn al uitbetaald.

Inmiddels is het niet meer mogelijk om een voorschot aan te vragen. U moest namelijk uiterlijk op 5 november een aanvraag indienen. De uitbetaalde voorschotten is ingesteld om de rekeninghouders alvast een bedrag ter beschikking te stellen. De voorschotregeling geldt niet voor de deposito’s, zakelijke spaarrekeningen en voor de Zilvervlootrekening. Later is dit herzien en was een voorschot ook mogelijk voor de Zilvervlootrekening.

Depositogarantieregeling
Deze maand zullen de DSB klanten met een spaarrekening geïnformeerd worden over de depositogarantieregeling. Ik blijk ook nog een oude spaarrekening te hebben met maar liefst € 4,35 aan spaartegoed. Deze maand krijg ik dus te horen wat ik moet doen om mijn “spaargeld” terug te ontvangen, met een rentevergoeding. De Nederlandsche Bank vergoedt namelijk niet alleen het spaartegoed tot € 100.000 per rekeninghouder, maar ook de rente die de rekeninghouder nog zou moeten ontvangen. Veel lotgenoten met een vergelijkbaar klein tegoed, zullen niet de moeite nemen om het geld terug te vragen. Ik ga zeker mijn geld terughalen, alleen al om te ondervinden hoe het in zijn werk gaat.

Lees ook:Spaarders DSB Bank krijgen geld vóór kerst
Lees ook:Spaarders met grote bedragen bij de DSB Bank
Lees ook:Krijgen wij de Zilvervlootrekening terug?
Lees ook:Wat is een personeelslening?
Lees ook:Voorschot energienota verdwijnt

Eén reactie op “DSB spaarders krijgen voorschot gestort

  1. Patrick

    Goed om te zien dat mensen het voorschot gestort krijgen. Hopelijk gaan de rest van de regelingen ook snel van start dat mensen weer bij hun spaargeld kunnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.