Een helpdesk tegen fraude

In mijn mailbox ontvang ik dagelijks meerdere mailtjes van dubieuze afzenders. Een deel wordt onderschept door mijn virusscanner, een ander deel verwijder ik zelf. In geval van twijfel neem ik contact op met de fraudehelpdesk.

De meeste mensen zullen nu wel weten dat ze niets moeten doen met de mailtjes die zogenaamd afkomstig zijn van de ING. U komt namelijk op een site terecht die lijkt op de site van de ING, maar in werkelijkheid is het een in elkaar geknutselde site die zeer veel lijkt op ING.nl. Zij proberen op deze manier uw inloggegevens te ontfutselen.

Ook de Engelstalige mailtjes waarin u een voorstel wordt gedaan om geld te verdienen, is inmiddels een bekende poging tot oplichting. Bij sommige pogingen tot fraude is het in eerste instantie niet duidelijk dat het om fraude gaat. Dat is ook de bedoeling van de criminelen.

Fraudehelpdesk.nl
In het geval u vermoeden hebt van fraude, kunt u contact opnemen met de Fraudehelpdesk. Zij hebben als doel om te voorkomen dat mensen het slachtoffer worden van fraude. Zij kunnen u ook adviseren indien u slachtoffer bent geworden van oplichtingpraktijken. Op hun site treft u ook enkele tips aan om te voorkomen dat u slachtoffer gaat worden van oplichting.

Lees ook:Meer fraude met internetbankieren
Lees ook:Eerste hulp bij geldzaken?
Lees ook:Miljoenen euro’s verklikt
Lees ook:Ook Groen Invest voor de rechter
Lees ook:Beleggingspolissen – kosten en kansen

Eén reactie op “Een helpdesk tegen fraude

  1. Fred Wijma

    Bedankt! Ik wist niet dat die site bestond. Ik heb ‘m meteen aan mijn favorieten toegevoegd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.