Meer fraude met internetbankieren

Het aantal fraudezaken met internetbankieren is in 2010 explosief gestegen. Van 154 gevallen in 2009 naar 1.383 fraudezaken in 2010.

Een deel van de stijging is toe te rekenen aan het toenemende aantal internetrekeningen, maar een dergelijke stijging belooft niet veel goeds. De NVB vindt de cijfers nog steeds niet alarmerend, indien het wordt afgezet tegen het aantal mensen dat aan internetbankieren doet. De meeste fraudes worden veroorzaakt door phishing. Dit gebeurt vaak door misleidende mailtjes te sturen, om op deze manier belangrijke gegevens te achterhalen.

De schade door fraude wordt nog steeds door de banken gedragen, maar het blijft maar de vraag hoe lang ze dat nog blijven doen. In het geval de schadeposten te hoog worden voor de banken, zullen ze meer verantwoordelijkheden leggen bij de klanten. De criminelen blijven de nepmailtjes sturen, zo lang mensen er in blijven trappen. In de media wordt er vaak aandacht aan geschonken, en toch reageren mensen nog steeds op de nepmailtjes.

Het Korps Landelijke Politiediensten en het Openbaar Ministerie gaan nu samenwerken om fraude met internetbankieren tegen te gaan.

Lees ook:Mega beleggingsfraudes… in Nederland!
Lees ook:Meer uitkeringsgerechtigden
Lees ook:Het BKR meldt meer betalingsachterstanden
Lees ook:Sparen? Kan dat nog steeds?
Lees ook:InterNIETbankieren – nú bij ABN AMRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.