Ook Groen Invest voor de rechter

Groen Invest – weer zo’n beleggingsproject in hardhout. De 5.500beleggers worden niet betaald dus hun advocaat sleept Groen Invest voor de rechter. De directeur is geen oplichter, zo stelt die advocaat. Het is een ”idealist met prachtige ideeën, maar in de praktijk komt er weinig van terecht”.

Zorgwekkend vind ik de rol van IDM Bank en de notaris. Het schijnt dat 80% van de investeringen met geleend geld is gedaan. En hier zijn IDM en notaris kennelijk actief bij het project betrokken geweest, waardoor de investeerders wellicht eerder dachten ‘dat zit wel goed’.

Het is ook niet zo’n bedrijf dat alleen maar investeringen van meer dan € 50.000 binnenhaalt. Maar omdat het geen effecten zijn die aangekocht worden stonden deze houtfondsen in eerste aanleg niet onder toezicht van de AFM. Inmiddels heeft Groen Invest wel gewoon de benodigde vergunningen van de AFM.

Ik vind dat het erop lijkt dat hier geen sprake is van oplichting of fraude, maar van simpel mismanagement. Wat uiteindelijk geen verschil maakt als je er geld mee kwijtraakt. Ën dat zag Anton Greefhorst al lang geleden aankomen, al heeft Groen Invest dat geprobeerd te weerleggen. Er zijn zelfs al eens kamervragen gesteld over Groen Invest.

Lees ook:Groen Invest perikelen
Lees ook:Update van beleggingsboefjes
Lees ook:Claim van half miljoen bij Rabobank voor foute hypotheken
Lees ook:Harry Mens houdt vertrouwen in Palm Invest
Lees ook:PR Invest de volgende?

343 reacties op “Ook Groen Invest voor de rechter

 1. Vermeer

  Groeninvest heeft geen afm vergunning,en die zullen ze ook nooit krijgen.
  Het bedrijf is de schepen al achter hun rug aan het verbranden,als de mensen nog geld van hem moeten krijgen dan zullen ze snel moeten zijn.
  Het bedrijf is al een paar keer bijna de fles op gegaan,hoe langer je wacht hoe minder je kans is om je geld terug te krijgen.
  Zet hem met z’n alle onder druk en wacht niet op de advocaat.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kennis

  Ze hebben de laatste tijd allemaal over groeninvest,maar wat denken de mensen over de Notaris van dat bedrijf.?
  Is hij niet medeverantwoordelijk voor de misstap die het gin in het verleden en heden gedaan heeft.
  Hij heeft toch een zorgplicht, om op toe te zien dat alles goed verloopt.
  Ik denk dat de mensen op hem hebben vertrouwt,en daardoor ook belegd hebben in het bedrijf.
  Controleerd een notaris niet in de boeken en op de plantages of alles wel klopt.?
  Zo niet,dan wil ik ook wel NOTARIS worden en flink geld verdienen.
  Als je alles na gaat dan heeft het bedrijf gin ons wel ontzettend misleid,en aan het lijntje gehouden.
  Het gin heeft in het verleden ook nog meerderen notarissen gehad,waarom trekken die niet aan de bel,is dit om hun naam schoon te houden.?
  Vergunningen hier en vergunningen daar,dit is allemaal mooi maar wat het belangrijkste is,hoe zit het bedrijf financieel in mekaar.
  Als je na gaat dat veel hard hout bedrijven het allemaal op het papier het 100% voor mekaar hebben,en jaren later gaan ze de fles op wat heb je dan aan deze vergunningen bv. f.s.c en het afm,nikssssssssssssss
  Wordt her niet tijs dat de nederlandse bank gaat controleren hoe het met de finans van deze bedrijven er voor staat.?
  Als het zo door gaat dan tuimen er nog veel meer mensen in dit soort beleggingen.
  En dan heb ik het nog niet eens over de aandelen waar van ze te veel provisie heffen waardoor de klant tenslotten niks meer van over houd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. piet

   Ik denk dat je in de war bent met een accountant. Een notaris gaat niet over de boeken.

   Bovendien, het staat je vrij om notaris te worden. Mits je eerst rechten studeert, vervolgens 6 jaar in de praktijk werkt als kandidaat, ondertussen de notariele beroepsopleiding volgt en benoemd wordt door de koningin.

   Als dat je allemaal te veel of te moeilijk is, doe dan niet of een notaris een of andere crimineel is die jou geld aftroggelt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Patrick

    Beste Piet,

    Ja een notaris gaat niet over de boeken maar hij is wel medeverantwoordelijk voor de akten die hij passeert. Indien blijkt dat de grondslag voor een akte niet goed is onderzocht door de notaris, de notaris aansprakelijk gesteld kan worden. Let wel, de notaris dient aantoonbaar en verwijtbaar fouten gemaakt te hebben.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Andy Hummel

  Hallo . ik ben dus ook al 9 jaar bezig met deze inversteerder. 9 jaar lang het maandelijkse bedrag betaald,aan die IDM Bank

  Tot dat ik afgelopen jaar een huisje wou kopen, toen zei mijn financieel adviseur dat ik die bomen maar moest betalen met ander geld zo dat die schuld weg was
  Dat hebben we dus gedaan , en hebben ongeveer 15000 euro betaald met een lening op mijn vrouw haar naam

  Dat betekend dat we die schuld maandelijks moeten betalen tegen hoge rente mmm maar nu blijkt dus uit julie verhaal dat het allemaal onzin is en ik dus gewoon mijn geld kwijt ben

  groet A

    /   Beantwoorden  / 
 4. Piet Heggen

  Hallo Andy,

  De kans is heel groot dat je bijna niks meer van je geld meer ziet.
  Eerst komen de schuld eisers daarna jullie.
  Nooit met geleend geld beleggen,is niet verstandig.
  Bovendien had dit niemand verwacht dat groeninvest falliet zou gaan.
  Maar ik ben nu ook gewaarschuwd voor de volgende keer,ik ga dan eerst kijken voor ik nog maar iets ga beleggen.
  Misschien kun je met een groep mensen naar Retie gaan en het geld uit hem persen.
  Ik heb gehoord dat Dhr v/d heijden iedere woensdag in de sauna zit bij het kasteel van Eindhoven!
  Misschien kunnen jullie de ruimte in de sauna wat kleiner maken voor hem!
  Was maar een tip!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Frits

  Faillissement dreigt voor Groen Invest
  ‘Het gaat om 700 hectare dood hout en €70 miljoen aan verdwenen kapitaal.’ Advocaat Honoré van Schuppen kiest de aanval tegen Groen Invest, een bedrijf dat investeert in de zogeheten Robinia-bomen. ‘De facto is deze investeringsmaatschappij failliet.’

  Van Schuppen wees eerder al met een beschuldigende vinger naar het bestuur van Groen Invest, maar ook naar notaris Maarten van Santvoort, die ongeveer 7.000 notariele stuken door zijn kantoor liet gaan. Zijn beloning voor de moeite: ruim €1,5 miljoen. Maar ook de IDM Bank wordt in het beklaagdenbakje gezet. Waarom?

  Deze bank verstrekte leningen voor ongeveer 85% van de participanten in Groen Invest. De IDM Bank daarentegen wijst de kritiek weer van de hand met een standaardreactie: ‘De zorgplicht schrijft alleen voor dat je kijkt naar het vermogen van klanten om leningen terug te betalen. Het product dat de klant verkoopt, is verder niet interessant.’

  Hoe ziet advocaat Van Schuppen, die meldt ruim 1.000 deelnemers te vertegenwoordigen, het verloop van dit proces? ‘Over twee weken voeren we overleg met elkaar. Dat is de bedoeling, in ieder geval. Als de drie partijen niet om tafel komen, volgt een rechtsgang, en dat kan lang duren.’

  Groen Invest zelf wil niet meer reageren op berichten in de media. Directeur Frans van der Heijden vraagt deelnemers om hem persoonlijk te bellen op zijn mobiele telefoon. Opvallend: over een artikel in De Telegraaf meldt Van der Heijden dat hij de AFM heeft ingelicht over het verschijnen van deze publicatie, maar Groen Invest heeft geen vergunning van de AFM. Het verzoek om de tijdelijke vergunning om te zetten in een blijvende is eind juli afgewezen.

  Uit de correspondentie tussen Quote en Groen Invest is overigens nog wel een verdediging te destilleren. Directeur Van der Heijden wijst op de snelle groei van de Robinia, in vergelijking met een andere boomsoort, zoals te zien op onderstaande foto’s:

  Een boom (veel jaarringen, weinig groei)

  Een Robinia-boom (weinig jaarringen, veel groei

  Verder heeft Van der Heijden een rapport opgestuurd waaruit blijkt hoezeer de houtprijzen in de lift zitten. Echter, dat hout moet er dan wel zijn natuurlijk. Aangezien een eerder bericht nogal kritisch van toon was, zeker over de financiële basis van de onderneming, verwijst Van der Heijden naar zijn accountant Raijmakers. De hoofdvraag: hoe kan het toch dat er letterlijk slecht €1 is geconsolideerd in het moederbedrijf van Groen Invest?

  ‘Ik denk niet dat ik met u van gedachten kan wisselen over deze kwestie’, meldt de accountant. ‘Dat hebben wij zo afgesproken met elkaar.’

  Nico van Wijk dinsdag 16 september 2008, 12:58

    /   Beantwoorden  / 
 6. erwin

  Allemaal leuk en aardig.
  Ik lees heel veel info over wat er aan de hand zou zijn en de gevolgen.
  Maar in navolging van Andy zit ik ook met de gebakken peren en een lening van 15000 euro.
  Nu zou dhr. van schuppen groeninvest voor de rechter dagen en alle 5000 participanten een brief hebben gestuurd in maart.
  Heb nooit een brie ontvangen en lees nu pas wat meer, maar nog steeds niets over wat er verder gaat gebeuren en wat dhr. van schuppen gaat kosten.

  Als ik ook mijn geld in een advocaat moet leggen en er niks uitkomt ben ik en mijn 15000 euro lening lichter maar ook nog advocaatkosten.
  Hier gaat dus niet de term baat het niet dAN schaadt het niet op.

  Wie kan me informatie en eventuele ideeen geven hierover want ik zie voor me dat ik idd 15000 euro lichter ben en een ervaring rijker.

  vriendelijke groet Erwin

    /   Beantwoorden  / 
 7. erwin

  hoi Andy heb jij al info over stappen of ideeen.
  Zit in hetzelfde schuitje als jou zo te merken.
  Ben negen jaar via groeninvest nog geen geld ontvangen en in 2006 wilde ik een huis kopen en moest ik mijn idm lening omzetten naar een lening van 15000 euro.

  hopelijk ben jij al wat verder met de kwetie dan mij

    /   Beantwoorden  / 
 8. els de groot

  Beste mensen,

  Ook ik zit in zelfde schuitje.Laatste mail die ik van GIN heb gehad(ene Mr.Veldhuizen)meldt dat AFM GIN verplicht heeft alle lopende zaken af te handelen nu er geen vergunning is verkregen.Dit zou betekenen dat ze alle 3 de kapfases in 1 keer gaan uitbetalen.Een dezer dagen heeft Dhr. v/d Heyden contact met AFM over hoe te handelen(zeggen ze).Daarna zou er uitgekeerd worden zodat(lettelijk)ik mijn lening altijd af kan lossen.ZAl mij benieuwen.Ik houd U op de hoogte.

  Els de Groot

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   En Els? Nog iets vernomen vanuit GroenInvest?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Els de Groot

    Ha Anneke,

    Sorry voor late reactie,ik wacht nl. nog steeds op antwoord.Ik weet dat er anderen zijn die na lang aandringen een schriftelijke verklaring van GIN hebben verkregen waarin hun in 2012 18 m3 hout wordt gegarandeerd(waarschijnlijk uit buitenlandse bossen).Ikzelf heb alleen vernomen dat men uitslag AFM afwacht.

    Groetjes Els

      /   Beantwoorden  / 
 9. Arnold

  OK, ben zelf ook belanghebbende met vraagtekens. Inmiddels is het 30 december en buiten een brief gedateerd 28 november jl. op de GroenInvestsite geen bericht meer. Geen faillissement en geen uitkering. Weet er iemand al iets meer?

    /   Beantwoorden  / 
 10. j van der Laan

  betaal maandelijks braaf mijn 44,47 euro, wacht kennelijk net als velen op mijn eerste uitbetaling. Heb niet zoveel zin om nog extra te investeren in een dure advocaat.

  Ben het project ingestapt toen de regering nog “groene belasting” uitbetaalde, dit verdween samen met de aftrekbaarheid van de rente op leningen.
  De heer Wouter Bos (toepasselijke naam) moet hier ook maar eens wat aan doen, per slot van rekening kan de kleine man op financiele problemen rekenen het komende jaar. Hoe gaat dit verder, wie weet het????? gr. j.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Michel

  Ik heb vandaag met vd Heyden gebeld. Hij liet mij weten dat de volume garantie ondervangen wordt door Robinia bossen in Roemenie en Hongarije. Paaltjes kap zal niet plaatsvinden, enkel de eindkap. Ipv de paaltjes te kappen, laten ze deze nu tot eindprodukt uitgroeien. In NL is de dikte immers niet genoeg om op een redelijke manier te verkopen.
  Meer zekerheid wordt eind januari verwacht. Volgens vd Heyden zal de AFM dan het beslissende woord geven over de vergunningen. Dan wordt dus pas duidelijk of het allemaal ook rechtmatig is wat GIN wil doen om de volume garantie na te komen.
  Vd Heyden legt duidelijk de schuld bij de AFM, die volgens hem gedurende de eerste tien jaar geen bezwaar maakte, maar 1,5 jaar geleden plotseling moeilijk begon te doen over vergunningen. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het binnenkort allemaal goed komt met de vergunningen.
  Ik ga dus binnen maximaal twee maanden weer een nieuwsbrief verwachten en hopen dat het allemaal waar is en dat hij het bij het rechte eind heeft.
  Helemaal gerustgesteld voelde ik mij niet na het telefoontje.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Piet

  Halo Michiel,

  Je laat je dit toch niet allemaal wijs maken!
  Paaltjes worden niet gekapt alleen het eind product Ha,Ha,Ha.
  Heel simpel het hout groeit hier in nederland voor geen milimeter,dus paalhout laat staan van een eindproduct of dikkebomen,er is niks om te kappen!
  Ik heb het hele bos gebeuren van Gin in Nederland bekeken,je kunt het zelfs op google earth het bekijken,is helemaal mislukt,nog niet eens brandhout is het.
  Dit wist Dhr van Dre Heijden al 8 tot 9 jaar lang,en nu mooi praten van het komt helemaal goed.
  Wat denk je waarom er een advocaat bezig is tegen hem.
  Tijd rekken is het niks als tijd rekken,en daarna de fles op gaan.
  Pek en veren zou ik zeggen,dat moeten ze doen met zulken lui.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Kees

  Piet heeft gelijk wat hij schrijft!
  Ik geloof hier helemaal niks van wat die man verteld!
  Hij komt steeds ongeloofwaardiger over zo.
  Bovendien het afm de schuld te geven is wel makelijk,terwijl hij zelf de boeken en het onderhoud van het brandhout niet op orde had.
  Bovendien lieten ze mij zien dat het goed perfect was onderhouden(in de boeken).
  Ging zelf kijken en het was een puinhoop,dus een groten fraude volgens mij!
  En dan nog zo praten niet te geloven dat dit kan hier in Nederland!

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter knelissen

   Heb helaas ook dit produkt afgesloten voor ca. 10 jaar terug, heb nog niets ondernomen ivm berichten en slechte resultaten, maar heb nu toch langzamerhand het idee dat hier niets uit gaat komen en mijn geld kwijt ben.
   Heeft iemand van jullie evt. aktie ondernomen, en wat kan hier nog aan gedaan worden.
   Zijn er nog mogelijkheden uberhaupt.

   Zou prettig vinden indien mij iemand hierover info kan geven, en is er niets iets mogelijk om gezamenlijk hier iets tegen te doen, zijn er evt al akties opgestart.
   Heb tot nu toe geen enkel bericht van groeninvest ontvangen mbt uitkeringen, terwijl dit al voor 4/5 jaar terug had moeten gebeuren.

   Bij voorbaat dank,
   Peter

     /   Beantwoorden  / 
 14. Els de Groot

  Ha mensen,

  Ook ik ben participant sedert 1997.Zit dus in zelfde schuitje.Ik heb een mail van ene Mr.Veldhuizen dat alles in 1x wordt uitgekeerd,zodat ik mijn lening altijd kan aflossen,en er zijn anderen die een schriftelijke verklaring hebben gehad waarin hun over 3 jaar 18 m3 hout wordt gegarandeerd,inderdaad uit buitenlandse bossen.het wordt mijns insziens wel tijd dat we nadere info vernemen.Alleen:AFM kan nu wel geen vergunning verleend hebben,die doen verder ook niets als GIN failliet gaat.Ze zijn contractueel nl. alleen verplicht de inleg(let wel: 10.000 GULDEN) te vergoeden(zie notariele akte).Graag reactie!!!!!!!!!!!!

  Els de Groot
  Ermelo

    /   Beantwoorden  / 
 15. pascal huiskens

  Hallo medeboominvesteerders,
  ook ik ben er in getuind in 1998 en heb net als de rest jaren mogen genieten van radiostilte van de kant van GIN. Alleen als ik zelf belde waarom investeerders niet werden geinformeerd kreeg ik weer een zoethoudertje te horen. Ondanks de negatieve publiciteit die ze in de afgelopen jaren over hun heen kregen bleven ze positief. Wat ik al verwacht had bleek dus toch waar, maar Vanderheijden blijft positief. Ik heb me wel aangesloten bij het groepje van avokaat van der Schuppen maar ik krijg toch het idee dat dit toch een zinkend schip is. Vertrouwen in rechtspraak hierover in Nederland heb ik niet en eigenlijk wil ik zo snel mogelijk van deze witte boordencriminelen af en zeer zeker mijn inleg terug en van die vervelende lening af. Ik wil er alles aan doen om zakkenvullers aan de “boom “te nagelen.Wellicht zijn er mensen die met mij spijkers met koppen willen slaan? graag hoor ik hier van!

    /   Beantwoorden  / 
 16. pascal huiskens

  By the way,
  na telfonisch contact met de directeur kreeg ik te horen dat”"onze” bomen met het opengaan van de grenzen in het oostblok , gestolen zouden zijn door…. ruik je hem al?? de ZIGEUNERS. Pure pech voor ons dus. Gewoon nog een aantal jaren lekker doorbetalen en kijken wie er voor paal staat. wij dus.

    /   Beantwoorden  / 
 17. snatersen

  Ook ik ben participant bij GIN.
  N.A.V alle berichten heb ik contact gehad met de Hr Veldhuizen en onderstaand antwoord van hem gekregen.
  Geachte H.J. Snatersen,

  Neem van mij aan dat het meeste wat op internet staat niet waar is.
  Vaak wordt er iets beweerd waar een ander weer op reageert, en na een paar keer heen er weer reageren klopt er meestal weinig meer van.

  Mijn naam word genoemd in uw mail, vandaar dat ik ook even op dit bericht reageer.

  Ik weet niet wie het geschreven heeft, maar dat wij de 3 opbrengsten gaan samenvoegen tot 1 opbrengst is een voorstel naar de AFM geweest, maar een voorstel is nog geen definitief iets ( dit bedoel ik dus met heen en weer reageren )

  U heeft van ons afgelopen jaar geen nieuwsbrief ontvangen, maar als het goed is wel 2 X een brief, en u kunt altijd het laatste nieuws op onze site lezen http://www.groeninvest.nl

  U heeft participatie nr. xxxx met als aktedatum 13-10-00 zodat uw bos deze winter gedund had moeten worden.

  Vervolgens duurt het gemiddeld 6 kwartalen ( zagen, vervoeren, verwerken en verkopen ) voor u uw opbrengst krijgt, maar zoals u uit onze brief van begin juli begrepen hebt, is er door het niet toekennen van de vergunning door de AFM een wijziging in de situatie ontstaan. De AFM heeft GIN verplicht de lopende overeenkomsten met participanten versneld af te wikkelen. GIN heeft een afwikkelplan ingediend waarover met de AFM overeenstemming bereikt moet worden. Het is op dit moment nog niet duidelijk op welke wijze een en ander gestalte zal krijgen. Het is de bedoeling dat de eerste kap opbrengst in de afwikkeling geïntegreerd wordt.

  Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder sinds wij U per brief hebben laten weten dat wij de vergunning van de AFM tot het beheren en aanbieden van beleggingsobjecten niet gekregen hebben.

  Wij hebben toen aan u gemeld dat wij in de door de AFM voorgeschreven versnelde afwikkeling toch voldoende mogelijkheden zagen om de overeenkomsten bevredigend af te werken. Midden augustus hebben wij bij de AFM een voorstel ingediend om tot versnelde afwikkeling van alle lopende participaties te komen.

  Sindsdien zijn er verschillende gesprekken tussen de AFM en GIN geweest en heeft er de nodige correspondentie plaats gevonden. Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat er vooruitgang is geboekt en dat de AFM zich niet per definitie afwijzend opstelde tegen onze plannen. Echter om tot een definitieve goedkeuring te komen zal er op verschillende punten nog, vooral juridische, verduidelijking en aanpassing moeten plaats vinden, waarover dan weer wederzijds overleg gevoerd zal moeten worden. Het is op dit moment nog niet precies aan te geven hoeveel tijd hiermee gemoeid zal zijn.

  Als er meer bekend is dan krijgt iedereen een brief van ons.

  Wat er in deze brief staat weet ik uiteraard nog niet, maar wij zullen ons altijd aan de houtvolumegarantie houden ( gelukkig voor u is dit meer dan de 18 M3 waar u over schrijft )

  Hopend u hiermee voldoende antwoord op uw vragen te hebben gegeven.

  Namens Groen Invest Nederland

  m.vr.gr. Willem Veldhuizen

    /   Beantwoorden  / 
 18. pascal huiskens

  3 e stukje dat ik hier schrijf.
  Ik ben voornemens een en ander te laten uitzoeken door studenten van een juridische faculteit hoe ik mijn geld terug kan krijgen. Dit zal niet gratis zijn maar ik wil zien of er een mogelijkheid is. Al tien jaar ben ik aan het betalen en zie de bui nog steeds hangen. Volgens mij moet het toch zo zijn dat wij ons aan onze verplichtingen houden, maar ook de tegenpartij moet dit. Er zou toezicht gehouden worden door de stichting vruchtgebruik robinia en dergelijke. In het verleden heb ik alleen maar veranderingen gezien die in ons voordeel werken, onder andere de niet aftrekbaarheid van het geheel bij de belasting. Tevens een zeer gebrekkige informatie naar onze kant toe. Ik zoek dus mensen die ook geinterreseerd zijn het zaakje te laten uitzoeken door de juiste personen met betrekkeing tot het investeren met geleend geld. We hebben gezien met Aegon en dexxia dat er wel degelijk manieren zijn en dat je je niet meteen door de eerste de beste het veld in moet laten sturen. Graag een reactie hierop van medeparticipanten.

    /   Beantwoorden  / 
 19. T,M, Forsten

  Ik betaal inmiddels ook al 9 jaar. Destijds kregen we de garantie, dat bij mislukken we de inleg terug zouden krijgen. Alleen ik heb geen idee hoe.
  Mocht u meer weten hoe een en ander in zijn werk gaat, dan zou ik dit heel graag willen weten.
  Zou u me op de hoogte willen houden

  tmf

    /   Beantwoorden  / 
 20. harnandylana

  Hallo medeboominvesteerders,

  Aangezien er veel forums zijn verdwenen waar je met elkaar kunt praten over het onderwerp van de bomen of gezamelijk actie wilt ondernemen, heb ik een nieuw forum geopend.
  Ik hoop dat er zoveel mogelijk mensen zich hier gaan aanmelden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerard

   wat is het adres van dat forum, kan et niet vinden

     /   Beantwoorden  / 
 21. harnandylana

  Er staat nog niet veel op omdat het forum net geopend is vandaag, maar na aanmelding kan iedereen plaatsen wat hij wilt.

    /   Beantwoorden  / 
 22. ploum

  ik heb net als jullie allemaal een mail ontvangen waar zo goed als duidelijk uit valt op te maken dat ons geld pleite is mag zoiets ongestrafd in nederland het zijn toch onze zuurverdiende centen

    /   Beantwoorden  / 
 23. Marianne

  deze mail bied misschien de laatste strohalm. Ik stel voor er toch zo veel mogelijk op te reageen. Ik heb met Frans gebeld, hij moet dus alles verkopen. Hij ziet alleen op deze manier kans om aan zijn verplichtingen te voldoen. In het andere geval zijn we dus alles kwijt.

    /   Beantwoorden  / 
 24. Michele

  Ik heb ook met Frans gebeld. Ik vind het wederom een verdacht verhaal. We moeten voor maandagmorgen allemaal toestemmen, echter de kans om meer duidelijkheid te krijgen van de AFM is er niet, omdat die pas maandagmorgen weer aanspreekbaar zal zijn. Tot zover ook geen uitleg gekregen waarom de AFM het voorstel heeft afgekeurd. Maar die uitleg komt er volgens Frans wel aan. Het lijkt net of ze allemaal onder één hoedje spelen…
  Maar waar draait het nieuwe plan nu allemaal om? Volgens Frans moet hij de gronden verkopen, en kan hij daardoor met 4 miljoen euro 2000 hectare volwassen bossen kopen in Roemenie. De verwerking hiervan zou circa 60 miljoen op gaan leveren, waar hij de inleg van 5000 participaties en juridische kosten mee kan betalen.
  De AFM geeft volgens Frans alleen toestemming voor dit plan als alle deelnemers hier toestemming voor geven. Anders gaat het plan niet door en zijn we met zijn allen ons geld kwijt. In het gesprek liet hij doorschemeren dat “hij er niet meer zal zijn” als de participanten niet instemmen met dit laatste verzoek. Wat hij daarmee bedoelt, mag een ieder voor zich uitmaken, maar van een dode kip valt nog minder te plukken dan van een kale kip.
  Waar komt het dus allemaal op neer? We zullen “allemaal” voor maandagmorgen moeten instemmen met dit nieuwe plan of anders zijn we ons geld kwijt. Een vervolg-brief zou in de maak zijn met meer gedetailleerde informatie. Die ga ik nog afwachten, en ook reacties en adviezen van anderen. En als er geen betere adviezen komen, dan ga ik zondagavond instemmen met het nieuwe plan en hoop ik dat alle andere participanten dat ook zullen doen. Verspreid het nieuws!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Els de Groot

   Hoi,

   Ja dat is allemaal wel waar,maar ik heb het idee dat men dit al langer wist.Eind januari wisten ze al dat GIN de vergunning niet zou krijgen,ze hebben alleen beroep aangetekend onder het mom dat soortgelijk bedrijf wel een vergunning had.Maar men staart zich nu helemaal blind op die AFM vergunning,maar dat zegt helemaal niks.Alleen dat ze niet door mogen gaan met het uitgeven van dergelijke participaties.En dat mogen ze nu dus niet,ze moeten alles afhandelen.En nu dient GIN een voorstel in wat weer afgewezen wordt.Punt is en blijft:we hebben allen een zekerheidstelling van teruggaver inleg(let wel 10.000 GULDEN) zie notaireele akte)en meer niet.Falliet bedrijf:miets te halen).
   Alleen met buitenlandse opstand is misschien nog iets terug te halen naar mij idee.

   Reactie??????????

     /   Beantwoorden  / 
  2. Monique

   Als hij er 4 miljoen voor krijgt, omdat hij alles moet verkopen kan hij dit verdelen onder de participanten of zie ik dat verkeerd?
   Nu wil hij met die 4 miljoen weer gaan investeren in Roemenie en verdwijnt ons geld weer.
   Hij zal er niet meer zijn als we niet toestemmen?????? Hij gaat er dus met 4 miljoen vandoor en wie weet wat hij al die andere jaren allemaal in zijn eigen zak heeft gestoken.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Bas

   Michele,
   Dat verhaal van Frans: “Roemeense bossen kopen voor 4mln en die vervolgens verkopen voor 60mln”, is toch totaal ongeloofwaardig.
   Als het werkelijk zo’n winstgevende business zou zijn dan handelen die Roemenen het zelf wel af.
   Zelfs als de eigenaar nu geld nodig heeft dan kan hij met die bossen als onderpand zo 6mln hypotheek halen bij de bank of een vriendje. En vervolgens zelf die 60mln incasseren!
   Of Frans wordt opgelicht door de Roemenen of Frans cs licht jullie op.

     /   Beantwoorden  / 
 25. Fred en Jany Vissers

  Weet iemand de website waar de gedupeerden zich kunnen melden?
  We horen het graag.
  F&J

    /   Beantwoorden  / 
 26. Adje

  Die Frans is een geweldige fantast die al kans ziet om iedereen met geweldige smoezen al 9 jaar om de tuin te leiden.
  Als belangen organisaties en een advokaten kantoren al hun twijfels hebben en zelf de AFM geen toestemming geeft moet het nu voor de participanten toch wel duidelijk zijn dat we vakkundig getild zijn.
  Laat Frans maar eens duidelijk maken hoe de zaken er echt voor staan zonder sprookjes te vertellen en met harde feiten op tafel komen dan kun je als participant altijd nog beslissen , als alles in orde is heeft de AFM geen bezwaar !
  Nu tekenen is: dat je voor lange tijd weer een fopspeen in je mond gestopt krijgt en daarna weet niemand zich nog wat te herinneren en moet je minstens 100 jaar worden om na alle rechtszaken tot de conclusie te komen dat er niks te halen viel.
  Redden wat er te redden valt, kun je je nog aanmelden bij van der Schubbe ?

    /   Beantwoorden  / 
 27. wim

  Het is natuurlijk wel heel “toevallig” dat we net voor een weekend voor het blok worden gezet. Ik ben er nog niet uit wat te doen. Vertrouwen in die vd Heijden heb ik al jaren niet meer, dus wat is wijsheid. Ik hoop dit weekend nog wat wijzer te worden van deze discussies. Het lijkt er echter op dat we voor het blok staan en niks meer te kiezen hebben, alleeen die opdracht tekenen.
  Afwachtend en vol twijfels het weekend in.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Bert

  Ja ik heb de opdracht getekend.
  Gang naar de rechter zie ik niet zitten, omdat hier volgens mij helemaal niets van over blijft.
  Frans heeft enkele jaren geleden al aangegeven geen onderhoud te meer willen doen aan de nederlandse aanplant, en hiervoor schaduwbossen te bezitten of aan te kopen.
  Of er wel/niet buitenlandse aanplant bestaat is voor mij onduidelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Gerard

  Veel erger dan het al is kan het volgens mij niet meer worden. Ik redeneer op dit moment als volgt: zoals de situatie nu is lijkt de kans groot dat je geld verdampt; GIN gaat failliet, de bomen liggen te verrotten en je geld is weg. Door de zekerheidsstelling te ‘activeren’ dus opdracht te geven om tot verkoop / aankoop elders over te gaan, bestaat er een kans dat er nog wel wat terug komt. Het is voor mijn gevoel net zo’n gok als naar de advocaat gaan of niks doen.

    /   Beantwoorden  / 
 30. Bert

  Indien het klopt dat de Nederlandse gronden bij verkoop plusminus 4 miljoen waard zijn.
  Dan is bij gang naar de rechter de opbrengst van deze gronden ongeveer hetzelfde waard.
  Houden we bruto 800 euro per participant over, en dan moeten daar de kosten van de rechtzaak en eventuele ander kosten ook nog af.
  (rekening van b.v. stivru)
  Als het meezit is de restwaarde tussen euro 500 of nihil.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Els de Groot

  Ha medeparticipanten,

  Heb net paniekmail Frans gelezen.Laten we even wel wezen:via notariele akte is onze in leg (10.000 gulden)altijd gegarandeerd toch of heb ik dat mis.Is dus 4.500 euro.Wat er gaande is weet ik niet,ik heb ook een garantie dat er sltijd 18 m3 hout gegarandeerd is(uit welk land dan ook),en dat mijn lening altijd afgelost kan worden op die manier.Heeft niets met AFM te maken,ze hebben gewoon een vergunning aangevraagd om op deze manier zaken te doen en dit niet verkregen,dus afhandelen alle oude contracten en geen nieuwe meer aangaan.Punt is mijns insziens dat GIN van plan was om alles in 1 keer uit te keren over pakweg3 jaar,en ze nu niet voldoende houtvolume hebben om dit te realiseren.Ik hoor niemand over het feit dat er tussentijds wel gekapt is,de palen liggen er,maar er zou geen afzetgebied voor zijn.Dan komt er bericht vanuit Belgie dat er methode is gevonden met olie,waardoor er toch weer toepassingsmogelijkheden zouden zijn.Niemand die hier nog wat van hoort.GIN probeert dus gewoon volwassen boomopstanden aan te kopen(waarvan??),om alle bestaande participaties een houvolume te kunnen garanderen.Daar heeft AFM niets mee van doen, die bepaald alleen dat GIN in Nederland niet door mag gaan met het huidige beleid.Zal hun verder een worst zijn dat er 5000 gedupeerden zijn door hunn regelgeving.Wat nu te doen vind ik moeilijk,ik weet alleen 1 ding:van een failliete onderneming valt niks te halen.

  Verdere reaxtie????????????

  Els

    /   Beantwoorden  / 
 32. Monique

  Hallo allemaal,

  Kreeg net ook een berichtje van mijn ex om toestemming te geven voor aankoop van nieuw bos.
  Verplaatsing naar volwassen bos, jeetje laat me niet lachen, hoe willen ze dat doen en wat kost dat niet allemaal.
  Kunnen we ons niet massaal opgeven voor het programma “opgelicht”, misschien dat er dan mensen zijn die ons kunnen helpen en dan bedoel ik niet een advokaat die er nog een slaatje uit wil slaan

    /   Beantwoorden  / 
 33. Minh

  Dag iedereen,

  Zo hoor je niets van GroenInvest en ineens krijg je 3 emails in je email box die erg verdacht lijken. “Dringend, dringend, dringend”. Zonder enige toelichting of hoe deze verplaatsing naar volwassen bos gerealiseerd kan of mag worden, worden de particanten verzocht een ‘opdracht to meerdere zekerheidsstelling’ te ondertekenen.
  Ik kan alleen maar ‘nee, dank je wel’ zeggen. Dit lijkt me niets anders dan een verdere uitstel van executie. Ik heb mijn vader ook nadrukkelijk erop gewezen niet door te gaan met deze zogenaamde meerdere zekerheidsstelling.
  Als de inleg bij notariele akte al niet meer gegarandeerd is, rest mij de vraag in hoeverre notarissen te vertrouwen zijn. Voor Dhr. Van der Heijden heb ik geen medelijden. Voor mensen als mijn vader en de overige participanten is dit verschrikkelijk. Dhr. Van der Heijden zou hier in Amerika levenslang krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 34. wim

  Op http://www.groeninvest.nl onder nieuws staat nieuws correspondentie aan de heren Oosterveld te Eindhoven en Jan vd Wolfshaar te Enschede alsook aan de Stichting Vruchtgebruik dat door handelen van de stichting en/of genoemde personen GIN niet in staat is om geplande bospercelen te kopen. Hierdoor zouden de belangen van de participanten in gevaar komen.
  Wie weet hier meer van??
  Wat is de rol van Stivru in dit hele verhaal. Deze stichting zou toch onze (participanten) belangen moeten behartigen?

    /   Beantwoorden  / 
 35. Huub Ubags

  Beste allen,

  Ik heb vandaag al 2 keer telefonisch contact gehad met Frans van der Heijden en 1 keer met diens secretaris Rien Kreemer. Frans van der Heijden is en blijft voor iedere participant gewoon telefonisch bereikbaar en staat je gewoon te woord hoor! Heel wat anders dan de AFM en de STIVRU die – kennelijk – geacht worden onze belangen te behartigen, maar in feite voor ons participanten totaal niet bereikbaar zijn.

  Kort samengevat, de tijd – ook ónze tijd – dringt. Op 31-3-2009 verloopt de deadline om de opbrengst van de verkoop van gronden in Nederland te kunnen aanwenden voor de aankoop van volwassen bossen in Oost/Europa. Volwassen bossen ter dekking van de volumegarantie die wij, participanten, van GIN gekregen hebben. Indien de AFM en de STIVRU niet overstag gaan, dient GIN de participaties nu af te wikkelen aan de hand van de Nederlandse bosopstanden, waarvan eenieder van ons inmiddels weet dat onze participaties dan – min of meer – niets waard zijn.

  Ik zie veel meer in het door GIN – lees Frans van der Heijden – voorgestane alternatief om met de opbrengst van de verkoop van de Nederlandse gronden de aanschaf van volwassen bossen in Oost-Europa te financieren. Ik denk dat er niets anders opzit, dan GIN ook nu het voordeel van de twijfel te geven en op het in de recente mailtjes van GIN en op de website van GIN gedane verzoek in te gaan om – enwel PER OMGAANDE MAIL – Groen Invest en haar directie duidelijk de opdracht te geven de bestaande volumegarantie te realiseren door middel van verplaatsing naar volwassen bos. Dit verzoek van GIN komt voort uit een uiterste poging om de AFM en de STIVRU tot andere gedachten te brengen. Zonder een dergelijke expliciete opdracht van ieder van ons aan GIN is naar het oordeel van GIN onze belegging zeker verloren.

  Ik ben ervan overtuigd dat de door AFM en STIVRU voorgestane zienswijze ertoe leiden dat wij in het beste geval ´welhaast niets´ met zijn allen mogen delen. Daarentegen biedt de door GIN voorgestane zienswijze in mijn ogen nog altijd zicht op een – op zijn minst – veel kansrijkere afwikkeling van onze participaties. Kortom, wat hebben we te verliezen. Niets!

  Ik doe hierbij dan ook een oproep aan ieder van jullie om PER OMGAANDE een mailtje te richten aan [email protected] – liefst met een kopietje daarvan aan [email protected], kennelijk de AFM contactpersoon van GIN – waarin je tegemoet komt aan de door GIN in haar recente mailtjes en thans op de website gedane uiterst urgente oproep. Nogmaals, de tijd dringt!

  Voor wie dat handig vindt, onderstaand een voorbeeld tekst.

  `Hierbij geef ik Groen Invest en haar directie de opdracht om mijn huidige volumegarantie met betrekking tot participatieakte …. (invullen nummer participatie) d.d. …. (invullen datum participatie) te realiseren door middel van verplaatsing van de volumegarantie naar volwassen bos.´

  Geachte participanten, Frans van der Heijden is telefonisch voor ieder van ons u bereikbaar onder nummer 00 31 6 51393544 en per e-mail met [email protected]. Dat kan van de AFM en de STIVRU niet gezegd worden.

  Veel wijsheid!

  Met vriendelijke groet,

  Huub Ubags

    /   Beantwoorden  / 
 36. Huub Ubags

  Hallo allen,

  In elk geval heeft GIN mijn suggestie opevolgd. In mijn telefoongesprek met Frans van der Heijden en Rien Kreemer heb hen aangegeven dat – althans in mijn ogen – het niet geheel duidelijk was wat er nu van ons, participanten, precies verwacht c.q. gevraagd werd door GIN. Vandaar ook mijn eerdere bijdrage aan deze hyves. Rien legde mij uit dat GIN vanwege de urgentie wellicht niet duidelijk genoeg aan haar participanten gecommuniceerd had en dit vandaag alsnog zou doen.

  In elk geval heb ik inderdaad vanmiddag nogmaals een mailtje van GIN ontvangen, waarin – in mijn ogen althans – duidelijker wordt uitgelegd wat nu de bedoeling is. Ik citeer:

  ´Geachte participant,

  Van verschillende van u horen wij dat het toch wat onduidelijk is wat er van u gevraagd wordt.

  Het is de bedoeling dat u via een korte mail ons onderstaande opdracht geeft zomogelijk met vermelding van uw participatie nummer of postcode.

  Hierbij geef ik GIN per omgaande de opdracht de volumegarantie te realiseren door verplaatsing naar volwassen bos.

  Wij danken de vele participanten, die ons al een email gestuurd hebben met deze tekst of met enige strekking daarvan.

  De AFM heeft GIN een versnelde afwikkeling voorgeschreven. Bomen sneller laten groeien kan natuurlijk niet. De enige oplossing is daarom de aankoop van volwassen bos.

  Met dank voor Uw medewerking.

  Met vriendelijke groet,

  F.A.M van der Heijden

  Directeur GIN Bomenexploitatiemaatschappij BV´

  Voor zover jullie nog andere participanten kennen, zou ik jullie willen verzoeken, ook hen te verzoeken dit – liefst per omgaande mail – te doen.

  Met vriendelijke groet,

  Huub Ubags

    /   Beantwoorden  / 
  1. Monique

   Hallo Huub,

   Je geeft toestemming en wat doe je als je de rekening gepresenteerd krijgt? Wat dacht je dat dat kost en denk je nu werkelijk dat ze onze boompjes gaan verplaatsen naar het buitenland? Dit is gewoon opdracht geven tot verkoop van onze bomen en dan strijkt hij 4 miljoen op en vervolgens is de vogel gevlogen met onze centen naar het buitenland.
   Dit was vast langer bekend maar Frans wacht zodat wij geen tijd krijgen om na te denken en een mail sturen bang om ons geld kwijt te raken. We hebben nog nooit een cent gezien, tenminste ik niet.
   Wij als participanten dokken iedere maand weer en Groen Invest komt alleen met klaagzang en mooie verhalen.
   We moeten ons bundelen en dit doorsturen naar het programma Opgelicht, ik voel me in ieder geval flink opgelicht.
   groetjes Monique

     /   Beantwoorden  / 
 37. Huub Ubags

  Ter aanvullende informatie.

  Beide bovenstaande mailtjes heb ik ‘geknipt’ en ‘geplakt’ van http://groeninvest.hyves.nl waarop ik deze vandaag eerder al gelaatst had. Vandaar ook dat tussen beid bijdrage maar 1 minuut tijdsverschil zit.

  Via http://groeninvest.hyves.nl werd ik gewezen op de hier gevoerde discussie. Vandaar dat ik mijn bijdrages ook hier geplaatst heb.

  Groet,

  Huub Ubags

    /   Beantwoorden  / 
 38. Ynke Vogel

  Als de Nederlandse bosopstanden nu toch niets waard zijn hoe kan daar dan volwassen oosteuropees bos voor worden gekocht wat dan ineens wel veel waard is. Als er nu ineens zoveel haast is , hadden we dan niet eerder gewaarschuwd moeten worden. Ik weet niet meer wie ik nog kan vertrouwen, misschien moeten we toch naar het programma “opgelicht”.

    /   Beantwoorden  / 
  1. harnandylana

   Ik sluit me hierbij aan en vindt het verhaal steeds vreemder worden van de GIN.
   Zeker omdat hierboven een groot stuk geschreven wordt en uitgelegd hoe alles in elkaar zit.
   Waarom hebben we dat dan niet in een email toegelicht gekregen van de Gin.
   Alsof ik de Gin hier zelf hoor praten (Huub Ubags)
   En inderdaad er is nu zoveel haast bij, alsof de Gin dit niet eerder wist.
   Het is nu meer mensen onder druk zetten.
   Zo ga je niet met participanten om.
   Reken maar dat opgelicht dit helemaal zal uitzoeken tot op de bodem.
   Die zullen hier zeker weten in geinterresseerd zijn.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Michele

    Dat forum waar je het eerder over had, is dat al actief? Zo ja, wat is het adres?

      /   Beantwoorden  / 
 39. Marianne

  Wat heb je nog te verliezen? Ik zie dit ook als een laatste mogelijkheid om nog iets van onze investering terug te krijgen.
  Als je geen opdracht geeft, weet je nu zeker dat het einde verhaal is. Ik heb ik ieder geval opdracht gegeven.
  Ik geloof dat er voor Frans ook weinig anders overblijft dan het op deze wijze te proberen op te lossen.

    /   Beantwoorden  / 
 40. Michele

  Ik heb er een dagje over kunnen nadenken en ben tot de conclusie gekomen, dat zij die tekenen er op kunnen rekenen dat ze nog eens tien jaar in onzekerheid zullen zijn over hun ingelegde geld, om er vervolgens achter te komen dat er werkelijk niets meer te halen viel. Als je de uitspraak van een eerdere rechtszaak erop naleest (https://www.jongbloedonline.nl/zoeken/public/uitspraak.php?uitspraakID=97954&ljn=BA5373)
  dan valt daaruit op te maken dat GIN van begin af aan in een fantasiewereld heeft geleefd. De schattingen van opbrengsten zijn nooit reëel geweest. Wie gaat ons vertellen dat zijn nieuwe plan wel reëel is? Is het werkelijk zo eenvoudig om 4 mln om te zetten naar 60 mln? En als dat zo is, gaan wij er dan werkelijk wat van terugzien, of gaat dat in die tien jaar tijd op aan nieuwe rechtszaken en investeringen. Ik ga hier niet aan meedoen. Wel ga ik maandag contact opnemen met de AFM om hun kant van het verhaal te horen. Want natuurlijk zijn die nu even niet bereikbaar, maar maandag vanzelfsprekend wel. Het is (Huub) aan Frans te wijten dat we de AFM niet om uitleg kunnen vragen. Hij had het hele plan ook al vrijdagmorgen op tafel kunnen leggen, wat hij volgens mij bewust heeft uitgesteld tot vrijdagavond. De deadline is 31 maart (dinsdag!), dus het verhaal van Frans dat we voor maandagmorgen moeten beslissen is ook een broodje aap verhaal. Een opsomming van leugens en valse beloften, dat is wat Frans tot nu toe gepresteerd heeft. Met een rechtszaak krijgen we ons geld niet terug (dat kost alleen maar..), met het programma “opgelicht” waarschijnlijk ook niet, maar als er mensen zijn die dit programma willen benaderen, dan doe ik graag mee. Laat maar weten hoe ik contact kan opnemen.

    /   Beantwoorden  / 
 41. Marianne

  Als je niet tekent waar haal je dan nog geld terug? Eeen advocaat vult ook alleen zijn eigen zakken. Een rechtszaak duurt ook jaren en dan is er nog niets te halen.
  Dan gok ik toch liever erop dat er nog iets uit bomen uit Roemenie kan komen.
  Dat kan ook nog jaren duren, maar dat zie ik dan wel. Beleggen is altijd onzeker. Als je zekerheid had willen hebben, had je je geld beter op een andere manier kunnen besteden.

    /   Beantwoorden  / 
 42. wim

  Ik ga proberen vandaag een afspraak te maken met vd Heijden.Ik wil meer informatie. Wat wij in deze zaak tot nu toe aan info hebben gekregen lijkt nergens op.
  Op de site van GIN komt onder nieuws een hele reeks correspondentie langs, maar we zien alleeen de antwoorden van vd Heijden naar verschillende instanties.
  Ik wil inzage in:
  Binnengekomen correspondentie van AFM, van Stivru, van Hollland van Gijzen Advokaten en Notarissen etc.
  Ik wil meer weten over:
  Hoe handelden Stivru en haar bestuursleden Oosterveld en vd Wolfshaar bij “grondtransacties en Robinier en de Slowaakse vennootschappen” waardoor GIN de volumegarantie niet kan realiseren.
  En waarom werd zo gehandeld??
  Ik wil inzage in de financiële positie van GIN.
  Wat betekent precies: per 31/3 aflopende verkoop van activa liquide maken?
  Wie is eigenaar van die gronden die dan 4 mln zouden moeten opbrengen en wat houdt die verkoop dan tegen?
  Waarom denkt vd Heijden dat er met een investering van 4 mln binnen enkele jaren zomaar even meer dan 30 mln is terug te verdienen?
  Luchtbellen!!
  Ik wil morgen naar Retrie!
  Daar kijk ik dan wel of ik iets teken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Goeie vragen Wim, die dingen vroeg ik mij ook af.

   Is er sprake van een ‘zwarte Piet’ waar Stivru mee zit, namelijk (uit de hout volume garantie):
   =================================================
   Voor de invulling van de volumegarantie stelt GIN 200 hectaren van haar Franse plantages ter beschikking aan de Stichting Vruchtgebruik Robinia te Zaltbommel, daarnaast stelt zij ongeveer 135 hectaren reeds volwassen bos beschikbaar uit haar areaal. De jaarlijkse monitoring van de groei en de vitaliteit van de Robinia bomen in Nederland wordt verzorgd door de Stichting Robinia uit Wageningen. Op basis van deze monitoring wordt er jaarlijks bepaald hoeveel hout tekort er is en hoeveel er dus moet worden aangevuld.
   =================================================
   Waarom communiceert Stivru niet naar ons?

   Ik ben benieuwd waar je mee terug komt, laat het weten svp.

     /   Beantwoorden  / 
 43. wim

  Ik heb net gebeld met vd Heijden.
  We zouden vandaag nog weer een email krijgen.
  Een bezoek aan Retie morgen ziet hij niet zitten!
  Dat verbaast me overigens niets. Het is nu tijd om te handelen, aldus vd Heijden en er is geen tijd om uitgebreid in de boekhouding etc rond te snuffelen. Ik ben dus niet welkom morgen. We moeten gewoon tekenen willen we nog wat van ons geld terug zien, aldus vd Heijden.
  Hier word ik niet vrolijk van.
  Ik wacht de beloofde email maar even af.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Monique

   Hallo Wim,

   Wie of wat is Retrie?
   Wie zegt dat die gronden 4 miljoen opleveren en wordt er volwassen bos aangekocht in Roemenie die dan weer leeggehaald worden door de zigeuners? Dat is dan de volgende smoes die ons op de mouw wordt gespeld.
   Hij kan de grond verkopen maar de opbrengst niet naar hem maar naar een onafhankelijke instantie die ons dan uitbetaald.
   Denk er aan dat als je een mailtje stuurt deze rechtsgeldig is en je hem de opdracht geeft om te verkopen en er vervolgens met de opbrengst vandoor te gaan naar het buitenland.
   Hoe lang duurt het voordat een volwassen bos gekapt wordt? Wat gebeurt er met onze bomen die sleept hij mee naar Roemenie of wordt er brandhout van gemaakt? Want erg duidelijk is hij niet er wordt gepraat over volwassen bos aankopen en vervolgens weer over verplaatsing van de bomen.
   Welke bomen??? die van ons waar nooit enig onderhoud aan is gedaan, slechte bomen hoef je niet te verplaatsen die overleven het niet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. wim

    Retie is de plek in Belgie waar GIN z’n plek heeft waar een info centrum is gevestigd en waar bezoekers en belangstellenden terecht kunnen. Daar is ook het kantoor gevestigd. ben je daar nooit uitgenodigd voor peptalk?
    Verder wacht ik de email van vd Heijden af.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Monique

     Hallo Wim,

     Ben nog nooit uitgenodigd voor peptalk en dat is aan mij ook niet besteed. Ze houden je al jaren aan het lijntje met mooie verhalen.
     Heb je de mail al ontvangen?

     groetjes
     Monique

       /   Beantwoorden  / 
 44. Dennis

  Ik lees heel veel frustratie, die is er al jaren. Leg je daarbij neer en doe nu wat je goed lijkt. Wat ik (ook participant) wel wil zeggen: GIN, waar ik jaren mee correspondeer en zonder moeite direct met de 06 van Frans, heeft mij ook al zo’n 10 jaar in twijfelende wurggreep, maar de AFM vind ik zeker net zo’n orgaan. Ik zal het wel niet begrijpen, maar bij iedere vraag die ik hen stel krijg ik antwoord dat ze daar helaas geen uitspraak over kunnen doen. Nu dit. Het maakt het niet duidelijker. Maar als de AFM daadwerkelijk alleen GIN onderuit wil halen en daardoor mijn kans op enige uitkering dwarsboomt, zal ik hen daarvoor wel aansprakelijk stellen.

    /   Beantwoorden  / 
 45. Bert

  suggestie: Stuur allemaal een mail naar AFM hr.Geerts om alleen te handelen als wij participanten er wat aan hebben, en om anders het proces niet tegen te werken.
  Aan proceduregezeur van de AFM zit ik op dit moment niet te wachten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Monique

   Proces om de grond te verkopen? en hij denkt dat hij in deze economische crisis er 4 miljoen voor krijgt? Waar komt dit bedrag vandaan uit de duim gezogen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Bert

    Het heeft ook weinig zin om met de “rijdende” rechter langs de percelen te gaan, en om te kijken of er nog bezemstelen van te oogsten en te verkopen zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Monique

     De rijdende rechter besteed hier zijn tijd niet aan.
     We kunnen proberen een vereniging of stichting op te richten van gedupeerden van GroenInvest en proberen om beslag te laten leggen op de grond die de heer van der Heijden wil verkopen.
     Het probleem is dan alleen dat we alle participanten moeten benaderen en ik weet geen adressen misschien dat het programma Radar of een ander programma een oproep kan doen voor gedupeerden.

       /   Beantwoorden  / 
   2. harnandylana

    Ik ben ook wel een voorstander van een vereniging of stichting.
    En het in beslag laten leggen van de grond.
    Alleen zitten we dan met de volgende kwestie: wie gaat die kosten betalen??
    Ik denk dat het ook goed is om morgen met de AFM persoonlijk contact op te nemen.
    Daar moet toch iemand zijn die een andere kant van het verhaal heeft.
    Wat betreft adressen van participanten, daar heb ik nog wel een aantal van, van een paar jaar geleden.
    Dit is ook een groep gedupeerde,waar een aantal tussen zitten die al een tijdje met een advocaat bezig zijn.]
    En als je voor maandagmorgen tekent dan weet je geen andere kant van het verhaal!

      /   Beantwoorden  / 
 46. Michele

  Gedupeerden zouden zich kunnen aanmelden op het forum (http://groeninvest.forum2go.nl/index.php) en als zodanig met elkaar in contact kunnen komen via bijv. privé berichten. Beslag laten leggen op de gronden is volgens mij idd ook het beste dat we kunnen doen. Toestemming geven gaat ook geen geld opleveren. Maar door beslag te laten leggen op de gronden weten we in ieder geval zeker dat hij er niet met het geld vandoor gaat. …en misschien krijgen we er nog een stuiver van terug :)

  Aan al die genen die nog geen toestemming hebben gegeven, maar het wel overwegen te doen, zou ik in ieder geval de suggestie willen doen om eerst het antwoord van de AFM af te wachten. Het verhaal van Frans dat het voor maandagmorgen moet klinkt erg verdacht en is ook zeer onwaarschijnlijk, aangezien de deadline pas op dinsdag de 31e is.

    /   Beantwoorden  / 
 47. Bert

  De enige die in dit geheel een gezicht heeft is Frans v.d. Heijden, verder verwacht ik van niemand anders een “betere” oplossing.
  ik ga accoord met het voorstel van Frans.
  verdere discussie over “hoe en wat” heeft naar mijn inziens geen enkele zin.
  Hoe het afloopt: “De tijd zal het leren”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Michele

   De vraag die als maar bij mij blijft hangen is “waarom Frans zo ontzettend graag het antwoord voor maandagmorgen wil hebben, waarom zo graag nog voordat we het verhaal ook van de AFM kunnen horen.”
   Ik verwacht van de AFM geen oplossing, maar wel dat ze ons iets gaan vertellen wat Frans nu nog verzwijgt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Monique

   Dus jij gelooft nog in sprookjes, dream on.
   Ik geef absoluut geen toestemming aan Frans, die moet eerst vertellen van wie hij 4 miljoen krijgt, heeft hij wel kopers voor de grond en wie wil nu grond met verwaarloosden bomen, wat denk je dat het kost om die bomen eruit te halen. Of neemt Frans die mee naar Roemenie, die gaat hij eigenhandig verwijderen?
   60 miljoen naar hoeveel jaar????
   Frans gelooft zelf zijn fantasieën?

     /   Beantwoorden  / 
 48. harnandylana

  Ik ben ook wel een voorstander van een vereniging of stichting.
  En het in beslag laten leggen van de grond.
  Alleen zitten we dan met de volgende kwestie: wie gaat die kosten betalen??
  Ik denk dat het ook goed is om morgen met de AFM persoonlijk contact op te nemen.
  Daar moet toch iemand zijn die een andere kant van het verhaal heeft.
  Wat betreft adressen van participanten, daar heb ik nog wel een aantal van, van een paar jaar geleden.
  Dit is ook een groep gedupeerde,waar een aantal tussen zitten die al een tijdje met een advocaat bezig zijn.]
  En als je voor maandagmorgen tekent dan weet je geen andere kant van het verhaal!

  http://groeninvest.forum2go.nl/index.php

    /   Beantwoorden  / 
 49. Huub

  Beste mensen, in plaats van (nu) nog een nieuw forum openen, zou ik degenen die kennelijk van het bestaan daarvan nog niet op de hoogte zijn willen zijn op http://groeninvest.hyves.nl/.

  Deze reeds maanden lang bestaande hyves is ooit door een participant aangemaakt, als alternatief voor de inmiddels reeds maandenlang ´tijdelijk´ gesloten prikpagina, waarop (kort samengevat) voor- en tegenstanders van GIN (lees: Frans van der Heijden) diezelfde Frans van der Heijden en soms ook zichzelf voor ´rotte vis uitmaakten´.

  Ik heb eens gekeken op het thans voorgestelde nieuwe forum, maar daarop is (en dat terwijl de tijd zo dringt) nog geen enkele bijdrage te leveren: noch voor, noch tegen. Mensen indien je in deze cruciale fase op zoek bent naar info, ga dan alsjeblieft in deze (naar het zich laat aanzien) cruciale fase naar http://groeninvest.hyves.nl/.

  Aldaar tref je dan ook een kopie van de brieven aan die Frans van der Heijden (GIN) afgelopen weekend aan Balkenende, Bos en Holland van Gijzel Advocaten (namens de AFM) heeft geschreven, in een uiterste poging hen van de huidige impasse te doorgronden.

  Het is uiterst triest allemaal en velen van ons, participanten, die destijds vol goede moed aan het Groengroeiplan-avontuur van GIN zijn begonnen, zijn helaas niet of onvoldoende juridisch geschoold om de ontstane situatie te overzien en te kunnen beoordelen wie er nu gelijk heeft. Beste mensen, in ijn dagelijkse werk heb ik veel met het bestuursrecht van doen. Bedenk dat in het bestuursrecht geen sprake is van een rechter die actief op zoek gaat naar de enige waarheid! Het bestuursrecht kenmerkt zich door een grote van – in juridisch jargon – lijdelijkheid. Hierbij wordt vaak ´in hokjes´ gedacht, waarbij een bestuursrechter over het algemeen enkel reageert op wat er is aangevoerd. Wat voor onze reeds jarenlang bestaande participaties thans vernietigend lijkt, is het feit dat de bestuursrechter het AFM gevolgd heeft in het standpunt dat AFM-afwijzing van de door GIN aangevraagde vergunning niet enkel naar de toekomst toe dient te gelden, in die zin dat GIN geen nieuwe participaties meer mag verkopen, maar tevens tevens impliceert dat alle (ook onze reeds vaak al jarenlang lopende participaties, die in de beginperiode vanGIIN zijn verkocht – in een tijd dat de AFM ´nog geboren´ moest worden) NU reeds versneld afgewikkeld dienen te worden. Dat onze ´oude´ participaties enkel gebaat zijn bij ´op zijn minst nog jaren van bomengroei´, ongeacht of de daaraan ten grondslag gelegen bomen nu in ons eigen kikkerlandhje groeien of elders), schijnt de AFM (en de STIVRU evenemin) – helaas voor ons bestaande participanten maar niet te willen of kunnen begrijpen. Bedenk hierbij tevens dat de AFM het vanuit haar ´ivoren torentje´ langs bureaucratische weg het voor het zeggen heeft, bij haar doen en laten geen enkele verantwoording verschuldigd is aan on sparticipanten en – zoals reeds gezegd – de lijdelijkheid van het bestuursrecht aan haar zijde vindt. Hoe ´stroperig´ het bestuurswerkt werkt blijkt uit het feit dat GIN in de procedure voor de rechtbank weliswaar geprobeerd heeft, het weliswaar geprobeerd heeft aan te voeren dat de door de AFM aan de geweigerde vergunning (voor het aanbieden van nieuwe participaties) gekoppelde verplichte versnelde volledige afwikkeling niet in het belang is van onze bestaabde participaties, maar de rechtbank -zonder op onze belangen te hoeven letten – dat simpelweg kan afdoen met ´staat in de huidige procedure niet ter discussie´ (in jargon: ´is niet in geding´). Beste mensen, helaas lijkt soms het hoogste recht het grootste onrecht.

  Natuurlijk, zullen sommigen zich afvragen, wie is die Huub en wat meent hij zich wel niet. Maar dit is zoals ik het zie. GIN, en daarmee mijn en jullie participaties lijken op de klippen te lopen, mede door de aan geweigerde vergunning gekoppelde verplichte versneld gestelde afwikkeling van álle participaties. Ook de onze, die reeds jaren lopen en enkel gebaat zijn bij rust en groei. Volledige versnelde aflossing betekent – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid – het faillissement van GIN en dringt zich de vraag op of wij ook maar iets van onze participatie terugzien. In mijn ogen is het niet uitgesloten dat de huidige opstelling van de AFM richting GIN (ook is de individuele participant in de bestuursrechtelijke vergunningsprocedure tussen de AFM en GIN geen partij – in jargon ´heeft de individuele participant daarin geen rechtsrteeks belang) een onrechtmatige daad inhoudt tegenover ons bestaande partcizich (weerom in jargon: de handelwijze van de AFM richting GIN komt in strijd met de maatschappelijke zorgvuldigheid ten opzichte van de belangen van de individuele GIN-participanten). Helaas, zitten we dan niet meer in het bestuursrecht maar in het civiele recht: snapt u het nog? Ik kan mij heel goe dvoorstellen van niet.

  GIN (Frans van der Heijden) is helamaal niet van plan om – zoals mensen zich links en rechts lijken af te vragen – ´niet goed gedijende´ Nederlandse bomen´ (misschien denkt men ook nog eigenhandig?) uit te graven, op een wagentje te laden, naar Oost-Europa te rijden en ze daar weer (misschien ook weer eigenhandig opnieuw in te planten?).

  Nee, beste mensen, in mijn ogen is GIN (Frans van der Heijden) bezig met een uiterste poging om de AFM – die (helaas voor ons participanten) de bureaucartie en het bestuursrecht aan haar zijde heeft, zonder zich daarbij naar individuele particiapnten te hoeven verantworden – en de STIVRU (onze belangenbehartigers, waar wij – althans ik – nog NOOIT iets van gehoord heb, ook in deze penibele situatieniet!) op andere gedachte brengen in het belang van ons, de participanten van GIN, die totaal niet gebaat zijn bij een volledige veplichte versnelde afwikkeling nu.

  Met het verplaatsen van de volumegarantie bedoelt GIN niet letterlijk het verplaatsen van bomen. De niet goed gedijende Nederlandse bomen, blijven waar ze staan. Enkel het onderpand van de volumegarantie wordt (in figuurlijke zin dus!) verplaatst naar wel goed gedijende buitenlandse bomen. In een uiterste poging onze belangen veilig te stellen en de AFM (alsmede de STIVRU) te overtuigen dat directe verplichte versnelde afwikkeling afwikkeling niet in ons (en dat van GIN) belang is, vraagt (´smeekt´ welhaast) GIN ons nu massal akkoord te gaan met het – in figuurlijke zin – verplaatsen van onze houtvolumegarantie naar REEDS NU volwassen bomen.

  Deze – sedert bekend is dat onze bomen in ons eigen Nederland toch niet zo goed gedijen als gehoopt – reeds jarenlang lopende plannen, bevinden zich thans in een cruciale fase. Op 31-3-2009 verloopt kennelijk een deadline, om met de opbrengst van de verkoop van Nederlandse gronden, waarin onze bomen niet goed gedijen, de aankoop van NU REEDS volwassen bossen (die dus reeds bewezen hebben in hun natuurlijk omgeving wel goed te gedijen) te kunnen financieren. Zo hoopt GIN de AFM en de STIVRU niet alleen ervan te overtuigen dat er nog een alternatief is voor de vervroegde verplichte volledige afwikkeling die totaal niet in het belang is van de participanten van het eerste uur, maar tevens toestemming van de AFM en de STIVRU te krijgen om voormelde – voor onze participaties cruciale zijnde – transactie te mogen verrichten. Nu de AFM en de STIVRU hiervan – om hun moverende redenen – kennelijk nog niet overtuigd zijn, verzoekt GIN ons NOG VOOR DE DEADLINE VAN 31-3-2009 massaal gehoor te geven aan de oproep tot het geven van opdracht tot het ´verplaatsen van onze houtvolumegarantie naar reeds nu volwassen bossen´ in een uiterste poging de AFM en de STIVRU alsnog over te halen, omdat alléén dát in ons belang is.

  Beste mensen, een heel verhaal van iemand die niet goed kon slapen en dadelijk weer aan het werk moet om – net als de meesten van ons, naar ik aannneem – de dagelijkse kost te verdienen.

  Hoewel ook ik niet tevreden ben over zaken zoals die nu toe gelopen zijn tussen GIN en haar participanten, kan – wanneer ik na 31-3-2009 blijf zitten met mijn tweetal waardeloze participaties indien de AFM en de STIVRU niet op andere gedachten te brengen blijken – GIN er in elk geval niet van betichten niet alles in het werk gesteld te hebben om dat alsnog middels een massale oproep aan haar participanten, wier hulp thans nodig blijkt, te voorkomen.

  Eenieder van ons moet handelen zoals hem of haar goeddunkt, noem mij gerust een fantast of naief,
  ik heb in elk geval reeds aan de oproep van GIN voldaan. Veel tijd rest ons niet en – voor wie nog mocht twijfelen – wachten tot morgen heeft geen zin. Morgenavond toestemming geven heeft geen zin. Dan heeft GIN geen tijd meer om de AFM en de STIVRU middels een steunbetuiging onzerzijds op andere gedachten te kunnen brengen om nog tijdig voor afloop van de deadline de – ook in ons belang zijnde stappen – te nemen.

  Tot slot, heb ik besloten – en ik denk dat iedereen dat zou moeten doen – de AFM financieel aansprakelijk voor de door ons te lijden schade (de aankoopwaarde van mijn participaties minus een eventuele opbrengst van de door de AFM verplichte versnelde afwikkeling). De hoogte van schade dient in het bestuursrecht aangetoond te worden. Vandaar dat het mij niet mogelijk lijkt, meer schade te claimen, aangezien het moeilijk hard te maken is hoeveel onze volumegarantie zou hebben opgebracht als de weigering van de door GIN aangevraagde vergunning door de AFM niet gekoppeld zou zijn geweest aan een verplichte volledige versnelde afwikkeling.

  Veel wijsheid!

  Groet Huub

    /   Beantwoorden  / 
   1. Jos

    je moet even “vriend” van Gose worden!

      /   Beantwoorden  / 
  1. Bas

   Je opmerking: “Dat onze ´oude´ participaties enkel gebaat zijn bij ´op zijn minst nog jaren van bomengroei´, ongeacht of de daaraan ten grondslag gelegen bomen nu in ons eigen kikkerlandhje groeien of elders), schijnt de AFM (en de STIVRU evenemin) – helaas voor ons bestaande participanten maar niet te willen of kunnen begrijpen.”
   is onzinnig. Als het werkelijk zo zou zijn dat die bomen na verloop van jaren wel veel geld opbrengen dan zullen investeerders daar nu zeker ook veel voor willen betalen, en brengen die bossen nu dus ook veel geld op. Men rekent de te verwachten toekomstige verkoopprijs uit, haalt daar de rentekosten van tussenliggende jaren vanaf en een risico marge (brand,ea), en een winst (zeg 20%) waarna het bedrag overblijft waarvoor je het nu kunt kopen.
   En dat bedrag zal men bieden (ik wel).
   Als dat 4mln is dan is dat de waarde van de investeringen. Als dat wordt uitgekeerd zie je nog iets terug.
   AFM heeft gelijk om directe verkoop te eisen, dat voorkomt dat er nog meer geld verdwijnt aan nodeloze beheerskosten en andere fratsen, waardoor er uiteindelijk helemaal niets meer wordt uitgekeerd.

     /   Beantwoorden  / 
 50. wim

  De beloofde email dus niet ontvangen.
  Ik ga vandaag aan GIN (met copie aan AFM) een mail sturen met de mededeling dat ik niet meedoe, dus niks teken. Omdat:
  Er onvoldoende informatie is waarop een fatsoenlijk oordeel kan worden gebaseerd;
  Mijn verzoek om vandaag in Retie inzage te krijgen in correspondentie en financiële stukken niet mogelijk werd gemaakt.

  Tenslotte: Ik kan me niet voorstellen dat er door AFM geen onderscheid is gemaakt tussen bestaande en nieuwe contracten, dat had ik in de correspondentie wel eens willen zien.
  Dus: ik teken niet, maar in dat geval lijkt het me wel verstandig om een email te sturen waarin je dat meldt, liefst met de argumentatie erbij. Dan heb je later wat om op terug te vallen.

    /   Beantwoorden  / 
 51. Michele

  Ik heb zojuist met een medewerker van de AFM gesproken. Ze mogen niet de beweegredenen geven waarom de vergunning niet is verleend. Uiteraard wel aan Frans vd Heijden die dan de plicht heeft om ons verder in te lichten. Ik kwam daar dus in principe niet veel verder, maar één ding was vreemd:
  Frans had mij over de telefoon verteld dat alle 100% van de participanten moest tekenen opdat de AFM dan alsnog de vergunning zou verlenen. De medewerker liet mij weten dat dit onzin is, de vergunning is afgekeurd en die gaat hij dus helemaal niet krijgen. Hij heeft nu de plicht om alles versneld af te werken, en hij mag zelf kiezen hoe hij dat gaat doen. Of zijn plan legaal is, dat is nog af te wachten, dat moet dan nog juridisch beslist worden. Als hij failiet verklaard wordt dan gaat het geld eerst naar de belastingdienst, ed. klanten zullen als laatste aan de beurt komen. Het lijkt er dus op dat we hoe dan ook allemaal ons geld kwijt zijn. Als je hem toestemming geeft, dan kan hij de grond waar je bomen op staan verkopen, maar zal hij dat geld toch eerst aan de belastingdienst ed. moeten betalen, voordat hij het opnieuw kan investeren.
  Wat de medewerker van de AFM mij verder ook meedeelde is dat de uiterlijke termijn van maandagmorgen onzin is en dat we ons vooral niet voor het blok moeten laten zetten.
  Het is buitengewoon triest dat hij maar blijft doorgaan met liegen en bedriegen.
  Mijn ja krijgt hij niet. Misschien wil Opgelicht! wel voor de juridische kosten opdraaien? Ik sluit mij graag bij diegenen aan die opgelicht! willen benaderen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerard

   Kijk, daar hebben we wat aan. Bedankt voor je heldere bericht. Ik heb net ook het vonnis (zie link in bericht van 13.51) van de bestuursrechter er even op nagelezen en samen met deze input is het voor mij wel helder: lekker blijven zitten waar je zit.
   De AFM aansprakelijk stellen lijkt mij een onzinnige weg, ze zijn immers door de rechter in het gelijk gesteld.

     /   Beantwoorden  / 
 52. Piet Sleiffer

  Hallo mede-participanten,
  Heb een mail naar AFM gestuurd en zojuist gebeld met de vraag waarom de AFM de verplichting tot versneld afhandelen heeft gesteld, daar dit zeer waarschijnlijk het einde van GIN betekent. Iedereen weet dat de 20 jaar nog niet voorbij zijn en dus kan GIN nu niet verplicht afhandelen. Natuurlijk moet de AFM altijd toezicht houden en eisen dat er jaaroverzichten zijn en de vinger aan de pols houden, maar we hebben er geen baat bij als door deze eis(onder dwang van de club die met een advocaat in zee gingen?)de zeepbel definitief knapt. Dit is mijn mail naar AFM:
  “Hallo Hr. Geerts,
  We krijgen van GIN en enkele participanten verontrustende mailtjes, dat u als AFM Groeninvest verplicht stelt om de overeenkomst versneld af te wikkelen. Maar de bomen staan nog geen 20 jaar en op deze manier kunnen ze niet aan de volumegarantie voldoen. En daar wou ik ze graag aan houden. Ik weet niet waarom u nu met deze eis komt, maar het lijkt me dus niet in het belang van de participanten, of krijgen we via u onze inleg terug?
  Graag binnenkort een antwoord, met vr. gr. Piet Sleiffer”

  Het antwoord op die laatste vraag laat zich wel raden. [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 53. Piet Sleiffer

  Hallo mede participanten,
  De enige oplossing lijkt me nu nog massaal de AFM ervan te weerhouden haar eis tot versnelde overeenkomst in te trekken, anders is het doek gevallen.
  Piet Sleiffer

    /   Beantwoorden  / 
 54. Jos

  Weet iemand hoe het met de inleggarantie geregeld is?
  Volgens mij is deze verzekering bij Nationale Nederlanden ondergebracht maar iets van een polis ofzo heb ik nooit ontvangen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. wim

   volgens mij is daar de volumegarantie voor in de plaats gekomen

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jos

    Ik heb dat nooit zo begrepen.
    In enkele van bovenstaande reakties wordt ook nog steeds de inleggarantie genoemd.

      /   Beantwoorden  / 
 55. Piet Sleiffer

  Hallo,
  Klopt, het enige wat we hebben is de volumegarantie, maar wat hebben we daaraan nu het doek gaat vallen? Nogmaals, mij lijkt de enige optie de AFM te bewegen haar eis van versnelde afwikkeling uit te stellen en nog wel vandaag,want GIN kan niet versneld afhandelen als de bomen niet kunnen groeien.De eis, dat GIN de grond niet mag verkopen, lijkt me als leek wel rechtvaardig.
  Gr. Piet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Huub Ubags

   Beste mede-participanten,

   Sommigen onder ons vragen zich af of er geen deskundigheid onder de participanten aanwezig is om een en ander te kunnen inschatten. Welnu er zitten best wel ´geleerde´ koppen tussen ons participanten die zowel aan het verzoek van GIN voldaan hebben als de AFM reeds nu aansprakelijk hebben gesteld voor de negatieve gevolgen van de door de AFM verplicht gestelde versnelde afwikkeling.

   Voorbeeld 1 (een aan [email protected] gerichte mail)

   Aan AFM
   T.a.v. de heer Geerts,

   Geachte heer Geerts,

   Bij deze informeer ik u als participant dat uw inmenging in de bedrijfsvoering van GroenInvest dezerzijds niet op prijs wordt gesteld. Als gevolg van uw inmenging wordt de normale bedrijfsvoering van GroenInvest onmogelijk gemaakt en verdwijnt elk zicht op het op zichzelf toch al onder druk staande rendement. Hoewel ik aanneem dat uw inmenging bedoeld is om ook het belang van participanten te dienen komt uw inmenging ongevraagd en ontbreekt elke voorlichting of informatie over de achtergronden en gevolgen van uw inmenging. Daardoor zijn de gevolgen niet te beoordelen en liggen (nog belangrijker) dat oordeel en de keuze niet bij de risicodrager.

   Ik verzoek u daarom dringend om verdere stappen richting GroenInvest alleen in overleg met en nadrukkelijke toestemming van de participanten en elk geval van mij te nemen, aangezien wij (participanten) en niet AFM risicodragend zijn. Ik stel u dan ook voorhand aansprakelijk voor de gevolgen van uw optreden voor mij als participant. Bij uitblijven van overleg zal ik trachten een participantenvereniging tot stand te brengen en volgen juridische maatregelen, teneinde onze belangen veilig te stellen tegen de gevolgen van uw inmenging.

   Ik verzoek u mij binnen 10 werkdagen te informeren of u bereid bent tot overleg en op welke wijze u zeker zult stellen dat de participanten door uw inmenging geen nadeel zullen lijden.

   Hoogachtend,
   Mr. Ing. C. M…..
   GSM 06 …..

   Voorbeeld 2 (eveneens een aan [email protected] gerichte mail)

   Geachte heer Joris Geerts,

   Ik ben participant van Groeninvest. Ik verneem dat de AFM, waarvoor u als
   contactpersoon optreedt, op een zeer ernstige wijze mijn belangen in
   Groeninvest dreigt te schaden. Ik ben geen jurist, ik weet niet wat hiervoor
   geschikte termen zijn, maar ik wil u bij deze duidelijk maken dat ik de AFM
   verantwoordelijk houd voor de negatieve gevolgen bij een versnelde
   afwikkeling van mijn GIN participaties waarbij GIN niet in de gelegenheid
   wordt gesteld de volumegarantie te realiseren.

   Ik wil wel geloven dat de AFM er in het algemeen op gericht is om belangen
   van investeerders te beschermen, echter:
   - de AFM werkt vanuit een ‘ivoren toren’
   - in het verleden is het mij nooit gelukt om in contact te komen met de AFM
   - de AFM heeft zich nooit met enige informatie gericht tot mij als
   participant van GIN
   - ook partijen als de StiVru zijn voor mij als participant onbereikbaar
   - daarentegen is het voor mij heel goed mogelijk in contact te komen met de
   heer van der Heijden van GroenInvest die op een voor mij als risicodrager
   voldoende overtuigende wijze laat zien welke ontwikkelingen gaande zijn met
   robinia hout en wat toekomstige te verwachten opbrengsten kunnen zijn.

   Ik concludeer dat de AFM blijkbaar zonder enige openheid naar participanten,
   die de feitelijke risicodragers zijn, beslissingen neemt die voor de
   participanten zeer nadelig zullen uitpakken. Ik stel u of de AFM daarvoor
   aansprakelijk en houd me alle rechten voor om de beslissing van het AFM aan
   te vechten, bij voorkeur namens een groep participanten.

   Ik hoop echter op een actie van de AFM tot goed overleg met GroenInvest en
   haar particpanten om te voorkomen dat participanten door inmenging van de
   AFM juist een nadeel zullen ondervinden. Graag hoor ik zo spoedig mogelijk
   van u of u tot overleg bereid bent.

   Met vriendelijke groeten,
   Ir. F. G…..
   GSM 06 ……

   Bovenstaande zijn 2 voorbeelden van mij toegezonden mailtjes door participanten, wier naam ik niet volledig openbaar maak omdat ik niet weet of zij dat goed zouden vinden.

   De reden waarom ik dit toch doe, is mijn hoop dat zoveel mogelijk participanten niet alleen voldoen aan de oproep van GIN maar tevens de AFM aansprakelijk stellen in de hoop op dat daar misschien nog enige extra druk richting AFM van uitgaat.

   Zelf heb ik ook de onderste brief geknipt en geplakt en richting AFM t.a.v. [email protected] gestuurd.

   Ik hoop dat velen van ons dit voorbeeld per omgaande volgen, in plaats van zich enkel af te vragen wat te doen?

   Groet, Huub (ook jurist)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Piet Sleiffer

    Beste Huub,
    Op het forum heb je kunnen lezen, dat ik ook inmiddels 2 mailtjes heb verstuurd naar de AFM, omdat ik ook vind, dat onze belangen door hun eis getorpedeerd worden. Neemt niet weg dat m’n vertrouwen in GIN ook tot een dieptepunt is gedaald.
    Graag ontvang ik je mailadres om gezamenlijk stappen te ondernemen. Gr. [email protected]

      /   Beantwoorden  / 
   2. Bas

    Beste Huub,
    Als het werkelijk zo zou zijn dat de bomen na verloop van jaren wel veel geld opbrengen dan zullen investeerders daar nu zeker ook veel voor willen betalen, en brengen die bossen nu dus ook veel geld op. Men rekent de te verwachten toekomstige verkoopprijs uit, haalt daar de rentekosten van tussenliggende jaren vanaf en een risico marge (brand,ea), en een winst (zeg 20%) waarna het bedrag overblijft waarvoor je het nu kunt kopen.
    En dat bedrag zal men bieden (ik wel).
    Als dat 4mln is dan is dat de waarde van de investeringen. Als dat wordt uitgekeerd zie je nog iets terug.

    AFM heeft gelijk om directe verkoop te eisen, dat voorkomt dat er nog meer geld verdwijnt aan nodeloze beheerskosten en andere fratsen, waardoor er uiteindelijk helemaal niets meer wordt uitgekeerd.
    Zie ook de conclusies van het rapport van het bureau Alterra in opdracht van Netwerk zijn duidelijk:
    https://www.jongbloedonline.nl/zoeken/public/uitspraak.php?uitspraakID=97954&ljn=BA5373
    En die conclusies zijn door de rechter in tact gelaten!!!

      /   Beantwoorden  / 
 56. jan

  Lees deze uitspraak maar:
  meneer X (van de Heiden) wordt niet deskundig beschouwd door AFM en de rechter gaat daar in mee.
  GIN heeft niet genoeg geld volgens AFM en de rechter gaat daar in mee.

  http://jure.nl/bh0726

    /   Beantwoorden  / 
  1. wim

   Dat maakt wel veel duidelijk.
   vd Heijden is gewoon een kat in de zak.
   Hij heeft alle gelegenheid gehad om met een fatsoenlijk plan te komen en was daar niet toe in staat.
   Ondeskundig, warrige organisatie, geen duidelijke financiële verantwoording van GIN etc. etc.
   Gebakken lucht.

     /   Beantwoorden  / 
 57. Els de Groot

  Ha mensen,

  Ook ik heb een jurist naar deze kwestie laten kijken.Feit is dat GIN eind november al wist geen vergunning te krijgen.Er is wel beroep aangetekend, maar in de tussentijd is er niets ondernomen om ons participanten te informeren over de stand van zaken.De deadline van vandaag is onzin.Heb ook vernomen dat de notaris die de akten heeft verstrekt inmiddels is geschorst.Vraag blijft:waar doen we goed aan.Als GIN de bestaande grond kan en mag verkopen, wat brengt dit op???4 miljoen zoals wordt gesteld???
  Dan komt de fiscus nog, minimaal 5000 participanten,reken maar uit.Dat wordt dus niks,maar van welke middelen kan GIN dan bos in buitenland aankopen?Tekenen we dan niet voor iets met het risico straks nog meer geld kwijt te zijn??Bovendien,dan dienen er toch koopaktes ed. aan ons getoond te worden,nu moeten we beslissen terwijl we niets gezien hebben.Toen wij gingen deelnemen bestond er ook geen financiele bijsluiter.Nu beslist de AFM zo,maar men is niet verantwoordelijk voor de eventuele schade aan de participanten.Nee, maar ze bank komt over 2,5 jaar nog wel 16.000 euro halen.Anderszijds, als GIN failliet wordt verklaard(zou zo maar kunnen),kunnen ze dan niet een doorstart maken,dat gebeurt toch wel vaker.Ik teken in elk geval niet voor ik meer informatie van GIN heb,dat is toch wel het minste wat we kunnen eisen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerard

   Ik sluit me hier volledig bij aan. Het is onverstandig om in beweging te komen zolang we niet volledig worden geinformeerd. Deadlines maken op mij geen indruk en deze man nu toestemming geven tot iets waarvan je de consequenties niet kunt overzien lijkt mij niet handig. De informatie die vandaag via deze blog is binnengekomen zegt mij genoeg; tijd voor een borrel!

     /   Beantwoorden  / 
   1. dick

    Proost !! een borrel is een goed idee, maar dan geen “Boswandeling”

      /   Beantwoorden  / 
 58. Huub Ubags

  Hallo allemaal,

  Onderstaand bericht van de AFM heb ik vanochtend gevonden:

  http://www.afm.nl/marktpartijen/default.ashx?documentid=121
  ==================================================

  Mededeling over Groen Invest (GIN)
  30-3-2009

  Aanleiding voor dit bericht
  Er is onrust ontstaan bij beleggers in Groen Invest. De directie van Groen Invest heeft recentelijk verwarrende en foutieve informatie verspreid over de beleggingen en de rol van de AFM. De AFM heeft hierover inmiddels veel vragen van verontruste beleggers ontvangen. Daarom wil de AFM graag een aantal feiten op een rij zetten.
  De AFM heeft eind 2007 de vergunningaanvraag van Groen Invest afgewezen
  Groen Invest heeft in 2006 een vergunning van de AFM gevraagdop 26 januari 2006 een vergunningaanvraag bij de Autoriteit Financiële Markten (‘AFM’) ingediend voor het aanbieden van beleggingsobjecten. De vergunningaanvraag is op 28 december 2007 door de AFM afgewezen.

  Uit onderzoek van de AFM bleek dat Groen Invest niet over voldoende financiële expertise en kennis beschikt met betrekking tot de bedrijfsvoering van Groen Invest. Daarnaast kon Groen Invest niet aantonen dat zij over een integere en beheerste bedrijfsvoering beschikt.

  De rechtbank steunt het oordeel van de AFM
  De Rechtbank Rotterdam heeft in haar vonnis van 15 januari 2009 geoordeeld dat de afwijzing van de vergunningaanvraag van Groen Invest terecht was. Het vonnis van de Rechtbank Rotterdam kan worden teruggevonden op http://www.rechtspraak.nl (LJN: BH0726, Rechtbank Rotterdam, 08/3181).

  Groen Invest moet daarom contracten afwikkelen
  Doordat Groen Invest geen vergunning heeft gekregen, moet zij haar vergunningplichtige activiteiten afwikkelen. Dit houdt in dat Groen Invest niet langer nieuwe beleggingsobjecten mag verkopen en dat zij de bestaande beleggingsobjectovereenkomsten moet beëindigen. Het afwikkelen dient in overleg met de beleggers te gebeuren. Mogelijke manieren om de overeenkomsten te beëindigen zijn bijvoorbeeld; (i) Groen Invest draagt de bestaande overeenkomsten over aan een aanbieder die wel een vergunning heeft voor het aanbieden van beleggingsobjecten; (ii) Groen Invest betaalt beleggers voor zover mogelijk de inleg terug; (iii) Groen Invest vormt de bestaande overeenkomsten om tot een ander beleggingsproduct (bijvoorbeeld aandelen of obligaties) of een product dat niet onder het toezicht van de AFM valt. De AFM verlangt niet dat Groen Invest nu versneld bomen moet kappen of verkopen.

  Groen Invest is verantwoordelijk om op een goede wijze en in overleg met haar beleggers af te wikkelen. Het is dus niet zo dat de AFM bepaalt hoe Groen Invest moet afwikkelen. De AFM heeft er bij Groen Invest meerdere malen aangedrongen op het inschakelen van deskundige hulp. De AFM houdt wel toezicht tijdens de afwikkeling. Dit betekent dat de AFM maatregelen kan treffen om te zorgen voor een goede afwikkeling in het belang van de participanten.

  Groen Invest heeft nog niet afgewikkeld
  De AFM heeft Groen Invest in het kader van de afwikkeling gevraagd een afwikkelplan op te stellen waarin Groen Invest aangeeft op welke wijze zij de contracten beëindigt en hoe en wanneer zij haar participanten hierover informeert. Hierover heeft de AFM veelvuldig contact met Groen Invest gehad.

  Groen Invest heeft een plan ingediend dat inhoudt dat Groen Invest het eigendom van Nederlandse gronden verkoopt en met de opbrengst hiervan bossen in Roemenië aankoopt om zoals Groen Invest zegt aan de beloofde houtvolumegarantie te voldoen.

  De AFM heeft Groen Invest meerdere keren gevraagd een onderbouwing van dit plan te geven om zo te kunnen bekijken of Groen Invest een realistisch afwikkelplan heeft. Groen Invest kon echter geen voldoende financiële en bedrijfskundige onderbouwing geven. Ze kon niet uitleggen of er voldoende financiële middelen voorhanden zijn om een succesvolle doorstart mogelijk te maken.

  AFM stelt Wft-curator aan om belangen beleggers te waarborgen
  De AFM heeft besloten om in het belang van de beleggers een Wft-curator te benoemen. Dit is geen faillissementscurator. Deze curator heeft als opdracht Groen Invest te helpen bij het afwikkelen en de belangen van de beleggers te waarborgen. Groen Invest blijft zelf verantwoordelijk voor een goede afwikkeling maar de curator kan in het belang van de beleggers besluiten van Groen Invest goedkeuren of afkeuren.

  Wat vraagt de AFM van Groen Invest?
  De AFM heeft in het belang van de beleggers drie voorwaarden gesteld aan Groen Invest. De AFM eist:

  dat Groen Invest beleggers goed en volledig informeert over haar situatie en dat zij een onderbouwing van het afwikkelplan geeft zodat de beleggers een afgewogen beslissing kunnen nemen. Het huidige contract voor de verkoop van de Nederlandse gronden geeft geen garantie dat de vrijgekomen middelen ten goede komen aan de beleggers. Bovendien bevat het contract bepalingen waaraan Groen Invest bij voorbaat niet aan kan voldoen.
  dat Groen Invest de beleggers de keuze geeft tussen het meedoen aan het nieuwe investeringsplan in Roemenië of het op een andere wijze beëindigen of wijzigen van het contract (bijvoorbeeld door het resterende geld uit te keren).
  dat Groen Invest steeds blijft voldoen aan de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld met betrekking tot de nieuwe investering.
  Groen Invest heeft aan geen van deze drie voorwaarden voldaan.

  Wat is het vervolg?
  De situatie rondom Groen Invest is zeer onzeker. De AFM ziet de volgende mogelijkheid voor vervolg. Groen Invest voldoet aan de gestelde eisen en wikkelt voortvarend af in overleg met de beleggers. De curator kan daarbij helpen. Groen Invest is nog steeds verantwoordelijk voor het zorgen voor een goede afwikkeling. De AFM streeft er samen met de curator naar dat Groen Invest haar beleggers zo goed en volledig mogelijk informeert zodat zij zicht krijgen op de staat van hun belegging. Als er geen snelle voortgang wordt geboekt dan wordt de toekomst rondom Groen Invest zeer onzeker.

  /////////////////////////////////////////

  Groet HUUB

    /   Beantwoorden  / 
 59. Marianne

  Huub, ik vind jouw bijdragen zeer positeief.
  Graag wil ik ook de AFM aansprakelijk stellen.
  Zeer begrijpelijk dat je de namen van de 2 briefschrijvers niet vermeldt, maar ik zou toch graag een van hun brieven willen gebruiken, omdat ik zelf niet zo sterk ben in dit soort brieven schrijven.
  Misschien dat een van deze brievenschrijvers hier op het forum daar toestemming voor wil verlenen?

    /   Beantwoorden  / 
 60. wim

  Het is wel duidelijk.
  De bal ligt (al jaren) bij vd Heijden die als een einzelgänger de wijsheid in pacht denkt te hebben en geen mensen om zich heen duldt die het niet met hem eens zijn.
  Het heeft m.i. geen enkele zin om AFM aansprakelijk te stellen. Uit bovenstaand verhaal blijkt dat zij vd Heijden alle tijd hebben gegeven om met behoorlijke (dat wil zeggen in het belang van de beleggers) plan te komen en dat hij dat niet kan.
  Blijft toch voor mij steeds weer de vraag:
  Wat is de rol van STIVRU ??

    /   Beantwoorden  / 
  1. Els de Groot

   hoi,

   Is STivru niet de stichting die in geval van faillissement GIn de verplichtingen over zouden nemen en met het hele gedoe met de advocaten kwamen???

     /   Beantwoorden  / 
 61. wim

  PS. Ik heb wel een beetje last van die reclame die steeds onderaan m’n scherm zit:
  10,2% vaste rente

    /   Beantwoorden  / 
 62. Gijs

  Ik heb de afgelopen dagen deze weblog inzake Groen Invest met belangstelling gevolgd. Ook ik ben een participant. Wat me wel opvalt is dat er eigenlijk niet zoveel participanten zich hier bewegen. Er wordt nu ook al gesproken over een evt. belangenenvereniging. Hoe kunnen we dan de overige participanten benaderen? Of is er al ergens een weblog of site voor belanghebbenden. Wat is nu wijsheid, ons verenigen lijkt me in ieder geval goed, maar wie neemt hierin het voortouw en hoe denken we dat op te kunnen zetten? Trouwens, Frans in hongerstaking, wat hebben we daar nu weer aan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Michele

   Hij vertelde mij gisteren ook over de telefoon dat hij nu in hongerstaking gaat. Na al zijn smoesjes geloof ik dat ook niet meer. Hij vertelde dat alles wat er nog rest is het aansprakelijk stellen van de AFM via je verzekering. Aangezien ik in het buitenland woon, heb ik daar niet veel aan, en zoals hier al eerder opgemerkt werd lijkt me dat ook zinloos. De AFM als toezichthouder is er ook voor ons. Ik geloof inmiddels wel dat Frans er niet veel meer aan wil doen voor ons als beleggers.

   Wat ik mij nu vooral afvraag is wie de STIVRU is en in hoeverre die gerelateerd is met GIN. Want wat ik kan opmaken uit het vonnis van de rechtbank van 15 jan 2009 (http://jure.nl/bh0726), is dat een zekere [X] de beleidsbepaler is van de STIVRU en dat voor zover ik het vonnis begrijp, dat diezelfde [X] niemand minder is dan Frans vd Heijden.
   Uit het zelfde vonnis:
   De STIVRU heeft tot doel het overnemen van alle rechten en verplichtingen voortvloeiende uit de door Groen Invest en haar dochtervennootschappen afgesloten participatieovereenkomsten ter bescherming van de participanten. De Stichting Vruchtgebruik Robinia vormt naar bedoeling van GIN Bomen een waarborg voor de consumenten doordat zij bij een eventueel faillissement van GIN Bomen de verplichtingen van deze rechtspersoon zal overnemen.

   Is Frans werkelijk de beleidsbepaler is van STIVRU, en zo ja, hoe kan hij dan in de clinch liggen met de STIVRU? Kan iemand meer duidelijkheid geven omtrent de STIVRU en een eventuele rol van vd Heijden hierin?

     /   Beantwoorden  / 
 63. wim

  vd Heijden in hongerstaking!
  De soap wordt gewoon voortgezet.
  Het is duidelijk dat we onze “ziel en zaligheid” al jaren in handen hebben gelegd van een toneelspeler. Nou ja “ziel en zaligheid” is gelukkig wat overdreven, maar het gaat toch om een behoorlijk spaarcentje.
  De vraag is nu dus inderdaad:
  Wie of wat is STIVRU en kan deze stichting voldoende onafhankelijk van vd Heijden opereren?
  Wie heeft het antwoord hierop?

    /   Beantwoorden  / 
 64. Michele

  Zojuist de brief van de AFM ontvangen, zoals Huub die hier eerder al publiceerde. Een belangrijk punt uit die brief is dat de curator geen faillissementscurator is, maar dat hij is aangesteld om Groen Invest te helpen bij het afwikkelen en de belangen van de beleggers te waarborgen. Echter Groen Invest blijft zelf verantwoordelijk voor een goede afwikkeling.

  Op de site van de AFM onder veelgestelde vragen (http://consument.afm.nl/consumenten/aanpak/faq/beleggingsobjecten.aspx) staat oa.:

  Wat kun je doen als je je inleg niet terugkrijgt?

  Er zijn waarschijnlijk meer mensen die beleggingsobjecten hebben gekocht bij een aanbieder die geen vergunning krijgt. Je kunt samen met deze mensen proberen om het geld terug te krijgen. Je kunt ook naar de rechter gaan. Er komt dan een civiele procedure. In een civiele procedure neemt de rechter een beslissing. Neem hiervoor contact op met het Juridische Loket. Het telefoonnummer is 0900-8020 (€ 0,10 per minuut).

  Het dunkt mij dat we als een groep van participanten kunnen proberen om met hem en de curator om de tafel te gaan zitten. Indien hij daarin geen interesse heeft en het meer dan enkele weken gaat duren voordat we weer iets van hem gaan horen, dat we dan als groep civiele procedure tegen hem beginnen. Er is voorlopig nog geen faillissement aangevraagd en dus kan er nog best wel iets te halen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gijs

   Ja, maar hoe verenigen we ons dan. Zoals ik al eerder opmerkte is er hier ook maar een handjevol participanten. Hoe kunnen we een blok maken. Samen staan we inderdaad sterker dan als individu.
   Wie kan en wil hierin het voortouw nemen en hoe dan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Michele

    Er zijn hier een paar mensen die lijsten hebben met namen, daar zouden we mee kunnen beginnen. Misschien wil de AFM ook wel helpen, al weet ik niet of ze dat wel mogen?
    In het uiterste geval kunnen we een oproep doen via een krant.

      /   Beantwoorden  / 
 65. Els de Groot

  Ha mensen,

  Zoals ik al eerder tegen diverse mensen heb gezegd blijkt nu eindelijk eens duidelijk(Huub bedankt!!!):de AFM is niet verantwoordelijk voor het falende beleid van GIN,ze hebben alleen de verplichte vergunning op grond van wettelijke eisen niet kunnen en mogen verlenen.Wij kunnen als participant nooit de AFM aansprakelijk stellen.Men is ons nog terwille door een curator aan te willen stellen.Zaak is nu mijns insziens dat er zo spoedig mogelijk duidelijkheid komt naar ALLE participanten toe,en met name degene die al vanaf het begin participeren,daar die het meeste geld ingelegd hebben.Pas als iedereen goed op de hoogte is,kunnen we de balans opmaken van wie wat wil(afhandelen en geld terug, of investeren in Roemenie.)Volgens mij was er toch ook al grond aangekocht in Frankrijk????Ik wil wel meedoen en meedenken.
  Mijn naam is Els de Groot
  Reigerstraat 33
  3853 xb Ermelo
  e-mail:[email protected]
  Tel.0341-840194

    /   Beantwoorden  / 
 66. Dennis

  Heb ook net contact gehad met AFM en zij vertelde me dat ze idd geen mailadressen en telnrs van iedereen die hun nu overspoelt met vragen mag geven. Jammer maar helaas. Het blijft dus een kwestie van mailen en veel andere forums benaderen. Maar weet iemand dan wie die curator is. Ik wilde zijn gegevens voor contact maar die geeft AFM niet. Dat moet GIN doen, maar zij zijn onbereikbaar.

    /   Beantwoorden  / 
 67. Roy

  Vraag voor Jos,

  Ik ben onbekend met hyves. Wie is Gose en hoe word je vriend voor groeninvest.hyves??

    /   Beantwoorden  / 
  1. Monique

   Hallo Roy

   Je moet je gewoon gratis aanmelden op hyves, als je dat gedaan hebt doe je een vriendenverzoek aan Gose, je moet even bladeren en dan zie je vanzelf de naam Gose staan met het logo van GIN
   Succes

     /   Beantwoorden  / 
 68. Ted Fluitman

  Hallo allen:

  Gisteravond hebben wij,mijn echtgenote en ik de
  papieren die onze Frans heeft gevraagd opgestuurd. We hebben hem het voordeel van de twijfel gegeven niets doen zet ook geen zoden aan de dijk we zien wel.Heb ook bericht gehad van AFM
  staat ook op internet.Verder kunt u terecht op
  hyves op Gose er is een speciale link voor ons
  participanten . Groeten Ted.

    /   Beantwoorden  / 
 69. dick

  http://www.groeninvest.nl/nieuws_index.htm
  Oké Frans zit nu op een houtje te bijten… wellicht is dit robinia hout… dus duurzaam en duurt het nog wel even voor hij er door is… Maar het is wel ons hout potverdikkie!!
  Ik heb zondag avond een verzoek gedaan tot afwikkeling van de participatie… waarbij ik verwacht dat ik minimaal de inleg terug krijg… en gezegd dat ik wel een brief heb klaar liggen met de opdracht de volume garantie te realiseren door verplaatsing naar volwassen bos indien dit dan nog relevant is… (nog niet verstuurd dus) Waarschijnlijk is Loeki ook in hongerstaking want er komt geen reactie op mijn mail… Maar wellicht zitten ook de mailboxen al overvol bij het GIN ! Frans neemt zijn telefoon niet meer op ik hoor dan een dame van KPN vertellen dat die voicemailbox in ieder geval vol zit… Ook ik vraag me af of er ergens een platform is waar we als participanten kunnen verzamelen… Ik voel weinig voor een advocaten kantoor… die willen alleen maar geld verdienen… Maar misschien kan het niet anders ?? Of wachten we af of er nog een goed afwikkelingsplan wordt aangereikt…
  Dick

    /   Beantwoorden  / 
 70. jacob

  Er is al een advocaat actief voor ruim 1000 getroffen beleggers (waaronder ik). Door de grote aantallen deelnemers is zijn tarief per persoon laag (ik dacht van 0,20 cent per uur). Laat deze advocaat ons eens allemaal 200,= euro kosten. Dan moet hij voor ons deze zaak toch af kunnen handelen?? Hierbij het mailadres van deze advocaat

  [email protected]

  Lijkt me nog één van de meest verstandige opties
  Jacob

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jos

   Ik herinner mij zo iets dat deze advokaat een uurtarief van 200 Euro zou hanteren.
   Is het jouw eigen aanname dat dit uurtarief over allen die zich bij hem aangemeld hebben wordt uitgesmeerd of heb je dit ook zwart op wit?

     /   Beantwoorden  / 
 71. Huub

  Nu de AFM de ‘deur op een kier laat’ en GIN – vooral ook in het belang van ons participanten – in de vorm van een stille curator zelfs hulp aanbiedt, acht ik het niet raadzaam om – puur vanuit financieel oogpunt (lagere kosten) – in te gaan op het vorige voorstel. De insteek van de betreffende advocaat is naar mijn idee te veel op liquidatie van GIN gericht. Ook een liquidatie kan lucratief (genoeg) zijn.

  Enkel wanneer deze advocaat in het belang van de participanten poogt te bemiddelen tussen de AFM
  (of een namens de AFM aangestelde stille curator), STIVRU en GIN, zou ik willen overwegen in te gaan op het aanbod van Van Schuppen.

  Huub

    /   Beantwoorden  / 
 72. Gijs

  Voor wat betreft het uurtarief van van Schuppen:

  “Het uurtarief bedraagt 200 Euro (excl. 6% kantoorkosten en BTW). Voorts zullen evt. externe kosten (griffierechten, deurwaarder, externe deskundigen e.d.) pro rato over het totaal aantal deelnemers worden omgeslagen. Het uurtarief en overige kosten zullen worden omgeslagen over het totaal aantal participaties/deelnemers.” Dus 20 eurocent per uur klopt wel zo ongeveer!

  Moet je je hier nu bij aansluiten? Kan het niet zo zijn dat wanneer hij succes heeft hij de niet deelnemers daardoor buiten spel zet omdat er voor die dan niets meer te halen valt?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jos

   Dank voor je uitleg.
   Omdat je e.e.a. tussen ” ” plaatst neem ik aan dat je citeert.
   Waaruit?
   De curator die door de AFM is aangesteld moet over de belangen van alle participanten waken.
   Het dus m.i. zaak om die te spreken.
   Graag refereer ik naar http://groeninvest.hyves.nl/

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gijs

    Ik citeer inderdaad. Uit een aanmeldingsformulier wat ik gisteren van van Schuppen heb ontvangen.
    Maar zoals ik al aangaf twijfel ik wat te doen, mede om de reden die ik aangaf of hiermee niet deelnemers niet buiten spel worden gezet. Overigens gelden deze voorwaarden maar tot 17 april aanstaande.

      /   Beantwoorden  / 
    1. dick

     Tja ik ben het er helemaal mee eens dat juridische stappen ondernemen niet slim is nu en meer geld in het laatje gaat brengen van de advokaat dan uiteindelijk van ons participanten… En vervolgens alle mogelijke kansen ontneemt voor GIN. Maar stel nou dat die van Schuppen met zijn 1000 man gaat procederen en ze winnen de zaak ? dan kan het dus zomaar gebeuren dat alle overige 4000 participanten het met de kruimels moeten doen of minder ??… hoe zit dat, weet jij dat Huub ?
     Wordt er bij een eventuele liquidatie alle schuldeisers, dus ook ALLE participanten evenredig mee genomen in de afwikkeling ? of alleen zij die zich aangesloten hebben bij een procederende advocaat ?? hoe is dat juridisch eigelijk geregeld ??

       /   Beantwoorden  / 
   2. Monique

    Wat ik vreemd is hoe komt Gose aan de brieven die Frans verstuurd zou hebben?

      /   Beantwoorden  / 
 73. Jos

  Ik heb vorig jaar toen het aanbod van Van Schuppen kwam eerst mijn rechtsbijstandverzekering benaderd voor advies.
  Dit soort zaken werden echter niet door deze verzekering gedekt maar de advokaat die ik sprak gaf mij “off the record” het advies niet in te stappen omdat je, als het echt helemaal fout zou gaan, je de faillisements-curator (dus nietdebemidddelings-curator die nu aangewezen is) gewoon een berichtje zou kunnen sturen dat je op de lijst van schuldeisers geplaatst wilt worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. dick

   Ja maar ik ben er dus bang voor dat het ook fout zou kunnen gaan juist OMDAT er een groep participanten verenigd en wel via die advocaat een vroegtijdige aanval gaat doen… niet om de boel te verdelen na een eventueel faillissement maar maar om GIN aan te klagen voor wan-beleid… en niet na komen van contractuele verplichtingen.. (wat overigens nog helemaal niet is aangetoond… als er een vergunning zou zijn afgegeven door de AFM dan zou het mijns inziens een heel ander verhaal zijn geweest… Maar ik weet er te weinig van om echt een standpunt in te nemen…)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Monique

    hij komt zijn verplichtingen toch niet na, heb jij al een betaling van de eerste kap ontvangen dan?
    Moet jij je aflossing een paar maanden overslaan moet je dan kijken wat er gebeurt.
    Ik denk dat van der Schuppen nog wel een tijdje bezig is met zijn zaak.
    Misschien dat we de curator moeten afwachten of die ons een beetje kan opvrolijken anders kunen we er nog over nadenken om beslag te laten leggen op de grond.

      /   Beantwoorden  / 
    1. dick

     Dat “wat overigens nog niet is aangetoond” in mijn stukje hierboven slaat op “wan-beleid” en niet op “niet na komen van verplichtingen” Dat wekt in inderdaad het idee dat m.i. alles volgens plan is verlopen.. Nee,dat bedoel ik niet.. Maar in Retie is wel duidelijk gemaakt waarom die 1e kap niet is uitgekeerd… (alleen over de communicatie hierover ben ik ook minder te spreken !)Ik snap dat voor de gene die nog iets af te lossen hebben het extra vervelend is… Maar die aflossingen hebben formeel eigenlijk ook geen biet meer te maken met GIN maar alleen met de bank… Was het maar zo dat die aflos naar het GIN ging dan had je het wellicht al lang stop gezet…!! Laten we inderdaad afwachten wat meneer de curator gaat doen… Ik wil trouwens wel aangeven dat het goed zou zijn om ons ergens als participant te verenigen wie heeft er een idee hoe dit te organiseren… ? wie beschikt over de meeste adressen ? Feitelijk zou GIN een vetrouwenspersoon binnen de participanten echt alle adressen in beheer moeten geven…. zodat deze persoon een belangen vereniging kan oprichten…
     dat zou nog eens transparant zijn !!

       /   Beantwoorden  / 
 74. Ted Fluitman

  Hallo allen:

  Kijk eens op hyves onder Gose Bos daar zijn veel
  mede participanten te vinden.
  Je moet je ook aanmelden voor die site, is door Gose Bos een jaar terug opgestart.
  Succes er mee.

  Groeten Ted.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gijs

   Ben het hier roerend mee eens. Nu worden er zowel hier als op hyves.nl suggesties en/of mededelingen gedaan.
   Laten we ons verplaatse naar die hyves zodat we geen 2 fora in de gaten hoeven te houden.
   Indien je nog geen hyves hebt meld je daar dan aan en vraag Gose om vriend van je worden. Daarna wijst het zichzelf.

     /   Beantwoorden  / 
 75. Monique

  Hallo Dick,

  In een mail van een paar dagen geleden gaf harnandylana aan dat ze nog enkele adressen had van participanten, is toch een begin nietwaar.

  groetjes Monique

    /   Beantwoorden  / 
  1. harnandylana

   Hallo Monique,
   Ja hier ben ik weer.
   vanaf het begin van de week geen internet meer, echt balen.
   Want ik kon niets meer ondernemen.
   Ik heb inderdaad nog wat email adressen van participanten.
   Ik ga die vandaag uitzoeken en op een rijtje zetten.
   We houden hier dan contact.
   Via email kan er ook contact met mij opgenomen worden.
   harnandylana (apenstaartje) hotmail.com

     /   Beantwoorden  / 
   1. C.J.Dijkhof

    In 2000 een bedrag van zuur gespaarde centjes overgemaakt t.b.v.pensioenvooruitzichten die niet zo rooskleurig zijn. Weg ruim € 11.000,-???? Ik hoop het niet en wil knokken tot het uiterste.Op dit moment ligt er een brief klaar voor mijn rechtsbijstandverzekering. Ik hoop op z’n minst een goed advies te krijgen.
    Is “verliespolis” niets voor ons?

      /   Beantwoorden  / 
 76. lia

  van de website groeninvest net gelezen

  Na een gesprek met partijen, er is voor mij perspectief ontstaan om verder te gaan en dus voorlopig de hongerstaking gaat stoppen! 02.04.2009

  ////////

  Hoop dat wij ook op de hoogte worden gebracht.

  mijn mail is ardjb dan apestaartje hetemeel punt com
  (hoop dat het duidelijk is.)

    /   Beantwoorden  / 
 77. Roy

  Frans heeft zijn hongerstaking (voorlopig) gestopt omdat hij zegt weer perspectief te zien na recent overleg met partijen.
  Ik ben ervan overtuigd dat Frans het beste voorheeft, en altijd heeft gehad, met de participanten van GIN en er nog steeds op uit is om maximale winst te realiseren voor die participanten. Ik gun hem mijn vertrouwen en geef hem alle ruimte om die winst daadwerkelijk te realiseren. Zijn plan tot aankoop van bos is daartoe een prima optie. Ik sta achter hem.

    /   Beantwoorden  / 
 78. Huub Ubags

  Onderstaand, mijn reactie op de door mij vandaag ontvangen afwijzing van aansprakelijkstelling door de AFM. De aansprakelijkstelling deed ik bij mail van 30 maart jl. In deze e-mail stelde ik onder meer de AFM aansprakelijk voor de geleden/ nog te lijden schade. De AFM wijst deze aansprakelijkheid hierbij af. Mijn reactie:

  RE: HANDHAVING aansprakelijkstelling AFM inzake schade tengevolge verplicht gestelde versnelde afwikkeling GIN

  Aan AFM
  T.a.v. de heer Geerts,

  Geachte heer Geerts,

  “In Nederland moet een financiële dienstverlener een vergunning hebben om beleggingsobjecten te mogen aanbieden. Deze verplichting geldt sinds 1 januari 2006. Vóór 1 januari 2006 bestonden al financieel dienstverleners die beleggingsobjecten aanboden. Deze financieel dienstverleners moesten in januari 2006 een vergunning aanvragen. Zij mochten beleggingsobjecten blijven aanbieden tijdens de periode dat de AFM onderzocht of de aanbieder wel of niet een vergunning zou krijgen (overgangsregime). De vergunningaanvragen van deze groep aanbieders zijn allemaal in de periode januari 2006 tot en met januari 2008 beoordeeld. Een aanbieder die na beoordeling geen vergunning van de AFM heeft gekregen, mag geen beleggingsobjecten meer aanbieden. Daarnaast moet hij de overeenkomsten met bestaande participanten afhandelen.”

  De aansprakelijkstelling wordt onverkort gehandhaafd, voor zover de thans door de AFM verplicht gestelde versnelde afwikkeling ten opzichte van de participatie-overeenkomsten van bestaande participanten, waaronder ikzelf, in het bijzonder in strijd (te achten) is met de maatschappelijk betamelijke zorgvuldigheid ten aanzien van reeds eind jaren negentig – derhalve ruim voor de sinds 1-1-2006 verplicht gestelde vergunning – aangeschafte participatieovereenkomsten.

  In het voorgaande, zie ik voldoende reden om mijn eerdere aansprakelijkstelling van de AFM inzake reeds geleden c.q. alsnog te lijden schade tengevolge van de verplicht gestelde versnelde afwikkeling door GIN van voormelde participatieovereenkomsten onverkort te handhaven.

  Ik handhaaf mijn verzoek er uiterste zorg voor te dragen dat ik als bestaande participant door inmenging van de AFM geen verder nadeel zal lijden. De minimale schade begroot ik reeds thans op de voor mijn participatie-overeenkomsten betaalde inleg minus een eventuele opbrengst uit verplicht gestelde versnelde afwikkeling.

  Hoogachtend,

  ……

    /   Beantwoorden  / 
 79. Roy

  Mijns inziens spelen er eigenlijk 2 zaken die onafhankelijk zijn van elkaar maar ongelukkigerwijze zich wel kort na elkaar aandienen. Daardoor zijn zij ook moeilijk te scheiden.

  1 Het mislukken van de plantages.
  2 De afwijzing door de AFM.

  Als de plantages goed gegroeid zouden zijn en de vooruitzichten op winst zouden zijn zoals geprognotiseerd door GIN, hoe zouden wij met z’n allen dan aankijken tegen de afwijzing van de AFM en de eis tot versnelde afwikkeling? Dan zou volgens mij iedereen daar tegen zijn en zouden wij met z’n allen de AFM voor haar handelen verantwoordelijk stellen voor toekomstige winstderving.

  Frans richt volgens mij zijn activiteiten uitsluitend op punt 1, de plantages, en zoekt hij oplossingen om de hout volume garantie te realiseren. Punt 2, de AFM, vindt hij alleen maar lastig.

  Als Frans de gelegenheid zou hebben gekregen, met instemming van de participanten, om zijn plan van aankoop van bos uit te voeren, en na verloop van tijd komt vervolgens de AFM met haar afwijzing, hoe zouden wij dan reageren op de AFM?

  Nu echter blijken de plantages te zijn mislukt en komt rond dezelfde tijd de AFM met een afwijzing. GIN wordt daardoor door sommigen zelfs bestempeld als oplichters.
  Ik denk dat een aantal participanten deze gelegenheid aangrijpt om zich op een zo gunstig mogelijke manier van hun participaties, in feite risicovolle beleggingen, te ontdoen. Zij hebben er geen vertrouwen meer in en denken dat hun participaties niets meer waard zijn.

  Ik denk dat je rustig kunt stellen dat onze participaties op basis van Nederlandse percelen zo goed als waardeloos zijn. Maar wat ga je nu doen? 1 Je verlies nemen, 2 je verlies proberen te beperken door juridische procedures, 3 andere oplossingen bedenken?

  Ik heb geen eenduidige oplossing maar ik kies voor mogelijkheid 3, al heb ik nog geen flauw idee in welke richting die ideeën gezocht moeten worden. Mogelijkheid 3 geeft mij de beste vooruitzichten om alsnog mijn investering met winst te verzilveren. Garantie heb en krijg ik niet, daar ben ik mij van bewust. Maar ik kies er wel voor.

  Als het plan van Frans voor ons participanten de beste mogelijkheden biedt, dan moeten wij dáár voor gaan ook al hebben wij de AFM tegen ons. Als wij niet gebaat zijn met een versnelde afwikkeling dan moeten wij ons met z’n allen dáártegen verzetten. En niet tegen GIN.

    /   Beantwoorden  / 
  1. harnandylana

   Fijn dat je de Gin blijft steunen Roy.
   Ik denk dat je de enigste bent die dat nog doet.
   We zijn zeker wel gebaat met een snelle afwikkeling van de zaken.
   Jaar in jaar in spanning en onzekerheid zitten is geen leven.
   De Gin heeft kansen genoeg gehad.
   Dan hadden ze maar open en eerlijk moeten spelen.
   Frans van de Heijden noemde het een hetze waar de AFM mee bezig is.
   Van de AFM krijg je tenminste nog eerlijk antwoord en wordt keurig op de website vermeld wat er aan de hand is.
   Voor de Gin is het wat mij betreft afgelopen!

     /   Beantwoorden  / 
 80. C.J.Dijkhof

  Nog even een tweede reactie.
  Hebben jullie wel eens rondgekeken in Roemenie. Daar wil je met je zaken niet zijn. De coruptie druipt van alles af wat je aanpakt. Geen illusie over zaken doen in Roemenie. Jammer voor de goedbedoelde Roemeen of Hongaar of wat ook. Eurotekens in vele ogen als je daar iets probeert.

    /   Beantwoorden  / 
 81. Ted Fluitman

  Hallo allen:

  Een verzoek: kijk eens op hyves,word vriend met
  Gose Bos zitten veel medeparticipanten op.
  En via een gezamelijke mail wordt je goed op de hoogte gehouden dat is beter dan elke keer 2 sites
  te bekijken en als je wat weet kan je alles door mailen.

  Groeten Ted uit Enkhuizen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Els de Groot

   Hallo,

   Inderdaad is het handig om met zijn allen maar eens naar een plaats te gaan waar iedereen zijn ei kwijt kan en wellicht kan er een gezamenlijk plan worden bedacht,kortom Hyves dus!!!!Wellicht hier dan ook vermelden dat er mensen 7 april een gesprek hebben voor CN in nood(Juristen gevraagd)!!!Kijk dus op Hyves,er komt beweging in

     /   Beantwoorden  / 
 82. ploum

  hoi ik heb op hyves geprobeerd vrienden te worden maar het lukt niet kan me iemand uitleggen hoe te werk te gaan

    /   Beantwoorden  / 
  1. dick

   je moet eerst zelf lid worden
   klik maar op deze link:
   https://secure.hyves.org/subscribe/?auth_currentUrl=http%3A%2F%2Fwww.hyves.nl%2F%3F&current_language_id=2&login_initialPresence=online
   Dan ga je als je ingelogged bent naar groeninvest.hyves.nl
   klik dan op “voeg toe als vriend” volg de instructies . en dan even wachten tot Gose je accepteert (doetie !) En dan kan je op zijn hyves.. Klik dan eerst op groeninvestlogo links en daarna op het kleine gin logo rechts, scroll naar beneden en je zit in de krabbels waar de berichten staan…
   succes

     /   Beantwoorden  / 
 83. Ted Fluitman

  Hallo Dick:

  Goed geregelt dit een site is voldoende voor alle berichten.

  Prettig weekend allemaal.

  Groeten Ted.

    /   Beantwoorden  / 
 84. Klaas

  Wat ik niet begrijp is ,dat de advocaat die een zaak heeft aangespannen tegen het gin,geen beslag op het bedrijf heeft laten leggen!
  Namelijk als hij een zaak heeft dan moet het bedrijf geen kant meer opkunnen!
  De rechter legd naar mijn mening beslag op dit bedrijf!
  Ik denk dat de advocaat zich aan het verrijken is,want anders was er al lang een beslag op die bedrijf gelegd.
  Dat het afm geen vergunning geeft is begrijpelijk,maar dat het afm tegen van der Heiden zegd hoe men dit moet afhandelen vind ik heel vreemd.
  Normaal gesproken gaat het afm naar de rechter toe om dit te melden!
  De advocaat zou dan ook wel op te hoogte zijn van dit gebeuren!
  Dit alles rammeld van alle kanten,de oude veer van Dhr van der heiden is uitgerekt hij wil met een nieuwe beginnen,en jullie nog eens misschien wel 8 jaar aan het lijntje houden.
  Dit is een moeilijke zaak,maar als meneer van jullie alle toestemming krijgt om de schepen achter zijn rug te verbranden dan is alles zeker verloren,en zeker als hij de grond hier in Nederland verkoopt en zogenaamd wat niet controleerbaar is ,bossen koop in het corupte Roemenie.
  Ik denk dat de vogel gevlogen als hij geld in handen krijgt.
  Als je de kat aan het spek bindt dan gaat de spek eraan.

    /   Beantwoorden  / 
 85. Klaas

  En dan nog iets,waar haalt hij in gods hemels naam 700 tot 800 hectaren robinia bomen van 10 jaar oud vandaan!!
  Ik kan mij niet voorstellen dat er zoveel robinia bomen in Roemenie staan?
  In Hongarije misschien wel een aantal hectaren maar geen 800!

    /   Beantwoorden  / 
 86. Peter

  Geplaatst door J. W. op 28 maart 2009 om 15:57
  “Geloof in Groen!” (en in sprookjes)
  destijds (2001) ging ik met mijn toenmalige echtgenote een lening aan van Fl. 25.000,- welke in 20 jaar tijd afgelost zou worden. In 2005 lostte ik tijdens echtscheidngsperikelen de laatste € 6000,- af waardoor de participatie van mij persoonlijk zou zijn. Reeds enige tijd volgde ik de ontwikkelingen m.b.t. Groeninvest, het bericht van gisteren kwam voor mij dan ook niet onverwacht. De verwachting in 2021 een leuke aanvulling te hebben op een oudedagsvoorziening is “vervlogen” Ik heb twee jaar geleden reeds getracht mijn participatie af te kopen maar Groeninvest kwam met veelvuldige argumenten waardoor dit niet of moeilijk mogelijk zou zijn. Ook stelde men dat ik maar recht had op 50% aangezien de helft van mijn exgenote zou zijn, zij zou ook toestemming moeten geven op afkoop. Vanaf dat moment zag ik aankomen dat het fout zou gaan, Groeninvest deed er immers alles aan om te voorkomen dat ik een afkoop zou wensen. Turlijk, we kunnen met z’n allen gaan procederen in de hoop nog iets van ons geld terug te zien. Met in het achterhoofd de zaak rondom Eco Brasil die ik ook nauwlettend volgde, zij hadden ook een dergelijke opzet van Groeninvestering, verwacht ik persoonlijk niets of weinig terug te zien van MIJN investering. Ik hoop dat niemand ingaat op het verzoek van Dhr. van der Heijde aangaande de massaal krachtige opdracht. Geeft alleen maar gelegenheid tot uitstel van executie.
  Spoedige beslaglegging van financien en bezittingen kan helpen om gedupeerden te helpen.

  [Antwoord op deze reactie]

    /   Beantwoorden  / 
 87. lia

  ik heb verleden jaar nog getracht om mijn inleggeld terug te krijgen,…had alles afbetaald…. mijn man was overleden en we waren samen eigenaar van 3 participaties… door mijn accountant een brief opgesteld , en die kreeg het bericht dat alleen verkocht kon worden als er iemand interesse had…

  nou…. ene Jacky op een forum deed goed vervelend en heeft al haar/zijn geld wel terug gekregen…werd zelfs door Dhr. van der Heijden daar opgeroepen om kontakt met hem op te nemen, maar moest er daarna wel over zwijgen.
  Na een telefoontje van mij, met de vraag hoe dat dat kon… zei hij….. dat zijn de rotte appels ,..die moeten eruit….
  pff… ik kon alleen nog maar zeggen,… dus degene met de grootste waffel die krijgen WEL d’r geld terug…..

  JA dus,.. het is mogelijk….. en ik vraag me dan af… hoe is dat dan in godsnaam mogelijk…????

    /   Beantwoorden  / 
 88. KLaas

  Er zij er nog wel een aantal meer mensen die 1-2 jaar geleden eruit zijn gestapt met inleg terug.
  Dit kon je lezen op andere forums,maar die zijn van het internet gehaald.
  Bovendien zijn er niet alleen participanten eruit kunnen stappen met zwijgplicht,maar ook personeels leden van het gin die ook opgestapt zijn en die kregen ook een zwijgplicht opgelegd.
  Een zekere Carin Peeters,die schreef in een eerdere forum dat ze eruit wilden stappen en dat kon ze alleen als ze een zwijgplicht ondertekende.
  Wou je destijds eruit stappen als participant,dan moest je een belastend materiaal hebben en dan was het nog heel moeilijk.
  En dat is wat ze hierboven ook schrijven over coruptie,dat was duidelijk aanwezig bij het gin.
  En als de mensen met hem weer in zee gaan om toestemming te geven voor verkoop van de nederlandse bossen,dan moet je maar eens zien hoe het afloopt.
  De nieuwe veer wordt weer gespannen en de rek is er dan nog lang niet uit.
  Er is maar de vraag of hij daadwerkelijk bestaande bossewn koopt daar in het corupte Roemenie,en wie controleerd dit allemaal???
  Dat dit bedrijf nog niet plat ligd is niet te begrijpen.
  Wie is nou te vertrouwen het gin,de notaris,de advocaat,dit forum waar mensen op schrijven die misschien belanghebben bij het gin,personeels leden????????
  Wordt het niet eens tijd om de advocaat onder druk te zetten dat hij actie onderneemt en bij de rechter beslag op gin laat leggen???
  De mensen moeten het zelf maar weten maar dit hele gebeuren rondom het gin druipt de coruptie en misleidig er vanaf.
  Dit hele gedoe moeten ze toch weer eens weer in de media gooien en de advocaat ook eens o de tv laten verschijnen,hierdoor zet je er mischien mer vaart in!
  Ik wens jullie een goede afloop toe,en ik hoop het beste.
  Ik krijg hiet ee heel naar gevoel over.

    /   Beantwoorden  / 
 89. jan

  Ik denk dat hier een grote groep mensen ongelooflijk geflest gaat worden.
  En van de Heijden komt er elke keer mee weg.
  De participanten zijn te verdeeld (teveel verschillende belangen ) om 1 front te kunnen vormen.
  Als je een beetje verstand van bosbouw hebt kun je nagaan dat de beloofde opbrengsten niet realistich zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 90. Ron Bruining

  Naar dat geld kan iedereen wel fluiten: hoe wil je van een bedrijf iets ontvangen dat op papier maar 1 Euro heeft?
  En daarbij lopen er al zoveel rechtzaken tegen GIN alsook tegen oa Van der Heijden persoonlijk (ivm persoonlijke aansprakelijkheid), dat er echt geen geld meer te halen is. Er liggen al de nodige beslagen op delen van GIN en persoonlijke bezittingen van vd Heijden of zijn er hypotheken gevestigd ten gunste van de de eisers, dus als het op de fles gaat (en dat gaat het!) dan zijn er al vele andere eisers die voor de participanten gaan en er dus niets overblijft.
  Enige wat je kan doen is die hele tent aanklagen en hopen/bidden dat er toch nog iets te halen is uit de ruine…

    /   Beantwoorden  / 
 91. Ernst

  Hier nog een participant die zich behoorlijk benadeeld voelt. Ik heb inmiddels veel reacties gelezen en ik heb er, net als zovelen, geen vertrouwen meer in. Ik lees her en der wel iets over een advokaat die voor de participanten optreedt. Wie kan me zeggen welke advokaat dit is en of we ons bij hem aan kunnen melden?

    /   Beantwoorden  / 
 92. C.J.Dijkhof

  De advocaat is Honore van Schuppen te Amsterdam.
  Denk wel aan zijn flinke uurloon.
  Zelf ga ik eens informeren bij het Juridisch Loket voor ik teveel geld ga uitgeven en wellicht zonder resultaat. Juridisch loket heeft verschillende vestigingen in Nederland. Levert ook de mogelijkheid tot bemiddeling. Telefonisch bereikbaar onder 0900-8020

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ingrid

   Meld je aan op Hyves! We moeten zoveel mogelijk de krachten bundelen!
   CV in Nood zoekt alle participanten, ook de mensen die met van Schuppen in de weer zijn!

     /   Beantwoorden  / 
 93. dick

  Hoi allen
  Willen jullie je ook aanmelden bij Hyves ? daar word ook het e.e.a. ondernomen, en hopen we zoveel mogelijk participanten in beeld te krijgen

  Als je nog geen eigen Hyves hebt klik eerst op deze link om je aan te melden: https://secure.hyves.org/subscribe/?auth_currentUrl=http%3A%2F%2Fwww.hyves.nl%2F%3F&current_language_id=2&login_initialPresence=online

  Dan ga je als je ingelogged bent naar groeninvest.hyves.nl
  klik dan op “voeg toe als vriend” volg de instructies . en dan even wachten tot Gose je accepteert (doetie !) En dan kan je op zijn hyves.. Klik dan eerst op groeninvestlogo links en daarna op het kleine gin logo rechts, scroll naar beneden en je zit in de krabbels waar de berichten staan…
  succes

    /   Beantwoorden  / 
 94. dick

  Woensdag 8 April, 2009

  Nieuws gelezen op de website van GIN:

  Geachte participant,

  In aanvulling en ter correctie op mijn eerdere berichtgeving wil ik u het volgende onder de aandacht brengen.

  Allereerst is er blijkbaar onduidelijkheid ontstaan over het verzoek tot het verstrekken van een aanvullende opdracht tot realisatie van de houtvolume garantie. Hiermee heeft Groen Invest nooit bedoeld te zeggen dat er al volwassen bossen in Roemenie zijn aangekocht.

  Groen Invest heeft geen vergunning gekregen van de AFM onder andere omdat uit onderzoek van de AFM is gebleken dat Groen Invest niet over voldoende financiële kennis en expertise beschikt voor het aanbieden van beleggingsobjecten. Daarnaast heeft Groen Invest richting de AFM onvoldoende kunnen aantonen dat Groen Invest over een integere en beheerste bedrijfsvoering beschikt. De rechtbank Rotterdam heeft geoordeeld dat de afwijzing van de vergunning door de AFM terecht was.

  Ondertussen dient Groen Invest haar vergunningplichtige activiteiten af te wikkelen. Dit betekent dat Groen Invest geen nieuwe beleggingsobjecten mag verkopen en dat zij de bestaande beleggingsobjectovereenkomsten moet beëindigen. Het overleg dient in overleg met de participanten te gebeuren. De AFM heeft Groen Invest gevraagd om een afwikkelplan op te stellen waarin Groen Invest aangeeft op welke wijze zij de contracten beëindigd en hoe en wanneer Groen Invest de participanten hierover informeert. Groen Invest heeft vervolgens een afwikkelplan opgesteld die er kort gezegd op neerkomt dat Groen Invest de Nederlandse gronden verkoopt en met de opbrengst hiervan Roemeense bossen aankoopt. De AFM heeft meerdere malen Groen Invest verzocht om een onderbouwing van dit plan. In de visie van de AFM heeft Groen Invest dit plan onvoldoende onderbouwd.

  De AFM heeft, mede op verzoek van Groen Invest, op 24 maart 2009 een curator aangesteld. Dit is geen faillissementscurator. Deze curator heeft als opdracht Groen Invest te helpen bij het afwikkelen en de belangen van de participanten te waarborgen. Groen Invest blijft zelf verantwoordelijk. Echter de curator kan in het belang van de participanten besluiten van Groen Invest goed- of afkeuren. Direct na zijn aanstelling heeft Groen Invest aan de curator ter hand gesteld de op de verkoop van de Nederlandse gronden betrekking hebbende overeenkomst. De curator heeft deze overeenkomst doorgenomen en geconstateerd dat er onder andere:
  bepalingen in staan waarvan op voorhand duidelijk is dat Groen Invest hieraan niet kan voldoen;
  een bepaling in staat op grond waarvan Groen Invest verplicht is om zich in te spannen 900 hectare bossen in Roemenie te kopen. Ter rechtvaardiging van deze bepaling heeft Groen Invest zich op het standpunt gesteld dat Groen Invest daartoe gerechtigd is omdat de participanten een zogeheten “Opdracht tot meerdere zekerheidstelling” hebben gegeven. In deze opdracht staat, onder andere, vermeld dat de participant aan Groen Invest opdracht geeft om in het geval van tegenvallende resultaten maatregelen te nemen (zoals verplaatsing) die Groen Invest nodig acht. Afgezien van het antwoord op de vraag of Groen Invest het gelijk aan haar zijde heeft, heeft de curator zich op het standpunt gesteld dat de netto opbrengst van de Nederlandse gronden bij bijvoorbeeld een notaris in depot zal dienen te worden gehouden totdat onder andere:
  - vaststaat dat het herinvesteren in Roemeense bossen in het belang is van de participanten en het herinvesteren in Roemeense bossen op zodanige wijze gebeurd dat dat in overeenstemming is met de Nederlandse wet- en regelgeving;
  - de participanten in de gelegenheid zijn gesteld om zelf een besluit te nemen of de netto opbrengst al dan niet dient te worden aangewend voor het aankopen van bossen in Roemenie;

  Nu het niet mogelijk bleek om de overeenkomst aan te passen, heeft de curator zijn toestemming aan de transactie onthouden.

  Op dit moment heeft Groen Invest het volgende stappenplan met de curator afgesproken:

  Groen Invest zal deze week contact opnemen met de eerdere koper om te bezien of hij alsnog bereid is om de Nederlandse gronden te kopen en wel in die zin dat hij alsnog bereid is om enkele bepalingen in de overeenkomst aan te passen op zodanige wijze dat aan alle bij diverse partijen levende bezwaren tegemoet wordt gekomen. Voorts geldt dat er een andere partij bij Groen Invest interesse heeft getoond in de aankoop van de Nederlandse gronden. Groen Invest zal een bespreking tussen deze nieuwe gegadigde arrangeren zodat de curator kan polsen hoe serieus de interesse is;
  Indien de oorspronkelijke koper nog steeds bereid is tot aankoop van de Nederlandse gronden of een ander bereid is om deze Nederlandse gronden te kopen, dan zal er overeenkomst worden opgesteld. Deze overeenkomst zal – vanzelfsprekend – (i) in overeenstemming zijn met de Nederlandse wetgeving, (ii) geen garanties, termijnen danwel andere bepalingen bevatten waarvan op voorhand duidelijk is dat de Groen Invest deze niet kan nakomen en (iii) een bepaling bevatten inhoudende -kort gezegd- dat de netto opbrengst in depot (minus een nog nader te bepalen bedrag voor de bedrijfsvoering) zal worden gehouden ten behoeve van de participanten;
  Er zal zo spoedig mogelijk een afwikkelplan worden opgesteld in samenwerking met Stivru en de curator. Dit afwikkelplan zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de AFM en de participanten. Beide partijen dienen akkoord te gaan met dit afwikkelplan
  Als verdere voortgang of ontwikkelingen daarvoor aanleiding geven, zullen wij u daarvan op de hoogte stellen.

  Indien u nog vragen heeft, dan houd ik mij daarvoor beschikbaar.

  Met vriendelijke groet,

  Frans van der Heijden

  voor reacties graag naar
  groeninvest.hyves.nl
  (zie bericht hierboven !)

    /   Beantwoorden  / 
 95. Ingrid

  Beste mensen,

  Afgelopen dinsdag is er een gesprek geweest tussen een aantal participanten en een jurist van CV in Nood. Hieronder het verslag van dit gesprek:

  Mededeling inzake 1e beraad met CV in Nood dd 7 april 2009.
  Uitkomst van het eerste overleg.
  De adviseur van CViN, Mr. Lantsheer, heeft een aantal stukken van ons doorgenomen en heeft zelf al globaal research gedaan aangaande GIN. De Stichting CV in Nood heeft in het verleden succesvol bemiddeld bij zaken die te vergelijken zijn met die van ons. Ingewikkeld, op het eerste gezicht hopeloos en langdurig. Hij bekijkt dit soort zaken niet alleen vanuit de ogen van een jurist (hoe zit het met de activa, hoe is het beheer geregeld, is er iemand in gebreke gebleven, die daarvoor verantwoordelijk is en aansprakelijk gesteld kan/moet worden etc.), maar gaat zoeken naar oplossingen die misschien bevredigender zijn voor ons allemaal.
  CViN zal daartoe op zeer korte termijn met diverse partijen (curator, advocatenkantoor Van Schuppen, Stivru e.a.) in kontakt treden en uitzoeken hoe deze in het hele verhaal staan.
  Mr. Lantsheer geeft aan dat het belangrijk is een zo groot mogelijk collectief te vormen, liefst ook met de participanten die met Van Schuppen & Van de Water Advocaten in zee zijn gegaan. Verder is het belangrijk dat we een lijst met alle participanten krijgen, zodat iedereen benaderd kan worden en de mogelijkheid krijgt zich bij ons aan te sluiten. Het spreekt van zelf dat welk plan van aanpak er uiteindelijk ook op tafel komt het van het grootste belang is dat een zo groot mogelijk aantal participanten zich hierover uit kan spreken. Omdat ongewis is of er een lijst met participanten beschikbaar gesteld wordt en ook op korte termijn is de volgende oproep van groot belang: wij willen iedereen die dit leest en die beschikt over adressen, telefoonnummers, of e-mail adressen van medeparticipanten oproepen deze aan ons te melden, zodat wij met zo veel als mogelijk van alle participanten kunnen communiceren. Op dit vlak kan een ieder van ons zich nu reeds verdienstelijk maken.

  Wij stellen het zeer op prijs dat Mr. Lantsheer op zo’n korte termijn met ons heeft willen spreken en al op korte termijn een voorstel tot plan van aanpak aan ons denkt te kunnen presenteren.

  Wij allen hebben bij Mr. van Lantsheer de indruk gekregen dat het iemand is die terzake kundig en ervaren is, betrokken en om het zo maar eens (toepasselijk) te omschrijven “uit het goede hout gesneden is”. Hij geeft aan er zin in te hebben en het zeker geen hopeloze zaak te vinden.

  Een aantal paricipanten
  Zie ook Hyves site:

  http://groeninvest.hyves.nl/

    /   Beantwoorden  / 
  1. aj vermunt

   hallo ingrid bij deze,(voor de zekerheid )ons mail addres:
   [email protected]
   heel bedanktvoor al jullie moeite.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gert Brouwer

    Hoi Ingrid,
    Uitstekend initiatief! Ik laat me graag verder informeren. Hierbij mijn mailadres: [email protected]

      /   Beantwoorden  / 
  2. J.Linskens

   Hoi Ingrid,

   Bij deze ook mijn e-mailadres:
   hann[email protected] ik waardeer het enorm wat je doet en wens je veel wijsheid toe.
   Groetjes,

     /   Beantwoorden  / 
  3. A. Jansma

   Bij deze ook mijn emailadres.
   groet,
   Aukje Jansma

     /   Beantwoorden  / 
  4. John v.Heuven

   Hallo Ingrid.
   Bijdeze mijn e-mailadres.
   Zoekend op het net kwam ik deze site tegen.
   Ik dat ik nu meer hoor als van het Gin.

     /   Beantwoorden  / 
  5. Rijpma

   Ingrid,

   Ik sluit me aan bij jullie collectief en wordt graag van ontwikkeling op de hoogte gwehouden. We zijn ook de dupe!
   Groet

     /   Beantwoorden  / 
  6. Adam en Willeke

   Hallo Ingrid,
   Hierbij ons e-mail adres:
   [email protected]

   Groeten,
   Adam en Willeke van Tilburg
   Helmond

     /   Beantwoorden  / 
  7. Chris Bouman

   ik wil me graag aanmelden en meer informatie ontvangen
   B.V.D
   Chris

     /   Beantwoorden  / 
  8. Jannie v/d Straten

   Bij deze wil ik me graag aanmelden als mede gedupeerde en graag op de hoogte gehuiden worden
   B.V.D.
   Jannie

     /   Beantwoorden  / 
  9. Helma

   Hoi Ingrid,
   Ik kwam toevallig op deze site. Beter laat dan nooit hier mijn mail adres [email protected]
   Ik zie door de bomen het bos niet meer
   groet Helma

     /   Beantwoorden  / 
  10. safida

   hebben jullie ook een nieuwe aanmeldingsbrief gekregen van Honore?
   Kunt u mij adviseren wat ik moet doen?

     /   Beantwoorden  / 
 96. Els de Groot

  Ha Ingrid,

  Dank voor de ondernomen aktie.
  Hierbij vast mijn naam etc.

  Kees en Els de Groot
  Reigerstraat 33
  3853 xb Ermelo
  e-mail:[email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 97. Huub

  Wij hebben thans een volumegarantie op voornamelijk toch niet zo een goede bestanden op Nederlandse gronden als in de oorspronkelijke plannen gedacht. Wie moeite doet, kan met enig gegoogle zelf achterhalen, dat ook FvdH bij overname van de hele ´toko´ – laat ik het zo zeggen – een hele andere verwachting had en misschien zelfs wel “kon hebben”. Hierover zijn door GIN tegen rechtsvoorgangers procedures gevoerd. Maar gelijk hebben c.q. denken te hebben, is iets anders dan gelijk krijgen.

  Simpel gezegd komt het hierop neer. Ofwel, niet alleen de participanten maar ook de AFM, curator (en zelfs STIVRU) gaan mee met de door FvdH aangedragen oplossing uit de huidige impasse: het verplaatsen van de huidige weinig rooskleurige volumegarantie naar buitenlands (nu reeds) volwassen bos met goede kans op het aanvankelijk ook door FvdH op Nederlandse bodem veronderstelde rendement, ofwel we gaan daar niet in mee.

  Meegaan met de door FvdH aangedragen oplossing uit de huidige impasse betekent: ermee instemmen dat de verkoopopbrengst van voor de betreffende koper waardevolle Nederlandse grond met daarop de minder rooskleurige robinia-opstanden (die dan ook nog eens enkele jaren zo goed en zo kwaad mogelijk moeten “doorgroeien”), waarop onze (naar het zich laat aanzien ook in de toekomst moeilijk te realiseren) huidige volumegarantie rust, wordt ingezet voor de aankoop van in verhouding goedkope(re) buitenlandse grond met daarop volwassen opstanden ter realisering van onze volumegarnatie. Waarom niemand anders dat doet? Het antwoord dient met name gezocht te worden in de technische know-how van “ons GIN”. Aan zich levert een paaltje voor een ander immers evenveel – lees: even weinig op – als voor GIN. Daarentegen is GIN technisch veel verder, maar weet GIN reeds nu dat van de Nederlandse opstanden niet (langer) verwacht mag worden wat oorspronkelijk gedacht was. Het overhevelen (verplaatsen) van de volumegarantie op de zich – ook op termijn – minder rooskleurig ontwikkelende bosopstanden op Nederlandse grond naar reeds nu volwassen opstanden bossen op buitenlandse gronden is – althans in mijn ogen – juist voor ons participanten lang nog niet zo gek. Misschien wel de best mogelijke oplossing!

  Niet meegaan met de door FvdH aangedragen oplossing uit de huidige impasse betekent: de doodsteek voor enig zicht op een redelijk of misschien zelfs wel het aanvankelijk ook door FvdH op Nederlandse bodem veronderstelde rendement. In dat geval zijn wij spekkoper als we met zijn “enkele duizenden” de – indien er dan uberhaupt nog iets zal blijken te resteren voor participanten – dat eventuele restant mogen verdelen. Verwacht dan evenwel niet – zoals menigeen lijkt te veronderstellen – (een groot gedeelte van) je inleg terug te krijgen. En al helemaal niet – zoals sommigen onder ons te kennen hebben gegeven – daarbovenop ook nog eens rente op rente en “wat ik al niet allemaal meer heb gelezen”.

  “Niet meegaan” komt – althans in mijn beleving – neer op een Pyrrus-overwinning! Weliswaar iets gewonnen, maar ten koste van iets veel groters.

  Groet, Huub

    /   Beantwoorden  / 
 98. Els de Groot

  Beste Huub,

  Ik ben het met je eens dat dit de beste oplossing is,vandaar dat ik mij ook hierboven heb aangemeld.Echter,ik heb gelezen dat de aankoop in evnetueel Roemenie geen volwassen bos betrof????

  Groetjes Els

    /   Beantwoorden  / 
 99. Klaas

  Geen volwassen bossen betekend na aankoop nog jaren wachten tot men kan kappen!!!!
  NOg jaren meer in onzekerheid zitten,als het tenminsten goed wordt onderbouwt!!!
  En dan moeten ze eerst nog eens de nederlandse gronden kwijt zien te raken,in deze slechte tijd!!
  Dit kan jaren duren,wie wil nog,of kan nog,iets winstgevend verbouwen op die gronden,zezijn alleen geschikt voor weide grond.
  Van de boeren die er nog in Nederland zijn,zijn er nog maar 40% van over.
  Akkerbouw ligt ook op een lang pitje.
  Met het verkoop van die gronden zit je ook nog met een groot probleem,je moet het weer ontginnen,de bomen moeten er eerst er vanaf!!
  Wie wil dat nou,er moeten dus ook nog kosten bij voor het verkoopbaar te maken.
  Of zie ik dit alles verkeerd!!
  Ik hoop het beste.

    /   Beantwoorden  / 
 100. jan

  Dat niet alleen.
  Voor de “True Believers” onder jullie:
  1 ha levert hooguit 150 (misschien 200) m3 hout op.
  Dat is hout op stam.
  opbrengsten (zie de houtveilingen): 80 a 120 Euro/m3
  resultaat: 15.000 Euro per ha.
  Daar moeten de kapkosten nog vanaf.
  Gin belooft geen hout op stam maar gezaagd en bekantrecht hout.
  Dat is na drogen en bewerken.
  Hoeveel m3 van dat hout op stam werkelijk geschikt is voor gezaagd hout is maar de vraag.
  Komen nog bij de zaagverliezen.

  Blijf dromen mensen.

    /   Beantwoorden  / 
 101. Adje

  Klinkt allemaal wel aardig aan en verkoop van bossen Robinia misschien een goed idee maar Frans had zoveel goede ideeen is er wel eens wat van terecht gekomen?
  Gin heeft een vermogen binnen gekregen en wat hebben ze er mee gedaan , waardeloze grond gekocht waar niets op groeit wat hebben ze in Frankrijk gekocht of gedaan kan toch allemaal niet zo veel kosten.
  Het is een duistere zaak waar de rest van het geld gebleven is.
  Nu we weer al een hele poos verder zijn van Gin nog geen nieuws alleen is er wat vage correspondentie en sugestieve verhalen op internet maar van Gin tot nu toe niets fatsoenlijks , hongerstaking of zo ?!!!
  Redden wat er te redden valt laat Frans gewoon verantwoording af leggen in plaats van smoesjes verkopen en de rest van het geld zo rap mogelijk terug.
  Maar het zal een hele dobber zijn de juiste mensen te vinden die de belangen van de leden kunnen en willen behartigen, misschien moeten we toch allemaal maar naar de advokaten van van der Schuppen ?

    /   Beantwoorden  / 
 102. Ted Fluitman

  Hallo Ingrid:

  Hier ons email adres:
  [email protected] en als je ons mailt
  geven je ons adres en verdere gegevens.

  Groeten.

    /   Beantwoorden  / 
 103. Ton

  Wij dachten via de notaris dan zal het wel goed zitten maar nu blijkt het toch iets anders in mekaar te zitten. Maar des te meer participanten zich gaan groeperen des te meer mogelijk heden we kunnen ondernemen.

    /   Beantwoorden  / 
 104. C.J.Dijkhof

  Hallo Ingrid,

  Ik heb me al bij hyves gemeld. Toch voor de zekerheid: [email protected]
  Via de mail kan ik dan verdere gegevens aan je kwijt.
  Prima initiatief! Geen paniek en geen emoties, doch rationeel aanpakken deze zaak!
  Nelly

    /   Beantwoorden  / 
 105. H. Bunskoek

  Hallo Ingrid,
  Hierbij ons e-mail adres: [email protected]
  We zien je reactie graag tegemoet.
  Groeten.

    /   Beantwoorden  / 
 106. Adje

  Hallo Ingrid,
  Hierbij ons e-mail adres: [email protected] Ik zie je reactie graag tegemoet.
  Groeten.

  [Antwoord op deze reactie]

    /   Beantwoorden  / 
 107. John

  Hallo Ingrid,

  dutchdairyqueen667 (at) hotmail.com

  Bedankt.

    /   Beantwoorden  / 
 108. Henk

  Hallo Ingrid,
  bij deze mijn mailadres om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen,
  [email protected]

  Mvg,
  Henk

    /   Beantwoorden  / 
 109. jacob

  hallo ingrid,
  wil graag op de hoogte blijven van deze duistere GIN praktijk.
  j.laan9 @ chello.nl
  gr j.

    /   Beantwoorden  / 
 110. Ton

  Hoi Ingrid
  Je verzamel alle E-Mail adressen hier dioe van ons [email protected]
  We willen graag op de hoogte gehouden worden.
  Alvast bedankt.
  Gr.Ton en Cisca

    /   Beantwoorden  / 
 111. Henk

  Hallo Ingrid,
  Hier is mijn e-mail adres:
  [email protected]
  Ik volg deze ellende op Hyves en hier op deze site.
  Succes en heel erg bedankt voor je moeite.

    /   Beantwoorden  / 
 112. P dejong

  Bedankt voor de moeite die jullie er voor hebben
  gedaan.Heb intussen afgelost doormiddel van een keuze plus hypotheek.Zou iemand mij kunnen vertellen voor gedeeltelijk teruggave van de verzekering van de lening?

    /   Beantwoorden  / 
 113. Piet

  Mededeling over Groen Invest (GIN) Mededeling over Groen Invest (GIN) Aanleiding voor dit bericht
  Er is onrust ontstaan bij beleggers in Groen Invest. De directie van Groen Invest heeft recentelijk verwarrende en foutieve informatie verspreid over de beleggingen en de rol van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM heeft hierover inmiddels veel vragen van verontruste beleggers ontvangen. Daarom wil de AFM graag een aantal feiten op een rij zetten.
  De AFM heeft eind 2007 de vergunningaanvraag van Groen Invest afgewezen
  Groen Invest heeft in 2006 een vergunning van de AFM gevraagd voor het aanbieden van beleggingsobjecten. De vergunningaanvraag is door de AFM afgewezen.

  Uit onderzoek van de AFM bleek dat Groen Invest niet over voldoende financiële expertise en kennis beschikt met betrekking tot de bedrijfsvoering van Groen Invest. Daarnaast kon Groen Invest niet aantonen dat zij over een integere en beheerste bedrijfsvoering beschikt.

  De rechtbank steunt het oordeel van de AFM
  De Rechtbank Rotterdam heeft in haar vonnis van 15 januari 2009 geoordeeld dat de afwijzing van de vergunningaanvraag van Groen Invest terecht was. Het vonnis van de Rechtbank Rotterdam kan worden teruggevonden op http://www.rechtspraak.nl (LJN: BH0726, Rechtbank Rotterdam, 08/3181).

  Groen Invest moet daarom contracten afwikkelen
  Doordat Groen Invest geen vergunning heeft gekregen, moet zij haar vergunningplichtige activiteiten afwikkelen. Dit houdt in dat Groen Invest niet langer nieuwe beleggingsobjecten mag verkopen en dat zij de bestaande beleggingsobjectovereenkomsten moet beëindigen. Het afwikkelen dient in overleg met de beleggers te gebeuren. Mogelijke manieren om de overeenkomsten te beëindigen zijn bijvoorbeeld; (i) Groen Invest draagt de bestaande overeenkomsten over aan een aanbieder die wel een vergunning heeft voor het aanbieden van beleggingsobjecten; (ii) Groen Invest betaalt beleggers voor zover mogelijk de inleg terug; (iii) Groen Invest vormt de bestaande overeenkomsten om tot een ander beleggingsproduct (bijvoorbeeld aandelen of obligaties) of een product dat niet onder het toezicht van de AFM valt. De AFM verlangt niet dat Groen Invest nu versneld bomen moet kappen of verkopen.

  Groen Invest is verantwoordelijk om op een goede wijze en in overleg met haar beleggers af te wikkelen. Het is dus niet zo dat de AFM bepaalt hoe Groen Invest moet afwikkelen. De AFM heeft er bij Groen Invest meerdere malen aangedrongen op het inschakelen van deskundige hulp. De AFM houdt wel toezicht tijdens de afwikkeling. Dit betekent dat de AFM maatregelen kan treffen om te zorgen voor een goede afwikkeling in het belang van de participanten.

  Groen Invest heeft nog niet afgewikkeld
  De AFM heeft Groen Invest in het kader van de afwikkeling gevraagd een afwikkelplan op te stellen waarin Groen Invest aangeeft op welke wijze zij de contracten beëindigt en hoe en wanneer zij haar participanten hierover informeert. Hierover heeft de AFM veelvuldig contact met Groen Invest gehad.

  Groen Invest heeft een plan ingediend dat inhoudt dat Groen Invest het eigendom van Nederlandse gronden verkoopt en met de opbrengst hiervan bossen in Roemenië aankoopt om zoals Groen Invest zegt aan de beloofde houtvolumegarantie te voldoen.

  De AFM heeft Groen Invest meerdere keren gevraagd een onderbouwing van dit plan te geven om zo te kunnen bekijken of Groen Invest een realistisch afwikkelplan heeft. Groen Invest kon echter geen voldoende financiële en bedrijfskundige onderbouwing geven. Ze kon niet uitleggen of er voldoende financiële middelen voorhanden zijn om een succesvolle doorstart mogelijk te maken.

  AFM stelt Wft-curator aan om belangen beleggers te waarborgen
  De AFM heeft besloten om in het belang van de beleggers een Wft-curator te benoemen. Dit is geen faillissementscurator. Deze curator heeft als opdracht Groen Invest te helpen bij het afwikkelen en de belangen van de beleggers te waarborgen. Groen Invest blijft zelf verantwoordelijk voor een goede afwikkeling maar de curator kan in het belang van de beleggers besluiten van Groen Invest goedkeuren of afkeuren.

  Wat vraagt de AFM van Groen Invest?
  De AFM heeft in het belang van de beleggers drie voorwaarden gesteld aan Groen Invest. De AFM eist:

  dat Groen Invest beleggers goed en volledig informeert over haar situatie en dat zij een onderbouwing van het afwikkelplan geeft zodat de beleggers een afgewogen beslissing kunnen nemen. Het huidige contract voor de verkoop van de Nederlandse gronden geeft geen garantie dat de vrijgekomen middelen ten goede komen aan de beleggers. Bovendien bevat het contract bepalingen waaraan Groen Invest bij voorbaat niet aan kan voldoen.
  dat Groen Invest de beleggers de keuze geeft tussen het meedoen aan het nieuwe investeringsplan in Roemenië of het op een andere wijze beëindigen of wijzigen van het contract (bijvoorbeeld door het resterende geld uit te keren).
  dat Groen Invest steeds blijft voldoen aan de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld met betrekking tot de nieuwe investering.

  Groen Invest heeft aan geen van deze drie voorwaarden voldaan.

  Wat is het vervolg?
  De situatie rondom Groen Invest is zeer onzeker. De AFM ziet de volgende mogelijkheid voor vervolg. Groen Invest voldoet aan de gestelde eisen en wikkelt voortvarend af in overleg met de beleggers. De curator kan daarbij helpen. Groen Invest is nog steeds verantwoordelijk voor het zorgen voor een goede afwikkeling. De AFM streeft er samen met de curator naar dat Groen Invest haar beleggers zo goed en volledig mogelijk informeert zodat zij zicht krijgen op de staat van hun belegging. Als er geen snelle voortgang wordt geboekt dan wordt de toekomst rondom Groen Invest zeer onzeker.

  Publicatie datum: 30-03-2009 Disclaimer| Contact| Sitemap

    /   Beantwoorden  / 
 114. els de groot

  Hoi,,
  Naar aanleiding hiervan is toch de stichting CVinNood opgericht????????

    /   Beantwoorden  / 
 115. J Dijkstra

  Hoi Ingrid,

  Wij willen ons ook graag aanmelden bij CV in Nood.
  Ons mail adres is: [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 116. femkeoenema

  hallo ingrid

  bij deze ook onze aanmelding bij de stichting CV in Nood

    /   Beantwoorden  / 
 117. Piet

  wo 06 mei 2009, 21:22 Beleggers vermoeden megafraude Groen Invest Gerelateerde artikelen

  AFM op spoor beleggingsfraudes
  De Autoriteit Financiële…

  Partrust blijkt piramidespel
  Beleggingfonds Partrust uit…

  Twingly blog zoekenJouw blog hier

  AMSTERDAM (AFN) – Meer dan duizend beleggers hebben beslag gelegd op 700 hectare aan bospercelen van hardhoutfonds Groen Invest. Daarmee willen zij hun inleg van ongeveer 70 miljoen euro terug zien te krijgen, die het bedrijf naar zij vrezen verkwanseld heeft.

  Ads door Google
  Beleg nu met 15 % rente
  Lage instap, hoge rente. Ontvang nú info over deze manier van beleggen!
  http://www.bio-obligatie.nu
  Kansen op de Beurs?
  Instappen kan Snel bij Binck Open Nu een Gratis rekening op:
  http://www.Binck.com/nl/welkom/
  10,7 % gegarandeerd
  Investeren zonder risico? Aurora garandeert 10,7%. Instap € 5.000!
  http://www.AuroraGroupFinance.com
  Advocaat Honoré van Schuppen, die de gedupeerde beleggers vertegenwoordigt, zei dit woensdag. “De beleggingen stammen uit eind jaren negentig”, aldus Van Schuppen. “De eerste uitkeringen hadden na acht jaar, dus in 2004, moeten plaatsvinden. Dat is niet gebeurd. De situatie is zo zorgelijk, dat de AFM recentelijk een stille curator heeft benoemd. Het lijkt erop dat er überhaupt geen geld meer is.”

  Woensdagmiddag verleende de rechtbank in Den Bosch het bedrijf voorlopig uitstel van betaling.

  Tropisch hardhout

  Groen Invest stelt op zijn website voor beleggers te investeren in robiniabomen. De bomen, een alternatief voor tropisch hardhout, zouden op landbouwgrond in West-Europa worden aangeplant. Beleggers stapten volgens Van Schuppen gemiddeld voor zo’n 10.000 euro in.

  De Stichting Groen Invest Nederland (GIN) Schade bereidt juridische stappen voor tegen het bedrijf en zijn bestuur. Ook wil de stichting stappen nemen tegen de betrokken notarissen en de IDM Bank.

  Geen vergunning

  De bank, een voormalige dochter van ABN Amro, heeft aan ongeveer 70 procent van de beleggers een persoonlijke lening verstrekt om de bosbelegging mee te financieren, aldus Van Schuppen. IDM besloot vorig jaar geen zaken meer te doen met Groen Invest, omdat het fonds geen vergunning kreeg van de AFM.

  Volgens Van Schuppen hadden beleggers de garantie dat ze hun inleg zouden terugkrijgen. “Maar een voorziening voor die 70 miljoen euro blijkt er helemaal niet te zijn.”

  Gebakken lucht

  “Niet alleen de AFM, maar ook justitie moet actiever optreden tegen zulke verkopers van gebakken lucht”, vindt bestuurder Iede de Vries van de gedupeerdenstichting. De AFM moet er volgens De Vries voor zorgen dat het geld aan de beleggers wordt terugbetaald.

  Groen Invest was nog niet bereikbaar voor commentaar.

    /   Beantwoorden  / 
 118. Roelie en Harry

  Ook hier nog twee gedupeerde participanten van het eerste uur!!
  Wij willen ons ook verenigen bij CV in Nood en hopen via onze email op de hoogte te worden gehouden.
  Ook namens ons, Ingrid bedankt voor de moeite tot nu toe en allen sterkte toegewenst!
  Ons emailadres: [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
   1. Ingrid

    Hoe meer zielen bedoel ik natuurlijk…!

      /   Beantwoorden  / 
 119. Gerard

  Hoi Ingrid,

  Je initiatief met CV in Nood lijkt me een van de beste opties. Hou me s.v.p. op de hoogte.
  BVD, Gerard

    /   Beantwoorden  / 
 120. Piet

  Woensdag 6 Mei, 2009

  Geachte participanten,

  Langs deze weg wil ik u informeren dat Groen Invest op 4 mei jl. een gerechtelijke procedure tegen een oud aandeelhouder heeft verloren. Groen Invest is daarbij veroordeeld tot het betalen van circa EUR 4 miljoen aan de oud aandeelhouder. Groen Invest is niet in staat om deze vordering te betalen. Ook is Groen Invest niet in staat om andere (betalings)verplichtingen die zij heeft aan schuldeisers en participanten, na te komen.

  Voorts verloopt het verkoopproces van de Nederlandse gronden erg moeizaam. Weliswaar worden er momenteel gesprekken gevoerd met potentiële kopers, maar het ziet er niet naar uit dat deze gesprekken op korte termijn zullen leiden tot concrete resultaten. Daarenboven bestaat niet de verwachting dat een eventuele opbrengst van de Nederlandse gronden voldoende zal zijn om alle schuldeisers, participanten daaronder begrepen, integraal te voldoen.

  In andere woorden, Groen Invest verkeert in acute geldnood. Om deze reden heb ik mij spijtig genoeg genoodzaakt gezien om vandaag bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch voor Groen Invest surseance van betaling aan te vragen. Indien de surseance van betaling wordt verleend dan zullen een of meerdere bewindvoerders worden aangesteld en zullen concurrente schuldeisers betaling van hun vordering op Groen Invest niet kunnen afdwingen. Voorts zal dan de taak van de door de AFM aangestelde stille curator beëindigd zijn.

  Samen met de door de rechtbank aan te stellen bewindvoerder(s) zal ik bekijken of er wellicht nog mogelijkheden zijn voor Groen Invest om haar verplichtingen richting haar schuldeisers na te komen. Mocht dit mogelijk zijn, dan zult u uiteraard hierover nader worden geïnformeerd. Indien dit niet mogelijk mocht zijn, dan zal de surseance van betaling worden beëindigd en zal Groen Invest in staat van faillissement worden verklaard. Uiteraard zult u ook van deze stap in kennis worden gesteld.

  Uiteraard ben ik bereid om uw eventuele vragen te beantwoorden. U kunt mij daarvoor bereiken op telefoonnummer 06-51393544.

  Met vriendelijke groet,

  Frans van der Heijden

    /   Beantwoorden  / 
 121. els de groot

  Ha mensen,

  Is er iemand die weet hoeveel ha er in Frankrijk staan?Ik heb hier rapport van Prof.Bemelmans voor me liggen ujit december 2006,waaruit blijkt dat de algehele toestand der opstanden goed is,m.z.w.daar groeit t wel!!!!Is er iemand die bekend ismer:Oradour,Poumailloux of Etagnac????
  Migelijk is hier nog wat geld van te halen??En googelt iemand weleens gewoon op Frans vd Heyden,er zijn nogal wat BV”s denk ik.Wat brengt een m2 grond op,bij ons betaal je 500 euro,dus hectare brengt in dat geval 50.000 euro op,maal 700 ha, is 35 miljoen.Het kand dus nooi zo zijn,laat het allemaal wat minder zijn doos kosten etc.,dat alleen de mensen die van der Schuppen achter zich heeft,dit uitbetaald krijgen.Tel daar met veel geluk Frankrijk nog eens bij op,neem het krap,zeg daar 20 miljoen(grond misschien goedkoper),dan zitten we toch opo 55 miljoen,gedeeld door 5000 participanten,zouden we allen toch mooi 11.000 euro kunnen beuren.

  Groetjes Els

    /   Beantwoorden  / 
 122. Klaas

  Ha Els mooie berekening maar heb je ook aan de schuldeisers van die kromme tak van der Heijden gedacht misschien staan er maar een 200 hectaren in frankrijk.
  De bedoeling was destijds volgens mij als ik het niet mis heb,dat er zo,n 700 hectare in frankrijk geplant moest worden.
  maar de laatste 8 jaren is Groeninvest wel zo negatief in beeld geweest dat ze dit bij lange na niet gehaald hebben.
  Dus stel je er daar maar niet te veel van voor,het loopt zo,n vaart niet denk ik.
  Ik hoop het wel,hopen is het beste,maar een ding is wel duidelijk het geld wat wij geinvesteerd hebben is verdwenen.
  Maar waar is hij daar meee heen?
  Hij laat zich falliet verklaren en hij is er vanaf,en wij ziten met de rotzooi,meer dan mooi is dit,ik bedoel niet mooi!
  De notarissen en de bank en de stichting hebben wel heel wat uit te legen vind ik,die zijn medeschuldig,niet te vergeten de notarissen die een zorgplicht hebben,
  Dit wordt een langen 8 jarige rechtzaak denk ik!
  Dus wachten tot je een ons weegt.
  Dat de edelen heer Frans van der Heijden nog niet achter slot en grendel zit is niet te begrijpen!!!
  Ik hoop hier het besten van.

  Klaas.

    /   Beantwoorden  / 
  1. els de groot

   Ha Klaas,

   Ik besef terdege dat ik wel een rooskleurig beeld schep,maar mijns insziens niet geheel onmogelijk.Er bestaat toch ook een mogelijkheid om iemand persoonlijk failliet te verklaren??Bovendien bezit Frans nog bedrijf in Belgie,waarmee zegt hij de mensen zelf hun woning kunnen bouwen op milieuvriendelijke manier en uiteindelijk gratis wonen(haha).Ook hierbij speelt Robinia een rol,(zie site PioniersvanNu)Google maar eens!!!

   Groetjes Els

     /   Beantwoorden  / 
 123. harnandylana

  Die plaatsen in Frankrijk liggen helaas te ver bij mij vandaan waar ik woon.
  Anders had ik er wel even een kijkje genomen.
  Maar goed, praten met de Gin heeft ook geen zin meer.
  Tot nu toe is er niets bereikt.
  En zitten wachten tot alles instort lijkt me ook een slecht idee.
  Dus het wordt nu tijd voor de advocaat.
  Iedereen kan zich nog aansluiten.
  Doe je niets, dan weet je zeker dat het slecht afloopt.
  Nu kan het nog, maar de keuze moet iedereen zelf maken.
  Voor email kan je contact met me opnemen.

    /   Beantwoorden  / 
 124. els de groot

  Iemand radio-uitzending gehoord met interview van der Schuppen??

  Groetjes Els

    /   Beantwoorden  / 
 125. harnandylana

  ik zie dat je hem ook kan aanklikken hier.

    /   Beantwoorden  / 
 126. harnandylana

  Ik vindt het tijd worden even mijn persoonlijke verhaal te vertellen, om dat ik het goed zat ben.

  Van der Heijden heeft me vandaag in de namiddag nog gebeld.
  Ik heb hem flink de waarheid verteld.
  Ik vertelde hem dat ik het zat was en dat het maar eens tijd werd voor een advocaat.
  Volgens hem zou dat niet helpen.
  Vanaf 2007 houdt hij me al aan het lijntje wat betreft het terugkopen van mijn participatie.
  Vorig jaar (begin 2008) belde ik hem weer, omdat ik wist dat er een bijeenkomst van een groepje participanten was geweest,
  hij vondt de druk waarschijnlijk te hoog worden en toen heeft hij aangeboden de participaties terug te kopen.
  De informatie over die bijeenkomst die blijkbaar vertrouwelijk is, heb ik in mijn bezit omdat het op het internet was gezet.
  Alle participanten kregen zwijgplicht.
  (Ook die informatie zou ik op het internet zetten zei ik hem.
  Doe het maar zei hij, maak het allemaal maar nog erger.)
  Door de telefoon beloofde hij me de participatie terug te kopen omdat hij dat ook van die groep deed,en ik was al langer bezig ermee.
  Mijn gegevens werden genoteerd door de telefonist Rien.
  Ik heb hem een bedankbrief gestuurd en hoorde maar niets.
  Weken later belde ik waar de bevestiging bleef en hij wist ineens van niets meer.
  Alsof ik het verhaal gewoon uit mijn duim zoog, want hij had nooit iets beloofd aan mij zei hij.
  Blijkbaar was ik geen rotte appel voor hem in het geheel en geen bedreiging dacht me zo te kunnnen behandelen.
  Heb hem ook gezegd dat er geen openheid is waar ons geld is gebleven.
  Daar ging hij niet op in.
  Ik heb hem ook verteld dat er plek voor hem is in de gevangenis.
  Waarop hij zei: wens me maar in de gevangenis, en wens me maar dood.
  Veel mensen en gezinnen zijn door hem in de problemen gekomen.
  Hij was daar erg laconiek over, en toen hij zei dat de situatie erger was, waar hij in zat,
  zei ik hem dat wij als participanten dus niet belangrijk zijn.
  Uit meerdere zinnen die hij gebruikte kon je merken dat wij als participanten dus echt niet belangrijk zijn.
  Hij zie dat hij me zo gemeen en smerig bezig vondt, dat hij de telefoon op hing.
  Een egoistisch persoon die zijn zin wilt hebben en als hij dat niet krijgt,begint hij te dreinen als een klein kind en zielige verhalen op gaat hangen.

  Voor iedereen die informatie wilt over de kosten van Van Schuppen kan een email sturen. [email protected]
  Dan krijg je alles toegestuurd en ook hoeveel het kost. want er zijn diverse mogelijkheden van betaling.

  Van Schuppen & Van de Water
  Advocaten
  Herengracht 104
  1015 BS Amsterdam

  Postbus 10778
  1001 ET Amsterdam

  Tel. 020 624 00 30
  Fax 020 620 00 06
  Internet http://www.schuppenwater.nl
  E-mail [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 127. Gert

  wat een drama jongens…………

    /   Beantwoorden  / 
 128. wim

  En meneer Ubags?
  Nog steeds vertrouwen in de praatjes van deze man?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jos

   ‘grootse’ bijdrage Wim

     /   Beantwoorden  / 
 129. els de groot

  ha mensen,

  Ik heb een vraag:indertijd hebben wij zoals zovelen een lening afgesloten bij IDm,later Interbank.Dit is nu weer overgenomen door Woordes Financiele Diensten,onder dezelfde voorwaarden.Nu heb ik begrepen dat IDM geen zaken meer wou doen toendertijd met GIN.Maar Woordes kennelijk wel,terwijl de situatie bij GIN er niet rooskleuriger op is geworden .Maar:Woordes is WEL erkend door AFM.
  Dus ik vind t beetje krom allemaal.ZIjn er meer mensen die hetzelfde hebben of is iedereen al overgestapt op een andere vorm van financieren,ik weet nu niet meer waar we goed aan doen,kunnen we nog van verdere betalingsverplichtingen afkomen,of staat t een echt los van t ander????

  Groetjes ELS

    /   Beantwoorden  / 
 130. Huub

  Beste mede-participanten

  Van FvdH heb ik vanavond vernomen dat er morgen ‘zwaar weer’ op komst is!

  Onderstaand mijn in de afgelopen tijd ondernomen acties.

  “Geachte heer U…,

  Hierbij bevestig ik de ontvangst van onderstaande e-mail en uw e-mail van afgelopen vrijdag. De betrokken bestuurder van de AFM heeft kennis genomen van uw e-mails en ik heb de zaak met hem besproken. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om kort te reageren op een aantal van uw punten.

  Over uw opmerkingen over artikel 2:55, derde lid, Wft spraken wij afgelopen donderdag. Zoals u weet, ligt het bezwaarschrift van Groeninvest tegen de benoeming van de Wft-curator ter beoordeling bij onze afdeling Juridische Zaken. Groeninvest zal op korte termijn worden uitgenodigd voor de hoorzitting. Ik ga er vanuit dat uw opmerkingen over artikel 2:55, derde lid, Wft daarbij besproken zullen worden. Ik gaf afgelopen donderdag in ons telefoongesprek mijn visie op de toepasselijkheid van artikel 2:55, derde lid, Wft. In verband met de zorgvuldigheid zal – zoals u wellicht weet – het bezwaar van Groeninvest worden behandeld door de afdeling Juridische Zaken van de AFM door personen die niet betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van eerdere besluiten van de AFM in deze zaak. Ik kan dus niet vooruit lopen op hun oordeelsvorming en stel voor om ten aanzien van dat punt de behandeling van het bezwaarschrift van Groeninvest verder af te wachten. Ik heb begrepen dat in beginsel binnen zes tot tien weken een beslissing op het bezwaarschrift wordt genomen. Voorafgaand aan die beslissing zal dus aan Groeninvest de mogelijkheid van een hoorzitting worden geboden.

  Ik kan u overigens melden dat de AFM het besluit tot de benoeming van de Wft-curator heeft ingetrokken met de aanstelling van de bewindvoerders door de rechtbanken ‘s-Hertogenbosch en Utrecht. Gezien de bevoegdheden en taken van de door de rechtbank aangestelde bewindvoerders is de benoeming van de Wft-curator door de AFM niet langer passend.

  U heeft bezwaar tegen de benoeming van de heer Hoppenbrouwers als bewindvoerder gezien zijn voorgaande rol als Wft-curator. Ik heb begrepen dat de rechtbank ‘s-Hertogenbosch (en Utrecht) met het oog hierop een tweede bewindvoeder heeft aangesteld, de heer te Biesebeek. Mij is medegedeeld dat wanneer de rol van de AFM en de Wft-curator ter sprake komt, de heer te Biesebeek hierover zal oordelen met uitsluiting van de heer Hoppenbrouwers. De AFM is op geen enkele wijze betrokken geweest bij de beslissing van de rechtbank om de heer Hoppenbrouwers te benoemen. Uw bezwaren kunt u dan ook naar mijn idee het beste tot de rechtbank richten. Voor zover er sprake zal zijn van een belangentegenstelling voor de heer Hoppenbrouwers zal het op de weg van de rechtbank en de heer Hoppenbrouwers zelf liggen om zijn benoeming te heroverwegen.

  U geeft aan dat uw insteek vooral gericht is op een creatieve escape voor Groeninvest. Het is op dit moment aan de directie van GIN en de bewindvoerders om te bepalen wat de toekomst van de organisatie is. De AFM heeft hier geen directe invloed op en kan slechts bij de directie en de bewindvoerders het belang van goede informatievoorziening aan de beleggers benadrukken en in samenwerking met partijen beoordelen hoe de verschillende mogelijkheden passen binnen de bij of krachtens de Wft gestelde regels.

  Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog nadere vragen of opmerkingen hebben, dan ben ik uiteraard voor u beschikbaar.
  Met vriendelijke groet,

  Joris Geerts
  Senior toezichthouder
  Toezichtgroep Financiële Ondernemingen

  Telefoon 020 – 797 2987
  Fax 020 – 797 3827
  E-mail [email protected]

  Autoriteit Financiële Markten
  Bezoekadres: Vijzelgracht 50 – Amsterdam
  Postadres: Postbus 11723 – 1001 GS – Amsterdam
  Telefoon: 020 – 797 20 00 – http://www.afm.nl

  De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten.

  —–Original Message—–
  From: … U… [mailto: [email protected]]
  Sent: zondag 10 mei 2009 12:48
  To: Maijoor, Steven; Hoogervorst, Hans; Kockelkoren, Theodor
  Cc: [email protected]; Geerts, Joris; Winter, Romanie de; [email protected]; Engelaar, Marlies
  Subject: Fw: ter info: “Groeninvest mogelijk dupe van AFM”

  Geacht AFM,

  Vorige week donderdag had ik een uitgebreide telefoongesprekken uw medewerkers mevrouw Klevelaan van publieksvoorlichting en de heer mr. Geerts inzake Groeninvest.

  Wellicht ten overvloede heb ik aan beiden de thans ontstane penibele inzake Groenvest, dat zich uiteindelijk zelfs gedwongen heeft gezien surseance aan te vragen, nogmaals uitdrukkelijk uiteengezet. Aangezien voor Groeninvest – en daarmee haar participanten – de tijd dringt en ik niet eens een ontvangstbevestiging van de zijde van de AFM heb mogen ontvangen, heb ik mij genoodzaakt gezien mr. te Biesebeek, mede-bewindvoerder (samen met de op 25-3-2009 door de AFM op onjuiste gronden als stille curator benoemde mr. Hoppenbrouwers) geïnformeerd over mijn bevindingen ook over de thans opmerkelijke positie van mr. Hoppenbrouwers.

  Van hieruit is het een kleine stap om mijn bevindingen tevens te doen toekomen aan mr. H. van Schuppen van Van Schuppen & van de Water Advocaten, die inmiddels een collectieve actie namens een gestaag oplopend aantal van – thans circa 1150 – participanten opgestart is, alsmede aan mr. D. Bartels van Bartels Advocaten. Beide advocaten – zijn voor zover mij bekend – zich thans nog niet bewust van de (mogelijke) impact van de per 1-1-2009 (met terugwerkende kracht) inwerking getreden Reparatiewet Wft, in het bijzonder met de impact van het huidige artikel 255 lid 3 Wft, waarvan de AFM zelfs in haar besluit van 23-3-2009 tot aanstelling van een stille curator geen gewag maakt. Sterker nog, in de bijlage “wettelijk kader” bij voormeld besluit wordt op pagina 21/26 een verouderde versie van artikel 2:55 Wft gehanteerd.

  Gelet op de hoogte van de claim – naar verluidt > € 100.000.000,00 – en het tot enkele tientallen procenten oplopende voor hen bestemde deel van het resultaat, ga ik er vanuit dat zij zonder meer in mijn bevindingen geïnteresseerd zijn. Wellicht zijn mijn bevindingen niet alleen met betrekking tot Groeninvest van belang en kunnen zij deze mogelijk ook nog in andere – hen bekende – zaken aanwenden.

  Maar nog altijd is mijn insteek niet zo zeer gericht op schadevergoeding (op welke wijze dan ook), maar vooral op de mogelijkheid van een creatieve escape voor Groeninvest uit haar huidige uiterst penibele situatie.

  Vriendelijke groet,

  mr. ….. U…

  bcc:
  [email protected]
  [email protected]

  —– Original Message —–
  From: … U…
  To: [email protected]
  Cc: [email protected] ; Rien
  Sent: Saturday, May 09, 2009 2:46 PM
  Subject: ter info: “Groeninvest mogelijk dupe van AFM”

  Geachte heer te Biesebeek,

  Mijn naam is … U…., ik wooon aan de …, … te … , tel. 06-… Ik ben participant in Groeninvest. Hoewel geen specialist op het terrein van toezichtswetgeving, heb ik de verwikkelingen rond Groeninvest en de AFM gevolgd.

  Richting GIN/Frans van der Heijden (FvdH) heb ik mij steeds opgesteld als positief-kritisch participant. Ik heb de indruk dat er over en weer vertrouwen bestaat. Dit vertrouwen heeft er onder meer toe geleid, dat ik – na de uitspraak in beroep van Rechtbank Rotterdam – de correspondentie tussen GIN en de AFM betreffende de vergunningsaanvraag heb mogen bestuderen en hierover met FvdH van gedachten gewisseld heb. Ook over de benoeming eind maart 2009 van de stille curator en met betrekking tot de ophef over – samengevat – de Nederlandse verkooptransactie ten behoeve van de Roemeense aankooptransactie.

  Om een lang verhaal kort te maken, heb ik ook het besluit tot benoeming van de stille curator mogen inzien en dus ook de onderbouwing daarvan door de AFM. Hierbij ben ik – onder meer – gestuit op de per 1-1-2009 in werking getreden Reparatiewet Wft, het nieuwe lid 3 van artikel 255 Wft alsmede het feit dat ‘het verbod van artikel 255 lid 1 Wft met terugwerkende kracht tot 1-1-2007 niet van toepassing is op (wat ik kort zakelijk zal samenvatten als) ‘aldaar genoemde specifieke beleggingsobjecten’. Voor een uitgebreide onderbouwing van de zienswijze dat het Groengroeiplan ingevolge artikel 255 lid 3 Wft niet onder het verbod van artikel 255 lid 1 Wft valt, volsta ik met een verwijzing naar bijgevoegd afschrift van het recent door GIN/FvdH bij de AFM ingediende bezwaarschrift. Wat mij betreft, is de wettekst van artikel 255 lid 3 Wft niet alleen duidelijk, maar vooral ook duidelijk in het voordeel van GIN/FvdH voor wat betreft de voor 1-1-2007 aangegane particpatieovereenkomsten in het Groengroeiplan. De in het bewzaarschrift neergelegde zienswijze is onmogelijk te rijmen met de AFM-mededeling over Groen Invest (GIN) d.d. 30-3-2009. Gelet op de inhoud en strekking van die mededeling heeft de AFM “boter op haar hoofd” en zou een publiekelijke rectificatie de AFM sieren.

  Op basis van de bestudering van de door de AFM ten aanzien van GIN genomen besluiten alsmede het door GIN aangeboden Groengroeiplan, ben ik tot de conclusie gekomen dat de AFM mogelijk op onjuiste gronden GIN tot afwikkeling van alle participaties (óók die van voor 1-1-2007) heeft verplicht, het contractueel nakomen van de voor 1-1-2007 aangegane participaties heeft ontzegd, een stille curator heeft benoemd en – last but not least – voormelde Nederlandse verkooptransactie ten behoeve van de Roemeense aankooptransactie in de weg heeft gestaan. GIN heeft weliswaar verzocht een stille curator te benoemen, maar GIN zag dit als laatste redmiddel omdat GIN, ondanks een aantal door GIN daartoe gedane voorstellenen, en de AFM het niet eens konden worden over wat nu wel of niet een – met name voor de – AFM acceptabele wijze van afwikkeling was. GIN/FvdH hoopten een stille curator van de noodzaak en de urgentie van de Nederlandse verkooptransactie ten behoeve van de Roemeense aankooptransactie te kunnen overtuigen. GIN zag en ziet dit nog steeds als enige oplossing voor de participanten in het Groengroeiplan. GIN/FvdH hebben zich er bij neergelegd, dat dit – als gevolg van de toezichtswetgeving, met name artikel 255 lid 3 Wft – alleen mogelijk is ten aanzien van de vóór 1-1-2007 aangegane participaties in het Groengroeiplan.

  De in het bezwaarschrift neergelegde zienswijze is aan – op dit terrein (meer) ter zake kundige – juristen voorgelegd en – tot mijn niet geringe eigen verbazing – hun conclusie luidde: kansrijk. Indien u ook u voormelde zienswijze deelt/kunt delen, sluit ik niet uit dat de AFM wellicht ook ten opzichte van andere aanbieders dan alleen GIN/FvdH besluiten heeft genomen, die op onjuiste gronden zijn genomen. In dat geval is het niet vreemd dat door/namens de AFM thans nog niet op mijn e-mail is gereageerd.

  Voorts, vraag ik mij af of uw mede-bewindvoerder, voorheen door de AFM – op (mogelijk) onjuiste gronden – als Wft-curator/stille curator benoemd, in het belang van de boedel (en daarmee in het belang van de GIN-crediteuren, waaronder de participanten) zo ver zal durven gaan om de AFM in deze op haar (mogelijke) fouten te wijzen en zonodig financieel aansprakelijk zal (durven) stellen. Los hiervan is het reeds een interessante vraag of er – gelet op het bovenstaande – geen sprake is van (mogelijke) belangenverstrengeling aan de zijde van uw mede-bewindvoerder, waardoor hij misschien niet (geheel) onafhankelijk ten opzichte van de AFM kan optreden.

  De insteek van mijn email van 8-5-2009 aan diverse echelons binnen de AFM, heeft enkel de bedoeling te bezien of er niet op een of andere wijze een “creatieve escape” uit de huidige impasse mogelijk is. Een escape vooral in het belang van 99% van de participanten, maar ook zonder finanancieel nadeel voor de resterende 1% die wel door het verbod van artikel 255 lid 1 Wft wordt getroffen.

  Persoonlijk heb ik er zeer veel moeite mee (mede gelet op de voor GIN/fvdH negatieve strekking van de AFM-mededeling over Groen Invest (GIN) d.d. 30-3-2009, die ook nog eens in de media is overgenomen) dat GIN/FvdH op kiepen staat, terwijl de – momenteel veelvuldig in het nieuws zijnde – AFM ‘achterover’ leunt/lijkt te leunen. Als stok achter de deur heb ik de AFM gemeld, dat ik op het punt sta mijn bevvindingen publiekelijk te maken en dat zeker zal doen indien GIN/FvdH tenonder gaat. Zeker nu de door GIN tot surceance geleid hebbende veroordeling tot betaling van circa € 4.000.000,00 – als uitkomst van een om aanvechtbare redenen “verloren” arbitragezaak – eveneens uit de opbrengst van een wél gerealiseerde verkoop van de Nederlandse gronden voldaan zou hebben kunnen worden.

  Tot eventuele nadere toelichting graag bereid,

  Met vriendelijke groet,

  mr. … U…
  06-…

  —– Original Message —–
  From: … U…
  To: [email protected] ; [email protected] ; [email protected]
  Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]
  Sent: Friday, May 08, 2009 2:25 AM
  Subject: AFM-mededeling over Groen Invest (GIN) 30-3-2009

  “Groeninvest mogelijk dupe van AFM

  Uit haar besluiten tot afwijzing van de door Groeninvest aangevraagde vergunning en tot benoeming van de stille curator, kan worden opgemaakt dat de door Groeninvest aangeboden participaties vanuit het oogpunt van toezichtwetgeving als ‘recht op het al dan niet volledige rendement in geld of op een gedeelte van de opbrengst van een zaak’ moeten worden aangemerkt.

  Als gevolg van het op 01-01-2009 inwerking getreden artikel 2:55 lid 3 Wft dient te worden gecocludeerd dat het in artikel 2:55 lid 1 Wft neergelegde verbod tot aanbieden van beleggingsobjecten niet van toepassing is op voor 1 januari 2007 aangegane participaties in het Groengroeiplan. Deze participaties zijn immers aangegaan met betrekking tot “beleggingsobjecten die op dat tijdstip geen beleggingsobject waren als bedoeld in artikel 1, onderdeel d, van de Wfd of ingevolge onderdeel m, onder 8°, van dat artikel waren aangewezen als financieel product”. Zoals blijkt uit artikel 3 Besluit financiële dienstverlening is als bedoeld financieel product aangewezen: “een recht op het al dan niet volledige rendement in geld of op een gedeelte van de opbrengst van een zaak”.

  Geconcludeerd dient daarom te worden dat een voor 1 januari 2007 aangegane participatie in het Groengroeiplan geen in artikel 1 onderdeel d Wfd bedoeld beleggingsobject vormt. Door dit te miskennen heeft de AFM Groeninvest mogelijk op onjuiste gronden tot afwikkeling van voor 1 januari 2007 aangegane participaties verplicht alsmede het beheren of uitvoeren daarvan ontzegd.

  Naar opgave van Groeninvest is 99 % van de participaties vóór 01-01-2007 aangegaan. Doordat tengevolge van voormelde besluitvorming de AFM Groeninvest een cruciale transactie onmogelijk heeft gemaakt en het niet kan worden uitgesloten dat de huidige surseance van Groeninvest hiermee in verband te brengen is, lijkt het erop dat de AFM niet alleen Groeninvest maar ook 99 % van de participanten, wier belangen de AFM hoort te dienen, heeft benadeeld. Aansprakelijkstelling van de AFM door Groeninvest en – al dan niet collectieve acties van – haar participanten kan dan ook zeker niet worden uitgesloten.

  Om voormelde redenen heeft Groeninvest op 29 april 2009 bezwaar aangetekend tegen de benoeming van een stille curator door AFM. Voor de resterende 1% van de participaties, die wel door het verbod van artikel 2:55 lid 1 Wft getroffen worden, heeft Groeninvest de AFM een voorstel tot afwikkeling gedaan.”

  Het bovenstaande doe ik u toekomen naar aanleiding van een telefoongesprek op donderdag 07-05-2009 met uw medwerker mr. Joris Geerts.

  mr. … U.
  06-…”

  Vriendelijke groet,

  Huub

    /   Beantwoorden  / 
 131. wim

  Hij is failliet, meneer Ubags.

    /   Beantwoorden  / 
 132. Klaas

  di 12 mei 2009, 11:01 Hardhoutfonds Groen Invest failliet
  Twingly blog zoekenJouw blog hier

  DEN BOSCH (AFN) – De rechtbank in Den Bosch heeft hardhoutfonds Groen Invest failliet verklaard. Een rechtbankwoordvoerster heeft dat dinsdag desgevraagd laten weten.

  Ads door Google
  Dividend van ruim 12,5%
  Update: ING betaalt Amerikanen nu zelfs 16%. Aan u dus ook!
  http://www.VeelDividend.nl
  Faillissement Veiling
  Iedere dag nieuwe veilingen: t Laagste unieke bod Wint !
  Bidster.com
  (Dreigend) Faillissement?
  Met een Euro-BV kunt u vandaag nog legaal en beschermd doorstarten.
  http://www.Quaedvlieg-Juristen.nl
  Groen Invest investeerde in robiniabomen die een alternatief vormen voor tropisch hardhout. De bomen zijn aangeplant op landbouwgrond in West-Europa. Groen Invest telt ongeveer vijfduizend beleggers die gemiddeld 10.000 euro investeerden.

  Het bedrijf kreeg vorige week uitstel van betaling vanwege een vordering van 4 miljoen euro van een oud-aandeelhouder. Wegens onvoldoende vooruitzichten werd de surseance maandag omgezet in faillissement. De bewindvoerders zijn aangesteld als curator. Het totale tekort loopt op tot boven de 70 miljoen euro, zei curator Stijn Hoppenbrouwers dinsdag.

  Vanwege de problemen en vermoedens van fraude legden beleggers vorige week al beslag op 700 hectare bosperceel van Groen Invest. Over de oorzaak van het faillissement kon de curator dinsdag nog niks zeggen.

  IK SNAP NIET DAT ER NOG JAREN LANG MENSEN VERTROUWEN BLEVEN HOUDEN IN DEZE MAN.
  hIJ LOOG DAT HET GEDRUKT STOND,VERZON IEDERE KEER EEN ANDER VERHAAL.
  aLS JE HEMM MOEST GELOVEN HAD HIJ ENKELEN JAREN TERUG 250 HUISEN VERKOCHT.
  ZO ZIJ HIJ NU NOG TEGEN DE PARTICIPANTEN DAT HIJ NOG MOGELIJKHEDEN ZAT HAD OM IETS TE BEGINNEN.
  nAMELIJK DAT ER IN bELGIE OOK NOG IETS IS ZODAT DE MENSEN WEL GRATIS KUNNEN WONEN.
  nIET TE GELOVEN WAT HIJ ONS TOCH WIJS HEEFT GEMAAKT!
  hIJ HEEFT GEWOON NIKS EN NOG EENS NIKS!
  dEZE MAN MOET ACHTER SLOT EN GRENDEL ZITTEN.
  iK ZOU ZEGGEN LEG BESLAG OP AL ZIJN BEZITTINGEN,MAAR IS DAT WEL VAN HEM ALLEMAAL,B.V HET INPAKFABRIEK????

  OP PAKKEN DIE VENT,WANT ANDERS KNIJPT HIJ ER TUSSEN UIT!
  iK ZIE HET ZOMAAR GEBEUREN.
  iK WORDT HIER NIET GOED VAN.

    /   Beantwoorden  / 
 133. Huub

  Bedankt Wim, het was me bijna ontgaan!

    /   Beantwoorden  / 
 134. nora aspers

  hallo allemaal.
  we kunnen fluiten naar onze centen, en de komende jaren, gaan zwoegen, om de lening terug te betalen.zoals zo velen.
  dankzij gin.
  gr. nora

    /   Beantwoorden  / 
 135. Ted Fluitman

  Hallo allemaal:

  Speciaal aangeschaft die participatie in 2000 als
  ondersteuning voor onze oude dag daar hebben we
  keihard voor gewerkt(maar wij niet alleen, allen
  denk ik en nu dit.Vraag:Wat te doen, wat word er
  aangeraden,in zee gaan met Van Schuppen of
  afwachten op nader bericht.

  Groeten Ted

    /   Beantwoorden  / 
 136. harnandylana

  Hoi Ted,

  Natuurlijk moet je zelf de keuze maken, maar van schuppen weet al behoorlijk veel omdat hij er al een tijdje mee bezig is.
  succes.

    /   Beantwoorden  / 
 137. Gert

  Dag lotgenoten. Kent iemand de gevolgen wanneer ik nu, na het faillisement, stop met de betalingen aan de geldverstrekker waar ik destijds het geld van heb geleend? Is er al iemand gestopt met de maandelijkse betalingen? En zoja……wat is er toen gebeurd? Betalen voor iets wat niet meer bestaat is natuurlijk kolder…..
  Groet, Gert

    /   Beantwoorden  / 
  1. nora aspers

   hallo gert.
   je hebt toen een lening genomen, en dat staat hier los van.
   daar trekken de banken zich niets van aan.
   dit zul je toch moeten aflossen.
   ik heb bij een andere bank een doorlopend criediet genomen, zodat ik kan aflossen wanner ik maar wil.
   groetjes nora

     /   Beantwoorden  / 
 138. Jos

  Ik adviseer een ieder die het nog steeds niet weet om zich aan te melden bij http://groeninvest.hyves.nl/

  Naast Van Schuppen is de Stichting CVinNood serieus te overwegen.
  Zij hebben een bredere benadering dan Van Schuppen.
  Kijk ook maar eens op http://86.109.25.149/ onder het kopje Vraag en Antwoord

    /   Beantwoorden  / 
 139. Wim

  Geplaatst: 12 mei 2009 14:42

  van onze redactie economie

  EINDHOVEN – De bewindvoerders van het hardhoutfonds Groen Invest uit Veldhoven hebben er geen gras over laten groeien. Amper een paar werkdagen na hun benoeming is het faillissement van het duurzaamheidsproject een feit.

  Groen Invest verleidde de afgelopen elf jaar door heel Nederland 5000 beleggers om geld te steken in de kweek van robiniabomen. Dat gebeurde vanuit kantoren in Veldhoven en Retie (B). Met robiniahout moest in Europa een tegenhanger van tropisch hardhout worden gemaakt.

  In totaal is 70 miljoen euro door beleggers bij elkaar gebracht. Het geld lijkt voor het grootste deel verdwenen. Op instigatie van de bewindvoerders Te Biesebeek en Hoppenbrouwers, schuldeisers en directeur Frans van der Heijden van Groen Invest is het bankroet door de rechtbank in Den Bosch uitgesproken.

  De zelfbenoemde duurzaamheidsgoeroe Van der Heijden (64) gaf afgelopen week aan dat het geld grotendeels is opgegaan aan de koop van grond in onder meer het noorden van Nederland. Hij beloofde beleggers in gesprekken steevast het zes- dan wel zevenvoudige van de inleg in pakweg 20 jaar. Een enkeling stak meer dan een ton in het project, sommige mensen hielden het bij vijf- tot tienduizend euro. Van der Heijden houdt nog steeds vol dat hij de beloofde rendementen had kunnen realiseren als hij niet was ‘tegengewerkt door onder meer de AFM’. Die verbood hem eerder om verder te gaan met Groen Invest, omdat zijn integriteit onvoldoende is komen vast te staan.

  Dat Van der Heijden in pakweg 20 jaar ongeveer 420 tot 480 miljoen euro zou kunnen verdienen met de robiniabomen, is volgens deskundigen uiterst onwaarschijnlijk. Onder meer de universiteit van Wageningen waarschuwde al voor de beperkte opbrengst van robiniahout. In Noord-Nederland wilden de bomen de afgelopen jaren in ieder geval niet groeien en kan de aanplant grotendeels als verloren worden beschouwd.

  Groen Invest kocht de afgelopen jaren volgens Van der Heijden behalve in Noord-Nederland grond in Roemenië, Frankrijk en Duitsland. Ook daar werden robiniabomen geplant. Over de houtopbrengst bestaan grote twijfels. Advocaat H. van Schuppen van 1100 gedupeerde beleggers daarover: ,,Alleen de rit naar die landen is waarschijnlijk al een stuk duurder dan het beetje hout dat er nog uit gaat komen.”

    /   Beantwoorden  / 
 140. Wim

  Bedrog door Groen Invest

  Groen Invest wilde uit duurzaamheidsoverwegingen een concurrent voor tropisch hardhout in Nederland gaan produceren. Foto ANP
  VELDHOVEN – Ruim vijfduizend mensen die 70 miljoen euro in Groen Invest staken, moeten er rekening mee houden dat bij het hardhoutfonds weinig tot niets meer te halen is. Dat zegt advocaat H. van Schuppen, die 1100 beleggers in het fonds bijstaat.

  Van Schuppen overweegt de directeur, de notaris die de akten passeerde en de bank (IDM) die een groot deel van de leningen aan beleggers verstrekte, aansprakelijk te stellen.” Er is op zijn minst sprake van bedrog,” vindt hij.

  Volgens Van Schuppen is sprake van een inleggarantie, die het fonds uit Veldhoven niet kan waarmaken. ”Op de grond die het bedrijf met het geld van beleggers heeft aangekocht, zitten hypotheken. Het is zeer de vraag of daar nog geld voor de beleggers uitkomt. Zelfs de banken die er geld in staken, mogen vrezen voor hun geld.”

  Groen Invest wilde uit duurzaamheidsoverwegingen een concurrent voor tropisch hardhout in Nederland gaan produceren. Dat moest gebeuren via de robiniaboom. Directeur F. van der Heijden (64) van Groen Invest liet eerder op de site van het bedrijf weten dat ‘de verwachting er is dat een eventuele opbrengst van de Nederlandse gronden onvoldoende zal zijn om alle schuldeisers, participanten daaronder begrepen, integraal te voldoen’.

  Gisteren wilde hij niets zeggen over de beloften die hij aan beleggers heeft gedaan. ”Bij dit product is het net als met kinderen. Je kunt er niet tussentijds afstand van doen. Een boom met groene kersen is ook niks waard. Over twintig jaar levert het wel veel op, weet ik.”

  Van der Heijden ontkent ten stelligste dat Groen Invest mogelijk ten prooi is gevallen aan zijn eigen idealisme. ”Mensen die dat roepen, begrijpen er niets van. Verder wil ik dat de bewindvoerders over de feiten gaan spreken. Ik geef verder geen commentaar.”

  Beurswaakhond AFM verbood Van der Heijden eerder al om nog Groen Investproducten te verkopen. Groen Invest heeft volgens de website van het bedrijf kantoren in het Belgische Retie en in Veldhoven, op industrieterrein De Run. In Veldhoven is ook de statutaire zetel. (HET PAROOL)

  ——————————————————————————–

    /   Beantwoorden  / 
 141. Wim

  GRONINGEN – Het bedrijf Groen Invest Nederland, dat honderden hectares hardhout-bos heeft aangelegd in onze provincie, is failliet.

  De rechtbank in Den Bosch heeft het faillissement dinsdag uitgesproken. Bij Groen Invest konden mensen geld beleggen in hardhout. Er werden torenhoge rendementen beloofd. Groen Invest heeft bossen aangeplant bij Bellingwolde, Jonkersvaart, Beerta, Delfzijl en Spijk. De bossen wilden echter niet groeien.

  Andre Geenhuizen uit De Lethe bij Bellingwolde, inmiddels bekend als ‘de muizenman van De Lethe’, zou het grootste slachtoffer zijn van Groen Invest. Geenhuizen woont in een Robinia-bos van het bedrijf en heeft sinds dat is aangelegd, last van een muizenplaag.

  Geplaatst: dinsdag 12 mei 2009 12:38
  Gewijzigd: dinsdag 12 mei 2009 12:38

    /   Beantwoorden  / 
 142. Michele

  Er is een stichting opgezet in samenwerking met juristen van CV in Nood. Er is een website opgezet. Het adres is http://www.beleggersgin.nl/
  Lees alles even goed door. Onder vraag en antwoord kun je ook het e.e.a. aan antwoorden vinden. Als ik het allemaal goed begrepen heb, dan is er nog geen haast om je bij van Schuppen aan te sluiten. Dat kost meer geld en een schade procedure kan nog jaren duren. Al maant van Schuppen tot haast, dit kan later eventueel altijd nog, al lijkt het mij onnodig.

    /   Beantwoorden  / 
 143. Jos

  http://www.beleggersgin.nl/

  Stichting Beleggers GIN Voor en door de beleggers

  Deze site is op initiatief van enkele Groen Invest beleggers opgezet en speciaal bedoeld voor de mensen die hebben geinvesteerd in Groen Invest. De site bevat informatie over de stand van zaken en de afwikkeling van Groen Invest, dat op 12 mei 2009 failliet werd verklaard.

  De beleggers hebben zich verenigd in de Stichting Beleggers GIN. Deze Stichting is in oprichting en zal onderzoek zal doen en actie nemen ter behartiging van de belangen van de beleggers die zich hebben aangesloten. De stichting zal een Raad van Toezicht hebben waarin enkele beleggers als initiatiefnemers plaats zullen nemen. Meer over de werkwijze vindt u in het Plan van Aanpak op deze site.

  Het is van groot belang dat zoveel mogelijk beleggers zich aansluiten. Alleen dan kunnen wij gezien worden als representatief voor de beleggers. En alleen dan kunnen wij met de Stichting Vruchtgebruik Robinia, de curatoren en andere partijen effectief overleg voeren. Meer daarover leest u in het Plan van Aanpak. De site zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe informatie en het heeft dus zin af en toe te kijken of er iets is toegevoegd. Het is niet altijd mogelijk om alle vragen persoonlijk te beantwoorden, gezien het grote aantal beleggers. Wel kunt u een mail sturen naar [email protected]. In de toekomst zullen in algemene zin vragen worden beantwoord in een vraag en antwoord rubriek.

  De site wordt beheerd in opdracht van de Stichting Beleggers GIN.

    /   Beantwoorden  / 
 144. Jaap

  Ook ik ben een zwaar gedupeerde,met enkele participaties
  Op vrijdag 15 mei ontving ik een brief vanHolland en Van Gijzen advocaten.
  een korte vermelding uit hun brief;
  uit de boekhouding blijkt dat u mogelijk een vordering heeft op gefailleerde.
  Indien dat het geval is kunt u uw vordering binnen 14 dagen na heden bij ondergetekende indienen.
  vergezeld van bewijsstukken zoals facturen en dergelijke.

  Wanneer u zich op een preferentie beroept, verzoek ik u ook dat onderbouwd te doen.
  Mocht u zich op een eigendomsvoorbehoud beroepen, dan verzoek ik u mij binnen 14 dagen na heden aan te tonen op basis waarvan u meent dat voorbehoud gemaakt gemaakt te hebben en op welke wijze dat eigendomsvoorbehoud mat gefailleerde indertijd is overeengekomen.
  ondertekend namens Van Gijzen , namens Hoppenbrouwers , curator.
  vraag wie kan mij adviseren ? wat hiermee te doen
  wie heeft ook een gelijke brief ontvangen.
  graag reactie.
  groet JaapW

    /   Beantwoorden  / 
 145. els de groot

  Ha Jaap,

  Ik adviseer je om een mail te sturen naar [email protected] met een verzoek om een concept-brief,dit is een hele duidelijke,en met die brief(toegespitst natuurlijk op je eigen situatie),en de benodigde kopieen(Staat ook vermeld),kun je alles van Holland van GIjzen sturen.Er komt deze week ook via belegger.gin een formulier,waarmee we ons allemaal tegleijk kunnen aanmelden heb ik begrepen.Het kan geen kwaad om het igg uit te printen,heb je altijd voorbeeld bij de hand toch??

  Groetjes Els

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jaap

   Hallo Els,
   hartelijk dank, voor je snelle reactie,
   ik ben net terug van een hele fijne en goede vakantie, dus is dit wel een behoorlijke DOMPER.
   maar enige onrust en onzekerheid was er alwel natuurlijk.
   De mooie verhalen van v/d Heyden, hebben toch wel invloed gehad, HET KOMT MISSCHIEN ?? toch nog wel goed.
   Nu maar een blok gaan vormen, samen staan we veel sterker denk ik.
   Of is er iemand die goede mogelijkheden en de weg weet bij TV progr. RADAR bv. ? ?

   groet JaapW

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans

    Tja, toch niet naief van jullie? Ik zag al jaren geleden dat we bedonderd werden of op zijn minst behandeld als naive kleuters…Met enkele medestanders ons zeer verdiept in de ontstane situatie, en we vonden steeds meer vreemde zaken. Om een lang verhaal kort te maken, na het onder druk zetten van vd. Heijden kregen we ons geld met vergoeding geleden schade terug…

      /   Beantwoorden  / 
    1. nora aspers

     hallo hans.
     heb jij alles terug betaald gekregen.
     heb het ook geprobeerd enkele jaren geleden, maar niets gekregen, of we nu nog wat krijgen is nog de vraag.

       /   Beantwoorden  / 
 146. Monique

  Hallo Hans,

  Dan ben je een van de weinige maar heb je destijds niet moeten tekenen voor zwijgplicht, want dat werd er verteld?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans

   Nou-:)Wou gewoon een balletje opwerpen hier…Heb dus helaas nooit uitbetaald gekregen en ben dus helaas ook een slachtoffer. Maar las ooit ergens op een niet meer bestaand forum dat er aan mensen wel zou zijn uitbetaald. Was benieuwd of iemand hier iets van wist/weet…

     /   Beantwoorden  / 
   1. harnandylana

    Hoi Hans,
    Die vraag had je ook gewoon kunnen stellen, zonder eromheen te draaien.
    Er hebben inderdaad mensen uitbetaald gekregen.
    Daar zijn documenten van, van een vergadering die ik heb en er zijn ook mensen die zwijgplicht hadden.
    Die emails heb ik ook nog van een forum.
    Niet dat je er wat mee kan, want de dupe zijn we allemaal.

      /   Beantwoorden  / 
 147. ben

  Groeninvest.
  Goodwood.
  Polish Robinia Foundation.

  wat is de overeenkomst?
  - Dat ze allemaal gouden bergen beloofden met hardhout.
  - Dat ze allemaal niet meer kunnen betalen en hun contracten/beloftes niet nakomen.
  - Dat ze allemaal een vereninging van verontruste / gedupeerde participanten hebben.

  Nu Terra Vitalis nog.

    /   Beantwoorden  / 
 148. Henk

  http://www.ginschade.info

  Welkom bij Stichting GIN Schade
  Op 11 mei 2009 werd door de rechtbank ‘s-Hertogenbosch het faillissement uitgesproken van de Groen Invest Nederland groep (hierna ook te noemen GIN).

  Reeds op 3 juli 2008 werd in verband met de collectief juridische actie GIN de Stichting GIN Schade opgericht. Het bestuur van de Stichting GIN Schade bestaat volledig uit participanten van Groen Invest.

  Met recht kan dan ook worden gesproken: Stichting GIN Schade voor en door beleggers Groen Invest.

  Doel van de collectief juridische actie GIN is de collectieve behartiging van de belangen van de Groen Invest beleggers die zich hebben aangemeld voor de collectief juridische actie GIN. Momenteel zijn ruim 1.200 Groen Invest beleggers hiervoor aangemeld. Dagelijks melden nieuwe gedupeerde beleggers in Groen Invest zich aan om hun belangen professioneel te laten behartigen. Voor aanmelding zie Informatie. Ook kunt u een korte e-mail sturen met uw naam en adresgegevens naar Mr. Honoré van Schuppen

  Door collectief op te treden, kan daadwerkelijk een vuist worden gemaakt. Ook wordt de bewijspositie – die in een eventueel juridische procedure van zeer groot belang is – aanmerkelijk verbeterd ten opzichte van individuele procedures. Meer informatie vindt u hierover bij Achtergrond. Gelet op het aantal aanmeldingen voor de collectief juridische actie GIN, kan de bijdrage per deelnemer – op uurbasis dan wel (deels) resultaat afhankelijk basis – per participant beperkt blijven.

  Stichting GIN Schade: effectieve belangenbehartiging voor en door beleggers Groen Invest.

  Stichting GIN Schade wordt voortdurend bijgestaan door Mr Honoré van Schuppen. De stichting tracht haar doel te bereiken in de eerste plaats door het voeren van overleg met betrokkenen. Indien dit niet binnen een voor Stichting GIN Schade aanvaardbare termijn tot concreet zicht op resultaat leidt, zal Stichting GIN Schade zo nodig betrokkenen bij Groen Invest in rechte betrekken om het ertoe te leiden dat compensatie wordt verkregen voor de bij haar aangesloten Groen Invest gedupeerden. Stichting GIN Schade ziet hiervoor voldoende mogelijkheden en heeft – ondanks het faillissement – vertrouwen in een positieve uitkomst van de collectief juridische actie GIN.

  De belangenbehartiging voor de aangemelde Groen Invest beleggers zal voor een belangrijk deel betrekking hebben op de correcte afwikkeling van het faillissement van Groen Invest. Hierbij zal Stichting GIN Schade steeds de belangen van de aangemelde participanten voor ogen hebben. Met de curatoren en de Stichting Vruchtgebruik Robinia (‘Stivru’) zal overleg plaats hebben en zal informatie worden uitgewisseld.

  Namens de drie bestuurders van Stichting GIN Schade werd onmiddellijk nadat het faillissement bekend werd een verzoekschrift ingediend voor het instellen van een commissie uit schuldeisers. Het ligt in de reden dat naast één of meer bestuurders van de Stichting GIN Schade, Stivru zal toetreden tot de schuldeiserscommissie.

  Indien overleg met overig betrokken bij Groen Invest niet tot een oplossing leidt, zal Stichting GIN Schade zo nodig overgaan tot het in rechte betrekken van de bij Groen Invest betrokkenen. Hierbij dient met name te worden gedacht aan (voormalig) bestuurders/aandeelhouders (in privé), betrokken (kandidaat-)notarissen en de IDM Bank. Aangezien de collectief juridische actie GIN werd geëntameerd door een advocatenkantoor en de Stichting GIN Schade voortdurend hiermee samenwerkt, kunnen rechtsmaatregelen zo nodig snel en adequaat worden genomen. Er hoeft geen externe advocaat meer te worden aangetrokken die zich eerst dient in te werken in het dossier met alle kosten van dien. De aangemelde participanten zullen uitgebreid van informatie worden voorzien. Beknopte informatie zal voor een ieder toegankelijk worden opgenomen – voor zover dit het belang van de aangemelde beleggers niet kan schade onder Nieuws. Ook zal vermoedelijk in de media nog aandacht worden besteed aan de activiteiten van Stichting GIN Schade.

  In verband met de collectieve behartiging van belangen van Groen Invest beleggers is van belang dat zo veel mogelijk Groen Invest beleggers zich aansluiten bij de collectief juridische actie GIN / Stichting GIN Schade.

  Bij het bestaan van diverse groepen GIN beleggers zou er niet langer sprake kunnen zijn van voldoende representativiteit van de Stichting GIN Schade. Gelet op het grote aantal reeds aangemelde GIN beleggers, lijkt hier overigens niet snel sprake van te zijn. Wel lijkt te moeten worden voorkomen dat de belangen van de participanten van Groen Invest niet eenduidig meer kunnen worden behartigd. Voorts hecht de Stichting GIN Schade er aan om niet aangemelde gedupeerde Groen Invest beleggers op het volgende te wijzen.

  Indien een zeer grote groep is aangesloten bij de collectief juridische actie GIN, is het minder aantrekkelijk voor lieden (van divers pluimage) die veelal niet onder toezicht van enige beroepsorganisatie vallen, om zich op te werpen als ‘belangenbehartigers’ van de GIN beleggers. Het is in situaties als de onderhavige wel voorgekomen dat belangenbehartigers zich aandienden die – naar achteraf bleek, in meer of minder mate – banden bleken te hebben met één of meer bestuurders van het beleggingsfonds van de gedupeerde beleggers. Met name indien u overweegt om uw belangen te laten behartigen door één of meer personen die niet onder enig toezicht van een beroepsorganisatie vallen (zoals bijvoorbeeld het toezicht van de Orde van Advocaten), lijkt het temeer raadzaam om hierbij de nodige zorgvuldigheid in acht te nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 149. Jos

  k adviseer een ieder die het nog steeds niet weet om zich aan te melden bij http://groeninvest.hyves.nl/

  Naast Van Schuppen is de Stichting CVinNood serieus te overwegen.
  Zij hebben een bredere benadering dan Van Schuppen.
  Kijk ook maar eens op http://www.beleggersgin.nl onder het kopje Vraag en Antwoord.

  http://www.beleggersgin.nl/

  Stichting Beleggers GIN Voor en door de beleggers

  Deze site is op initiatief van enkele Groen Invest beleggers opgezet en speciaal bedoeld voor de mensen die hebben geinvesteerd in Groen Invest. De site bevat informatie over de stand van zaken en de afwikkeling van Groen Invest, dat op 12 mei 2009 failliet werd verklaard.

  De beleggers hebben zich verenigd in de Stichting Beleggers GIN. Deze Stichting is in oprichting en zal onderzoek zal doen en actie nemen ter behartiging van de belangen van de beleggers die zich hebben aangesloten. De stichting zal een Raad van Toezicht hebben waarin enkele beleggers als initiatiefnemers plaats zullen nemen. Meer over de werkwijze vindt u in het Plan van Aanpak op deze site.

  Het is van groot belang dat zoveel mogelijk beleggers zich aansluiten. Alleen dan kunnen wij gezien worden als representatief voor de beleggers. En alleen dan kunnen wij met de Stichting Vruchtgebruik Robinia, de curatoren en andere partijen effectief overleg voeren. Meer daarover leest u in het Plan van Aanpak. De site zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe informatie en het heeft dus zin af en toe te kijken of er iets is toegevoegd. Het is niet altijd mogelijk om alle vragen persoonlijk te beantwoorden, gezien het grote aantal beleggers. Wel kunt u een mail sturen naar [email protected]. In de toekomst zullen in algemene zin vragen worden beantwoord in een vraag en antwoord rubriek.

  De site wordt beheerd in opdracht van de Stichting Beleggers GIN.

    /   Beantwoorden  / 
 150. Henk

  http://www.ginschade.info

  Op 3 juli 2008 werd in verband met de collectief juridische actie GIN de Stichting GIN Schade opgericht. Het bestuur van de Stichting GIN Schade bestaat volledig uit participanten van Groen Invest.

  Met recht kan dan ook worden gesproken: Stichting GIN Schade voor en door beleggers Groen Invest.

  Doel van de collectief juridische actie GIN is de collectieve behartiging van de belangen van de Groen Invest beleggers die zich hebben aangemeld voor de collectief juridische actie GIN. Momenteel zijn ruim 1.200 Groen Invest beleggers hiervoor aangemeld. Dagelijks melden nieuwe gedupeerde beleggers in Groen Invest zich aan om hun belangen professioneel te laten behartigen. Voor aanmelding zie Informatie. Ook kunt u een korte e-mail sturen met uw naam en adresgegevens naar Mr. Honoré van Schuppen

  Door collectief op te treden, kan daadwerkelijk een vuist worden gemaakt. Ook wordt de bewijspositie – die in een eventueel juridische procedure van zeer groot belang is – aanmerkelijk verbeterd ten opzichte van individuele procedures. Meer informatie vindt u hierover bij Achtergrond. Gelet op het aantal aanmeldingen voor de collectief juridische actie GIN, kan de bijdrage per deelnemer – op uurbasis dan wel (deels) resultaat afhankelijk basis – per participant beperkt blijven.

  Stichting GIN Schade: effectieve belangenbehartiging voor en door beleggers Groen Invest.

  Stichting GIN Schade wordt voortdurend bijgestaan door Mr Honoré van Schuppen. De stichting tracht haar doel te bereiken in de eerste plaats door het voeren van overleg met betrokkenen. Indien dit niet binnen een voor Stichting GIN Schade aanvaardbare termijn tot concreet zicht op resultaat leidt, zal Stichting GIN Schade zo nodig betrokkenen bij Groen Invest in rechte betrekken om het ertoe te leiden dat compensatie wordt verkregen voor de bij haar aangesloten Groen Invest gedupeerden. Stichting GIN Schade ziet hiervoor voldoende mogelijkheden en heeft – ondanks het faillissement – vertrouwen in een positieve uitkomst van de collectief juridische actie GIN.

  De belangenbehartiging voor de aangemelde Groen Invest beleggers zal voor een belangrijk deel betrekking hebben op de correcte afwikkeling van het faillissement van Groen Invest. Hierbij zal Stichting GIN Schade steeds de belangen van de aangemelde participanten voor ogen hebben. Met de curatoren en de Stichting Vruchtgebruik Robinia (’Stivru’) zal overleg plaats hebben en zal informatie worden uitgewisseld.

  Namens de drie bestuurders van Stichting GIN Schade werd onmiddellijk nadat het faillissement bekend werd een verzoekschrift ingediend voor het instellen van een commissie uit schuldeisers. Het ligt in de reden dat naast één of meer bestuurders van de Stichting GIN Schade, Stivru zal toetreden tot de schuldeiserscommissie.

  Indien overleg met overig betrokken bij Groen Invest niet tot een oplossing leidt, zal Stichting GIN Schade zo nodig overgaan tot het in rechte betrekken van de bij Groen Invest betrokkenen. Hierbij dient met name te worden gedacht aan (voormalig) bestuurders/aandeelhouders (in privé), betrokken (kandidaat-)notarissen en de IDM Bank. Aangezien de collectief juridische actie GIN werd geëntameerd door een advocatenkantoor en de Stichting GIN Schade voortdurend hiermee samenwerkt, kunnen rechtsmaatregelen zo nodig snel en adequaat worden genomen. Er hoeft geen externe advocaat meer te worden aangetrokken die zich eerst dient in te werken in het dossier met alle kosten van dien. De aangemelde participanten zullen uitgebreid van informatie worden voorzien. Beknopte informatie zal voor een ieder toegankelijk worden opgenomen – voor zover dit het belang van de aangemelde beleggers niet kan schade onder Nieuws. Ook zal vermoedelijk in de media nog aandacht worden besteed aan de activiteiten van Stichting GIN Schade.

  In verband met de collectieve behartiging van belangen van Groen Invest beleggers is van belang dat zo veel mogelijk Groen Invest beleggers zich aansluiten bij de collectief juridische actie GIN / Stichting GIN Schade.

  Bij het bestaan van diverse groepen GIN beleggers zou er niet langer sprake kunnen zijn van voldoende representativiteit van de Stichting GIN Schade. Gelet op het grote aantal reeds aangemelde GIN beleggers, lijkt hier overigens niet snel sprake van te zijn. Wel lijkt te moeten worden voorkomen dat de belangen van de participanten van Groen Invest niet eenduidig meer kunnen worden behartigd. Voorts hecht de Stichting GIN Schade er aan om niet aangemelde gedupeerde Groen Invest beleggers op het volgende te wijzen.

  Indien een zeer grote groep is aangesloten bij de collectief juridische actie GIN, is het minder aantrekkelijk voor lieden (van divers pluimage) die veelal niet onder toezicht van enige beroepsorganisatie vallen, om zich op te werpen als ‘belangenbehartigers’ van de GIN beleggers. Het is in situaties als de onderhavige wel voorgekomen dat belangenbehartigers zich aandienden die – naar achteraf bleek, in meer of minder mate – banden bleken te hebben met één of meer bestuurders van het beleggingsfonds van de gedupeerde beleggers. Met name indien u overweegt om uw belangen te laten behartigen door één of meer personen die niet onder enig toezicht van een beroepsorganisatie vallen (zoals bijvoorbeeld het toezicht van de Orde van Advocaten), lijkt het temeer raadzaam om hierbij de nodige zorgvuldigheid in acht te nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 151. Jos

  Ik adviseer een ieder die het nog steeds niet weet om zich aan te melden bij http://groeninvest.hyves.nl/

  Naast Van Schuppen is de Stichting CVinNood serieus te overwegen.
  Zij hebben een bredere benadering dan Van Schuppen en zijn een (goedkoper) alternatief met ook veel deskundigheid en expertise in dergelijke zaken.
  Kijk ook maar eens op http://www.beleggersgin.nl onder het kopje Vraag en Antwoord.

  http://www.beleggersgin.nl/

  Stichting Beleggers GIN Voor en door de beleggers

  Deze site is op initiatief van enkele Groen Invest beleggers opgezet en speciaal bedoeld voor de mensen die hebben geinvesteerd in Groen Invest. De site bevat informatie over de stand van zaken en de afwikkeling van Groen Invest, dat op 12 mei 2009 failliet werd verklaard.

  De beleggers hebben zich verenigd in de Stichting Beleggers GIN. Deze Stichting is in oprichting en zal onderzoek zal doen en actie nemen ter behartiging van de belangen van de beleggers die zich hebben aangesloten. De stichting zal een Raad van Toezicht hebben waarin enkele beleggers als initiatiefnemers plaats zullen nemen. Meer over de werkwijze vindt u in het Plan van Aanpak op deze site.

  Het is van groot belang dat zoveel mogelijk beleggers zich aansluiten. Alleen dan kunnen wij gezien worden als representatief voor de beleggers. En alleen dan kunnen wij met de Stichting Vruchtgebruik Robinia, de curatoren en andere partijen effectief overleg voeren. Meer daarover leest u in het Plan van Aanpak. De site zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe informatie en het heeft dus zin af en toe te kijken of er iets is toegevoegd. Het is niet altijd mogelijk om alle vragen persoonlijk te beantwoorden, gezien het grote aantal beleggers. Wel kunt u een mail sturen naar [email protected]. In de toekomst zullen in algemene zin vragen worden beantwoord in een vraag en antwoord rubriek.

  De site wordt beheerd in opdracht van de Stichting Beleggers GIN.

    /   Beantwoorden  / 
 152. Arnd

  Beste lotgenoten,

  Ben ik de enige die bij Frans langs wil gaan om te kijken hoe hij erbij zit? Wel of niet van ons geld. Degene die gewoon 100% verantwoordelijk is voor wanbeleid en het niet verstrekken van de juiste informatie. Ook ik heb verscheidene malen aan de telefoon gehangen met Loekie over het uit te keren bedrag. Zij wist het dan weer op het één danwel het ander te gooien.
  Ik ben het zat dat mijn duur- en vooral zuur verdiende centen voorgoed verdwenen zijn. Ik wil het terug. Op de ene, danwel de andere manier.
  Graag reactie en evt. verblijfplaats van Frans.

    /   Beantwoorden  / 
 153. Hennie

  Volgens mij woont deze hufter zelf ook in Retie. Zijn broer heeft een bedrijf in Veldhoven dat ook v.d. Heijden heet. Verder vint ik op internet allerlei dingen over bedrijf FAMECON. Frans v.d. Heijden dowt daar ook iets met bouwen van Robina hout. Is daar ons kapitaal misschien in gestort.
  Hoop de de curatoren dit ook willen onderzoeken.

    /   Beantwoorden  / 
 154. Dick/ José

  Nadat wij al tijden alleen de reacties volgen van anderen, willen we nu ook een bijdrage leveren. En dan over een misschien wel iets andere boeg.
  Ook wij zijn participanten sinds 1999 en ons vertrouwen werd gewekt door o.a. de garantie van Nationale Nederlanden maar ook door het feit dat we in 1999 belastingtechnisch geen belasting over hoefde te worden betaald, omdat het om een “groene belegging” ging. Het duurde slechts één of twee jaar en het aftrekken kon niet meer omdat de voorwaarden strenger waren geworden t.a.v. de bedrijven die deze beleggingsprodukten aanboden.
  Toch durf ik te stellen dat de belastingvoordelen van de overheid en daarmee het maatschappelijk verantwoord “groen” beleggen voor mij mede een belangrijke rol in mijn besluitvorming heeft gespeeld om met groeninvest in zee te gaan.
  Ik vind dan ook dat de overheid feitelijk in die dagen een steekje heeft laten vallen door de toen nog geldende belastingvoordelen, wat bij mij vertrouwen wekte in Groen invest. In hoe verre zou de overheid mede verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor zijn beleid van die tijd?

    /   Beantwoorden  / 
 155. els de groot

  Ik denk dat de overheid hier helemaal niets mee kan.Het belastingvoordeel op consumptief krediet is gewoon afgeschaft toendertijd.Als U u aanmeldt op de Hyves-site van Gose Bos,kunt U daar ook brieven lezen die er vanuit BeleggersGIN naar Ministers Bos en Balkenende zijn verstuurd omtrent GIN en AFM.Ook hier wordt vanuit overheidswege niet ingegrepen in de besluitvorming zoals die is.Ik heb een brief van Holla Poelman advocaten ontvangen(en velen met mij),namens de Stivru.Die voert momenteel overleg met de curatoren van GIN.Sporadisch zullen ze op de oude site van http://www.groeninvest.nl hun nieuws bekend maken.Stivru heeft ook zitting in de crediteurencommissie.Belangrijk blijft dat mensen zich aanmelden op http://www.beleggersgin.nl ,daar lid worden(dit is goedkoper dan een advocaat),net zo ter zake kundig,en op deze site worden ook de vorderingen vermeld.Ikzelf heb ook een vordering ingediend via hun,met dank aan mede-participant.Wellicht zien we nog iets terug,hoewel dat bij lange na niet de inleg zal zijn.Ook kan t nog zijn,dat de bomen kunnen blijven staan,wat naar mijn idee nog steeds de beste optie is.

  Met groeten

    /   Beantwoorden  / 
 156. Pierre H.

  Zou dit geen geweldige reportage zijn voor Peter R. de Vries om achter dit oplichtingsschandaal aan te gaan ?!?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nancy

   Helemaal mee eens.
   Hij zoekt het tot de bodem uit.
   Neem eens contact met hem op en leg de situatie uit.
   Ben je ook gedupeerd?

     /   Beantwoorden  / 
   1. PierreH

    Nee, ik had mijn participatie al een aantal jaar eerder doorverkocht voordat deze misère bekend werd.
    Ik betuig wel mijn sympathie aan de benadeelden en ben erg nieuwsgierig hoe dit afloopt voor deze gedupeerden en die rottige oplichter.
    Ik zou zijn knieschijven als schietschijven gebruiken, denk ik, dan weet ie hoe het voelt als ZIJN bomen onder hem uit worden gezaagd.
    Dus misschien kan jij zo’n verslaggever overhalen de zaak uit de doekjes te doen ?

      /   Beantwoorden  / 
  2. agnes

   Heb je Peter de Vries al benaderd, of kunnen wehet niet bij radar of kassa neer leggen?

     /   Beantwoorden  / 
 157. Clementine

  Ik zit met een brief die ik een tijdje geleden mocht ontvangen, van een onderneming die zich Woordes Financiele Diensten noemt. In deze brief wordt gesteld dat mijn lening bij IDM een krediet is met een slottermijn hetgeen in zou houden dat er in 2013 een behoorlijk bedrag in 1 keer moet worden afbetaald. In mijn geval rond de 16000 Euro. Mijn termijnbedrag zou minder zijn dan de verschuldigde maandelijkse rente. Ik ben hier ongerust over en weet niet precies wat de oplossing is, behalve dan zsm het restbedrag in 1 keer afbetalen. Wie kan mij hierin adviseren of herkent de brief die ik heb ontvangen? Alvast bedankt!

    /   Beantwoorden  / 
  1. harnandylana

   hoi Clementine,

   Waar kan ik contact met je opnemen?
   Ik weet over welke brief je het hebt, heb hem zelf ook gehad.
   groetjes Nancy

     /   Beantwoorden  / 
   1. Clementine

    Hoi Nancy, mail anders even je telefoonnummer, dan bel ik je even: [email protected]
    Groetjes, Clementine

      /   Beantwoorden  / 
 158. fred

  ik wordt helemaal depri van die bomen zooi.
  en zie door de bomen het bos niet meer.
  we zijn aan de goden overgeleverd.

  groetjes mede klungel

    /   Beantwoorden  / 
 159. Noortje

  Volgens mij zou de IDM-bank ook worden aangepakt (contracten zijn nu dus verhuisd naar Woordes financiele diensten). Is hier al iets van bekend? Ik betaal nog steeds maandelijks, maar ook te weinig, zodat de schuld steeds hoger wordt. Straks in één keer het restbedrag betalen? Dat heb ik helemaal niet….
  Is er al iemand die het aangedurfd heeft de maandelijkse betaling aan Woordes stop te zetten?

    /   Beantwoorden  / 
 160. harnandylana

  Hoi Noortje,

  Ik zou me hier even aanmelden als ik jou was.
  Hier zitten veel ginparticipanten.
  Je kan je vraag daar stellen en een reactie krijgen.
  http://groeninvest.hyves.nl

    /   Beantwoorden  / 
 161. fred

  Ik heb er over nagedacht om het op een apparte rekening te storten.
  dat het wel gereserveerd staat,maar niet op hun rekening.
  Komt beter over voor een deurwaarder,dat je wel wil betalen maar even afwacht wat er gaat gebeuren.

  fred

    /   Beantwoorden  / 
 162. Cor van Erp

  Beste Gin gedupeerden.
  Op 21 januari 2011 heeft de Vereniging Participantenbelang GIN het levenslicht gezien. Deze vereniging wil de belangen van alle 5.500 participanten bij het faillissement van GIN behartigen. De vereniging bestaat naast mijn persoon uit 3 medebestuursleden en een adviseur. Voor de belangenbehartiging vraagt de Vereniging op voorhand geen(!!!) geld. Dit in tegenstelling tot anderen. U kunt zich desgewenst schriftelijk aanmelden bij de Vereniging. De Vereniging wil zich met name richten op gezamenlijk optrekken van alle belangenbehartigers. (STIVRU, SGS en CVinNood) Verder wil de Vereniging bestuurders en andere betrokkenen bij het faillissement aanspreken en aansprakelijk stellen voor de tekorten. Hiervoor heeft de Vereniging Participantenbelang GIN (KvK nr: 51920921) als eerste stap de laatst bekende registeraccountant van GIN B.V. (G.J.A. Raijmakers van kantoor Vander Linden Veldhoven)op 31 maart 2011 aangeklacht bij de Accountantskamer. Deze klacht is tegen 70€ griffierecht gedeponeerd. Mocht U zich willen aansluiten bij participantenbelang GIN stuur dan een briefje naar:
  C. van Erp
  Voorzitter Participantenbelang GIN
  p/a: Broekhoek 25,
  5384 VP Heesch.

    /   Beantwoorden  / 
  1. agnes

   Ik heb me al bij de curatoren gemeld, graag zou ik me ook bij u willen aanmelden.
   Agnes

   (Door de redactie is het adres verwijderd)

   is dit voldoende of heeft u het liever schriftelijk?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Cor van Erp

    Beste Agnes,

    Graag schriftelijk a.u.b.

    Groeten:

    Cor

      /   Beantwoorden  / 
 163. Cor van Erp

  Beste GIN gedupeerden.
  Sinds enkele maanden heb ik met 3 anderen de Vereniging Participantenbelang GIN opgericht.
  U kunt zich gratis aansluiten bij deze vereniging. Alle kosten nemen de oprichters van de vereniging voorlopig voor hun rekening.
  Mail naar [email protected] en vraag om meer info. Hoe meer aanmeldingen hoe meer we kunnen doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. agnes

   Ik wil ook wel mezelf aanmelden op de site van tros radar lotgenoten, gan dit morgen regelen.

     /   Beantwoorden  / 
 164. Mari Somers

  Geachte heer van Erp,

  Wilt u mij bellen op het telefoonnummer 0413-362043.

  Met vriendelijke groet,

  Mari Somers

    /   Beantwoorden  / 
 165. els de groot

  beste mensen,

  Ook via deze site is het misschien handig het volgende te melden:via de hyves site van VPG(Cor)kunt U zich ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen omtrent GIN.

  Ook hebben zich al een 75-tal mensen ingeschreven op de site van TROS-Radar lotgenoten.
  Hoe meer mensen zich hier melden,des te meer kans maken we dat de media er aandacht aan gaan besteden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 166. Cor van Erp

  Bij TROS RADAR staan we inmiddels bijna op 100!
  Het recht zal zegevieren.
  De dieven zullen hangen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. agnes

   Ik wil me opgeven voor TROS RADAR, wat gaat er dan gebeuren?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Cor van Erp

    Beste Agnes,
    Bij voldoende lotgenoten besteedt RADAR er misschien aandacht aan. Dit is toch een van de meest doodgezwegen fraudezaken van de afgelopen jaren. Van 77 miljoen euro is compleet niets meer over!

      /   Beantwoorden  / 
 167. Nancy

  Waar zijn alle participanten gebleven??
  Kom op mensen, meld u aan op de site van VPG.
  Cor doet heel erg zijn best voor alle gedupeerden.
  Met z’n allen staan we STERK!!!

    /   Beantwoorden  / 
 168. agnes

  Hoi cor, ik kan je niet bereiken op de hyves. Doe ik iets fout. Wat was de uitspraak van 19 september ? Wil graag op de hoogte blijven.

    /   Beantwoorden  / 
 169. Jacob

  Kan iemand mij vertellen wat de stand van zaken is of waar ik meer info kan halen.
  Kreeg net bericht van idm dat ze mijn lening in een keer gaan halen van mijn rekening.
  Jaja. Wat kan ik het beste doen?

    /   Beantwoorden  / 
 170. Cor van Erp

  Dag Jacob,

  Sluit je aan bij SBG.
  Zie: http://www.beleggersgin.nl/
  Daar helpen ze je verder.
  Kost je eenmalig 100€

  Als je mee wilt doen in de rechtzaak tegen IDM komt er 200€ collectieve proceskosten bij.

  Groet:
  Cor

    /   Beantwoorden  / 
 171. Frans van der Heijden

  De beerput van de AFM

  Naar aanleiding van de rechtszitting van de strafzaak van Groeninvest (GIN) gehouden 19 november 2014 in het Paleis van Justitie in s’Hertogensbosch, wil ik u de volgende overwegingen meegeven.
  Uit alle stukken die ik, Frans van der Heijden directeur van GIN heb overlegt, blijkt dat ik niet schuldig ben van welke wijze van onttrekking van gelden of benadeling van de participanten.
  Tijdens de rechtszitting heb ik de rechter de onderliggende feiten en cijfers aan de hand van originele documenten van de curator aangeleverd en aangetoond dat de AFM op basis van valse cijfers en feiten het faillissement van GIN opzettelijk georganiseerd heeft.

  Toch komt er een bizarre strafeis van 4 jaar cel tegen mij. Ook al ben ik reeds door 3 rechtbanken onschuldig bevonden en het hof in s’Hertogensbosch een andere schuldige voor dit debacle heeft aangewezen, nl. de AFM zelf. Zij hebben moedwillig alle participanten hun geld en winst van 30 maal hun inleg afgenomen.
  Deze bizarre ontwikkeling en straf laat zien, hoe het machtssysteem van de AFM in elkaar zit.
  Wat zij hier demonstreren is mensonterend en tart alle mensenrechten en staatsrechtelijke normen en waarden. Dan nog te weten dat zij met hun systeem van macht ook nog verantwoordelijk zijn voor het schaakmat zetten van de economie.

  Ik zag dit alle lange tijd geleden aankomen en zie als enige oplossing voor deze misere waar een ieder van ons zich nu in verkeerd, het oprichten van een nieuwe bank, nl. de biotoopbank. Een bank die zich op natuurlijke waardes baseert en geen schijneconomie creëert. Ik heb een honderdtal octrooien van economische aard ontwikkelt om deze nieuwe biotoop bank te maken. Mijn ideeën heb ik o.a. aan dhr. Willink van de Nederlandse Bank laten zien, maar ook heb ik mijn ideeën met leidinggevende van de Bank Internationale Betalingen in Basel en andere vooraanstaande leiders in de bankwereld besproken.
  Zij stonden er zeer voor open om samen met mij een nieuwe biotoopbank te ontwikkelen.
  Ik had waardevolle economische octrooien en inzichten om de economie van goedkope energie te voorzien. Allen waren positief en wilden samenwerken – totdat de AFM ging liquideren – en alles eraan heeft gedaan om de tot stand komen van de biotoopbank te hinderen.

  Maar het is nog net niet te laat om deze biotoopbank toch tot stand te laten komen.
  Ik geef u een voorbeeld van enkele van de octrooien die ik ontwikkeld heb.
  De afgelopen jaren heb ik woningen ontwikkeld die zeer goed samenwerken met de natuur en die zichzelf terug verdienen met het opwekken van duurzame energie, voor een prijs van enkele honderden centen voor een kilowatt uur. Zoals u weet is goedkope energie de basis voor een gezonde economie en samenleving. Ook zijn natuurlijke duurzame grondstoffen van cruciaal belang voor de economie. Grondstoffen zoals duurzaam hout, in dit geval Robiniahout. Het hout waar heel het investeringsplan van GIN is op gebouwd. Maar ook aluminium wat gewonnen wordt uit leem. Eenderde van het aardoppervlak is leem. Voor de productie van een kilo aluminium is 16 kilowattuur nodig. Als de stroom enkele honderdste centen kost, ziet u dat de duurzame grondstof aluminium ook maar enkele centen per kilo gaat kosten.
  Dit zijn slechts 2 van de 100 cruciale onderbouwde vindingen die ik heb uitgezocht op het gebied van de geometrie van elektronen, die zich aansluiten bij de grondstructuur van kristallen, dus bij de natuurbasis.

  Het is nu zaak om zeer snel tot actie te komen. Ik en mijn participanten zijn niet de enige die onder dit corrupte machtssysteem lijden.
  Uzelf en de banken die technisch failliet zijn gemaakt door de AFM. De hypotheekmarkt is door toedoen van de AFM volkomen ontwricht. De derivaten-handel heeft een volume van 20 x het BBP.
  Dus onze schijn economie is 20x groter als de normale economie.

  Ik weet dat er bij u net zoals bij mij al jaren alarmbellen rinkelen. Ik kan het niet langer aanzien hoe onze maatschappij naar de afgrond wordt geleid en hoe onze kinderen en moeder aarde hier aan ten onder zullen gaan.
  Ik vraag u allen nu te handelen en uw standpunt in te nemen. Ook al voelt het als een gevecht van David tegen Goliath, samen staan we nog sterker en kunnen we met de waarheid een reus als de AFM met gemak neerhalen.

  https://www.youtube.com/watch?…

  Bel mij voor actie en ik kom u graag de keiharde bewijzen laten zien.
  ondergetekende 19-11-2014
  Frans van der Heijden
  Mob: 06-22993336

    /   Beantwoorden  / 
 172. A.M. Weijmer

  Aan F v.d. Heijden

  Omdat u hier een verhaal ophangt over het fiasalament van Groen Invest en er ook nog een video over heeft gemaakt, wil ik er het volgende van zeggen. Nou vraag jij aan 5500 participanten om het gelul over dat het de AFM de schuld is, dat zij de AFM aansprakelijk gaan stellen. Als jij een kerel met ballen bent dan had jij dat allang gedaan, want het is toch de AFM zijn schuld. Dan met een advocaat had jij je recht toch kunnen halen, en de kosten kunnen verhalen op de AFM. De 5500 participanten zullen jou hier dankbaar voor zijn, want van deze groep mensen zijn er nog verschijnende die een lening bij de IDM hebben lopen. Zij moeten waarschijnlijk tot hun dood er voor betalen, ook omdat zij het niet in een keer kunnen betalen zullen zij een lening aan moeten gaan bij de IDM. (weg oude dag) Het is voor de meesten niet mogelijk om naar een andere bank te stappen i.v.m. de leeftijd, hier profiteert de IDM bank weer van om een woekerrente te vragen wat 4 tot 5 % hoger ligt dan bij andere banken.
  Ja v.d. Heijden dat hebben ze allemaal te danken aan jou, ook omdat de Nationale Nederlanden de verzekering die wij hadden afgesloten, er achter kwamen dat het mis ging met Groen Invest en als oplossing met spoed de verzekeringen af ging kopen. Maar jij had de oplossing je kwam met een zekerheid stelling om het geld te gaan beleggen in het buitenland (en eigen zak) bedankt dat je dat heb gedaan, het papier wat wij toegestuurd hebben gekregen daar kunnen wij de kont mee af vegen.
  Ik weet ook van participanten die in Groen Invest zijn gestapt, een gehandicapte kind hebben en daarom hier aan hebben mee gedaan. Zij zagen het als een mooie spaarpot voor hun kind, dan als ze er zelf niet meer zijn hun kind niet financieel afhankelijk zal zijn als ze een keer wat willen doen. Ook namens deze mensen bedankt.
  Nou v.d. Heijden je weet wat je te doen staat los het op, of verdwijn wat mij betreft achter de tralies.
  A.M. Weijmer

    /   Beantwoorden  / 
  1. F Kool

   duidelijke taal A.M. Weijmer.
   zo is het maar net, we worden van het kastje naar de muur gestuurd.
   en schieten er geen zak mee op.
   weg potje voor de oude lullen dag.

     /   Beantwoorden  / 
 173. Jaap Westerink

  Hallo, mede gedupeerde van GIN.
  Heeft iemand voor mij een adres of email, om me ook bij Kassa te melden.
  Het duurt nu al zolang en er word eigenlijk helemaal niets bereikt. Helaas ook de €100.= LIJKT verloren geld.
  Er is nog steeds niets concreets ondernomen, denk ik.
  En weer mooie bla bla verhalen van vd H.
  We stinken er toch hopelijk niet weer in met elkaar ??
  Dus lijkt het via Kassa toch nog tot succes ?? KOM OP mede gedupeerden.
  JWuitW

    /   Beantwoorden  / 
  1. Cor van Erp

   Jaap. Kijk a.u.b. even op http://www.beleggersgin.nl . Dan zie je wat er vanaf 2009 gedaan is voor je 100€.
   Mocht je vragen hebben bel mij als bestuurslid van SBG.

   Groeten:
   C. van Erp
   0640407759

     /   Beantwoorden  / 
 174. agnes vander sloot

  Hoi Jaap,
  Je kan 0900-0123 kosteloos bellen als je contact wilt met Kassa. Ik vind dat je gelijk hebt wat je mail betreft, maar voor die 100eur is wel degelijk iets gedaan door de heer van Erp zijn inzet. Maar van der Heijden moet eerst maar eens zijn riante woning verkopen en de opbrengst van dit ook aan ons verdelen, het is niet veel maar toch?

    /   Beantwoorden  / 
 175. Rob van Donk

  Beste Jaap,
  Kassa, Radar, Opgelicht, Meldpunt Max al deze “clubs” zijn reeds in het verleden door participanten benaderd, maar er kon waarschijnlijk geen spectaculaire TV worden gemaakt. Dus geen interesse. Maar je kan het ook eens proberen. Ik hoop.dat die boef (lees: van der Heijden) woensdag 4 jaar gevangenis krijgt. Geld hebben we daar niet mee terug, maar het voelt dan wel een beetje goed. Maar hij zal wel 80 uur schoffelen krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 176. Frans van der Heijden

  Beste participanten,

  Ik ken de problemen met de IDM bank vreselijk goed. En u heeft daarin gelijk. Ik heb de AFM al meerdere keren aansprakelijk gesteld, maar denk nu na deze uitspraak, de AFM te kunnen dwingen de schade te betalen.

  Vriendelijke groet,

  Frans van der Heijden

    /   Beantwoorden  / 
  1. A.M. Weijmer

   Als jij de problemen van de IDM zo goed kan, vertel dan eens wat het zijn. Misschien kunnen wij er iets mee. En vertel dan ook eens waar je mee bezig bent om de gedupeerden te helpen, of zijn het alleen maar loze praatjes. En anders kom niet met zulke berichten om ons een beetje op te naaien dat je zo van antiek bezig bent. Laat zien wat je doet.

     /   Beantwoorden  / 
  2. A.M. Weijmer

   Aan de Kerstman v.d Heijden, het zal leuk wezen als jij verkleed als Kerstman bij de 5500 gedupeerden een envelop onder de kersboom legt. Met 30 keer de inleg, want ter slot van rekening zag je ons als familie. Jou eigen broers heb je al goed voorzien met geld uit groen invest, ook heeft nog een broer van jou een claim liggen bij de curator. Dat vertraagd weer de uitbetaling aan de participanten, ik zou zeggen praat even met die broer van je, wij zijn niet voor niks familie. Of heb je ons allemaal onterft, ik hoop het toch niet. want dat zal niet goed zijn voor je gezondheid. Ook neem ik aan dat jij een van de duurste advocaten hebt, want als je miljarden moet beuren zullen de duurste advocaten bij jou voor de deur staan. Hopend dat je op dit bericht gauw reageert, maak ons blij voor de kerst.

     /   Beantwoorden  / 
 177. Frans van der Heijden

  Beste participanten,

  Ik ken de problemen met de IDM bank vreselijk goed. En u heeft daarin gelijk. Ik heb de AFM al meerdere keren aansprakelijk gesteld, maar denk nu na deze uitspraak, de AFM te kunnen dwingen de schade te betalen. Ik heb beloftes gedaan, die ik ook wil nakomen. Afspraak is afspraak!

  Vriendelijke groet,

    /   Beantwoorden  / 
  1. M. Nefkens

   En Frans van der Heijden wanneer krijg ik mijn geld van u.Zit nu aan een lening vast waar ik nog jaren aan moet betalen. Waar blijven de beloftes, wil mijn bankrekenignummer wel aan u geven kan het gestort worden en kan ik een normaal leven gaan leiden zonder ieder euro te moeten omdraaien.

     /   Beantwoorden  / 
  2. M. Montenegro

   Dat doe je goed dan Frans!, Eerst ons lichten en dan de AFM ervoor op laten draaien. Nu nog op water en brood ;) en straks op de Bahama’s…
   Nou ja, als wij ons geld maar krijgen en een beetje vlug graag!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Cor

    Helaas is 5 december voorbij Heer Montenegro. En ook u hebt geen cadeautje gehad van de Dief van Retie. Van der Heijden heeft, door stroman Veenstra de laatste restjes geld uit de failliete boedel te laten claimen, zijn ware aard laten zien. Hij wil alles! U krijgt helemaal niets! En de AFM heeft het allemaal gedaan? Vergeet het. CVan der Heijden heeft het allemaal gedaan. Al het geld op. Dode verzopen bomen en geen cent opbrengst. Want waarom brengt dat bos in Slowakije niet 30 keer de inleg op? Omdat we voor de gek gehouden zijn met een broodje en een lulverhaal in Retie. Daarom!

      /   Beantwoorden  / 
    1. M. Montenegro

     Dacht je dat ik dat niet begreep?

       /   Beantwoorden  / 
  3. Rob van Donk

   Kent de leus: “Geen woorden maar daden”.?
   Dat wordt nu ook eens tijd voor u. Een brief schrijven naar de AFM kan ik ook maar u heeft geld (ons geld!!!!) genoeg om een goede advocaat in te huren om de AFM niet alleen aansprakelijk te stellen maar ze ook voor de rechter te dagen. En met dat laatste zou u nu eindelijk eens een daad stellen i.p.v. steeds maar holle frasen te roepen. Wellicht kunt u uw “charmes” nu ook weer gebruiken om een rechter te overtuigen.

     /   Beantwoorden  / 
  4. Nancy

   Frans hou je dan ook aan je afspraak en gedraag je niet als slachtoffer.
   Dat ben jij niet.
   Als je een man bent van je woord, dan neem je contact op met ons participanten.
   Laat je gevoel eens spreken en verplaats je eens in ons allemaal.
   Los eerst de ellende op de je aangericht hebt en ga dan verder met andere zaken.
   Doe eens iets deze maand nog of ga je verder door het leven met de naam Oplichter.

     /   Beantwoorden  / 
 178. agnes van der Sloot

  Begrijp ik het nu goed, dat de geringe uitkering welke in de brief vermeld staat, van advocaten Aben Slag, ook niet aan de participanten wordt uitbetaald????? Als dit zo is , waar is dan het overgebleven bedrag gebleven? (Naar de Dhr van der Heijden) hoe heeft hij dit nu weer voor elkaar gekregen? Nu meneer van der Heijden, doe je best dan maar voor ons bij het AFM. Nogmaals dus wij krijgen dus niets meer , ook niet een klein bedrag????

    /   Beantwoorden  / 
  1. Cor

   Beste Agnest,

   Lees a.u.b. het verslag van de verificatievergadering. Ik was daar ook aanwezig namens de Stichting Beleggers GIN (SBG). Via de curator kunt u dat verslag opvragen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. agnes van der sloot

    Heb ik gelezen Cor, maar dan lees ik toch dat we een klein bedrag misschien toch nog krijgen, of lees ik dit verkeerd, en is alles toch echt op nu? Gaan wij nog in cassatie of was dit het laatste wat betreft Dhr van der Heijden. En hoe zit het nu met het AFM, kunnen wij die nog aansprakelijk stellen? Of is het boek nu echt gesloten, einde verhaal?????

      /   Beantwoorden  / 
    1. Cor

     Agnes. Tegen Vander Heijden zijn alle procedures nu gedaan. De 2,5 miljoen die hij moet terugbetalen aan de boedel kun je overkopen van de curator. Dan kun je hem tot in lengte van jaren najagen voor dat geld. Een optie die we met SBG nog moeten onderzoeken. Tegen de AFM beginnen met procederen is zinloos, lijkt ons van SBG. Een schadeprocedure tegen IDM opstarten is de laatste kans voor participanten op schadevergoeding. SBG is druk doende dat voor haar leden te organiseren. Wie niet bij SBG is aangesloten valt hier helaas buiten.

       /   Beantwoorden  / 
 179. agnes

  Cor,Bedankt voor je antwoord, schadevergoeding tegen IDM is voor mij niet van toepassing, ik had geen lening. Die 2,5 miljoen die van Dr Heijden terug moet betalen, kan dus erg lang gaan duren begrijp ik. Maar er was toch nog een potje voor de participanten, ik had gerekend op ongeveer 1000 eur a 1200 eur , die we dan zouden ontvangen in december 2014??? Heb ik dat niet goed begrepen. Als dit niet zo is, is het voor mij, dan echt het einde van het verhaal? groetjes Cor en nog een fijne feestdagen gewenst . Heb je op face book geprobeerd te benaderen, want dat zou beter praten zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 180. agnes

  Hoi Cor, Ik heb geen lening bij IDM, dus dat is bij mij niet van toepassing. Wij zouden toch in december uit het laatste geld ongeveer 1000 a 1200 eur ontvangen nog dit jaar?? of niet? en daarnaast nog die verdeling van 2,5 miljoen die hij moet terug betalen? en dat duurt in lengte van jaren inderdaad. fijne feestdagen gewenst heb je op face book benadert , dat praat misschien iets beter. gr Agnes

    /   Beantwoorden  / 
 181. Cor

  De belangenvereniging Icesaving laat weten dat Nederlandse spaarders, die nog een claim hadden staan bij Icesave, het openstaande bedrag snel op hun bankrekening kunnen verwachten.

  Het gaat hierbij in totaal om ruim 25 miljoen euro, welke 100.000 spaarders nog tegoed hebben van Icesave. Al deze spaarders, verenigd in de belangenvereniging Icesaving, hadden op het moment dat Icesave failliet ging ieder meer op hun bankrekening staan dan dat door het depositogarantiestelsel werd gedekt.

  Het geld, voor het uitbetalen van deze claims, stond al gereserveerd in IJsland, echter tot nu toe werd het bedrag niet uitgekeerd uit vrees voor schade aan de economie in IJsland.

  Zo dan is maar weer eens duidelijk hoe wij wel zwaar gedupeerd zijn door de Dief van Retie.

    /   Beantwoorden  / 
 182. A.M. Weijmer

  Nou v.d Heijden wat heb je hier dan op te zeggen, jij vind het natuurlijk onrechtvaardig. Maar ik weet het wel haast zeker dat er 5500 participanten zijn die de vorige uitspraak onrechtvaardig vonden. En denk meteen even deze feestdagen aan die paar duizend mensen die zich in de schuld hebben gestoken, en daar mee hun pensioen geld naar de IDM bank brengen. Daarom wens ik jou geen fijne feestdagen, maar wel hopende dat je het de eerste 4 jaar tussen 4 muren viert.

  OM in beroep tegen vrijspraak topman Groen Invest uit Veldhoven

  DEN BOSCH – Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van directeur Frans van der H. van het Veldhovense hardhoutfonds Groen Invest. Frans van der H. werd twee weken geleden vrijgesproken van faillissementsfraude.

  Justitie had vier jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk.

  Geen bewijs
  De Veldhovense directeur nam privé ruim twee miljoen euro op van beleggers. Omdat het geld ruim voor het faillissement werd opgenomen, is er volgens de rechter geen bewijs dat schuldeisers bewust zijn benadeeld.

  In totaal 5500 beleggers investeerden bijna zeventig miljoen euro in de kweek van robiniabomen in Nederland en het buitenland. Groen Invest ging failliet, onder andere omdat ongeschikte grond werd gekocht. De beleggers zijn het grootste deel van hun inleg daarom kwijt.

    /   Beantwoorden  / 
 183. Agnes

  Ik sluit me hier bij aan, gelukkig dat er een Hoger Beroep komt. Kom op dhr van der Heijden, geef ons eens het geld terug.

    /   Beantwoorden  / 
 184. ben van der sloot

  Hoop dat in het Hoger Beroep er eindelijk gerechtigheid komt , want wij zijn ons pensioengeld kwijt, daar heb ik hard voor gewerkt

    /   Beantwoorden  / 
 185. Ted fluitman

  Ook mijn vrouw en ik zijn ook gedupeerd maar om iemand nu geen prettige kerst toe te wensen dat gaat natuurlijk alle perken te buiten,hier wil ik het bij laten ,wens U allen inclusief ook deze heer prettige dagen toe.

  Groeten Ted fluitman.

    /   Beantwoorden  / 
 186. Frans van der Heijden

  Ik wens jullie allen desondanks prettige feestdagen en hoop zeer snel, zoals ik het gesteld heb bij de rechter-commissaris, jullie allemaal 30 maal z.s.m. de inleg terug te kunnen geven.

  Met vriendelijke groet, Frans van der Heijden

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob van Donk

   Pas als ik in de media lees, hoor of zie dat u de AFM voor de rechter hebt gesleept zal ik uw blablabla-verhalen enigszins gaan geloven.

     /   Beantwoorden  / 
  2. A.M. Weijmer

   Nou v.d. Heijden, het nieuwe jaar is begonnen en ik heb nog steeds geen actie van jou gezien of gelezen. Een beetje kerel had al actie ondernomen, maar ja het zullen wel weer loze beloften zijn. Hopende hiermee de participanten mee aan het lijntje te houden.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Cor van Erp

   Van der Heijden,
   Dertig keer de inleg zie ik vanaf. Je geeft mij mijn geld inclusief de IDM rente terug (€ 11.344,50) en de rest is voor jou! Teken ik direct een acte van sessie voor! Dis 1 keer inleg plus wat rente voor mij, ruim 28 keer inleg voor jou!Deal?

     /   Beantwoorden  / 
  4. A.M. Weijmer

   Cor, ik droom van de 30 keer de inleg, dat is toch 1 miljoen euro’s. Maar dan wordt ik wakker en kijk op mijn bankrekening, daar staat dan alleen de IDM die het er weer wat vanaf pikt. En zo blijf ik altijd aan v.d. Heijden denken in wat voor een ellende hij de participanten heeft gebracht.

     /   Beantwoorden  / 
  5. Rob van Donk

   Hé heer Van der Heijden, het is al enige tijd geleden geweest dat u iets van u heeft laten merken. Druk bezig om de door u beloofde 30x de inleg terug te halen en aan ons te geven? Zie nog niks op mijn bankrekening!!!
   Een andere vraag. Die mooie robinia-bomen op het plein voor het Hof van Justitie in Den Bosch zijn die ooit door GIN aangeboden en vallen die onder de volumegarantie??

     /   Beantwoorden  / 
  6. A.M. Weijmer

   Even een herinnering voor F vd Heijden. Omdat ik een beetje bezorgd ben dat jij mijn banknummer niet heb, wil ik het wel graag weten als je al aan het uitbetalen bent begonnen. Want ik kijk om de dag op mijn rekening, en ik zie maar niks gestort. Jij zal zeker wel kunnen vertellen wanneer het gestort wordt, dan kan ik mijn vakantie bespreken.

     /   Beantwoorden  / 
  7. A.M. Weijmer

   Nou F vd Heijden het siert jou wel om niet te reageren, of ben je bang dat ze het alleen maar dom gelul van jou vinden. Maar ik heb wel een voorstel, jij zit iedereen te vertellen dat ze 30 maal de inleg terug krijgen want daar zet jij je voor in. Ik heb het even voor je uitgerekend dan krijg ik € 945.000,00 als jij mij nu alvast € 100.000 op mijn rekening stort, dan betaal ik het als ik de rest heb € 125.000 terug dat is toch maar even 25%. Nou als ik toch zo zeker van mijn zaak was zo als jij het bent, had ik het gedaan. Laat even weten als jij mijn banknummer heb, zo niet dan stuur ik het wel even op.

     /   Beantwoorden  / 
  8. A.M. Weijmer

   Aan F v.d Heijden, ik maak mij een beetje bezorgd om jou, ik heb jou diverse berichtjes gestuurd en je reageert er niet op. Ben jij soms weer leesblind geworden, of heb je de handen in het gips zitten. Dan kan je toch wel aan een door jou goed betaalde vrienden vragen om het voor te lezen en uit te typen. Of denk je dat als ik zwijg dan vergeten ze mij wel, nou ik kan je garanderen dat dit niet gebeurd.

     /   Beantwoorden  / 
 187. Rob van Donk

  Pas als ik in de media lees, hoor of zie dat u de AFM voor de rechter heeft gesleept zal ik uw blablabla-verhalen enigszins gaan geloven.

    /   Beantwoorden  / 
 188. A.M. Weijmer

  Ik weet zeker van der Heijden, als dat zo is dat ik je elk jaar wel een kerstkaart stuur. Maar tot nu toe betalen wij alleen maar.

    /   Beantwoorden  / 
 189. A.M. Weijmer

  In de jaren 1985 kwam hij FvdH, de koning de redder van het volk. Hij richtte een imperium op en kreeg 5500 volgelingen aan zijn zijde, mede door het belasting systeem kreeg hij het voor elkaar dat zijn volgelingen diep in de buidel te tasten. Volgelingen die niet vermogend waren werden bezocht door zijn ridders die hij had geleend van een bank, dat had hij gedaan om zijn volgelingen ook te laten profiteren van de rijkdom die hij had belooft. Maar helaas kwam die droom voor de volgelingen een einde door het falen van onze grote leider FvdH, hij had waardeloze aankopen gedaan en zich zelf verrijkt om geld uit de imperium te halen. Hiermee heeft hij zijn naaste ridders rijkelijk mee beloond, en zijn onderdanen met dikke schulden achter gelaten. Zelfs de hogere machten die ons land heeft hebben hem niet aan kunnen pakken, waar ik dan uit kan vernemen dat er waarschijnlijk meer aan de hand is dan dat wij weten. Ook heb ik vernomen dat er nog volgelingen zijn die hem nog eren, maar gelukkig zijn er nog volgelingen die hem van zijn troon willen stoten. En dat zijn dan de echte ridders die zullen strijden om het geld wat zijn volgelingen hebben ingelegd weer terug te krijgen, en de koning in de kerker te stoppen.

    /   Beantwoorden  / 
 190. A.M. Weijmer

  Zal nog even een berichtje doen naar Cees.
  Dat Cees opkomt voor de gevallen koning FvdH is wel duidelijk, maar is het deze man wel duidelijk hoe het is gebeurd dat zijn imperium is gevallen. Ik zal het even voor hem samen vatten in de taal der oudheid.
  De koning FvdH heeft al zijn onderdanen belazerd, hij heeft een imperium willen opbouwen wat gebaseerd op zijn fantasie. In de jaren 2000 hebben zijn mede strijders hem er al voor gewaarschuwd dat de grond die hij had gekocht waardeloos was, maar de koning FvdH dulde geen tegenspraak. Zij hebben hun koning FvdH zilverstukken geboden om de onderdanen hun contract te laten ontbinden. Omdat de onderdanen vertrouwen in hem hadden hebben ze dat gedaan, en zo heeft de koning FvdH grond met bomen gekocht in het buitenland. Van de zilverstukken die hij nog over had heeft hij zijn hofhouding rijkelijk van betaald.
  Nou weet de koning Fvdh al vanaf het jaar 2005 dat de hogere machten met de ridderlijke naam AFM hem een ultimate hebben gesteld om het met zijn onderdanen te regelen voor een goede afloop. Maar helaas de koning FvdH bleek voor deze hogere machten oost Indisch doof te zijn, en bleef zijn eigen gang maar gaan. Hij verkwanselde het vermogen van zijn onderdanen aan gerechtsdienaren en aan oudere dienaren die hij op snoepreisjes stuurde en met donkere zilverstukken heeft betaald. Helaas is de oude koning FvdH 70 jaren oud en laat zijn geheugen hem in zijn voordeel in de steek, de oudere dienaren die met donkere zilverstukken zijn betaald zullen dan ook niet op het matje worden geroepen.
  Nou heeft de koning FvdH zijn ex onderdanen belooft dat hij zal strijden als een echte koning om ieder 30 keer de inleg terug te geven, het is jammer dat de koning FvdH hier al 10 jaar de tijd voor heeft gehad en de onderdanen alleen maar armer heeft gemaakt.
  Nu hoop ik dat Cees hier in normale Nederlandse taal een begrijpelijke uitleg op geeft.
  Ik zal het bovenste even kort vertalen. Wij zijn allemaal door FvdH aan het lijntje gehouden door die mooie woorden van hem, hij nodigde ons allen uit om naar België om zijn ideeën aan te horen. Ook had hij contact met landbouwhogeschool in Wageningen en met hooggeplaatste ambtenaren en die waren allemaal onderste boven van zijn ideeën, maar helaas hebben ze hem allemaal laten zakken. Iedereen die hem een beetje tegen sprak of moeilijke vragen stelde zag hij het liefste vertrekken en werd er boos om. Wij hadden allemaal een verzekering afgesloten bij Nationale Nederlanden die zijn er volgens mij achter gekomen dat de aankopen van FvdH waardeloos was en het op een fiasco zal uitlopen, wat de NN op een grote financiële strop zal lijden. Zelf denk ik dat NN FvdH geld hebben geboden om er voor te zorgen dat de participanten hun verzekering op te zeggen. Dat heeft FvdH gedaan om de participanten een zekerheids certificaat te laten tekenen, en dat betekende de nek slag voor de participanten die dat hebben gedaan. Het geld wat hij heeft gebeurd heeft hij ook gebruikt om zijn kantoor en zijn families te ondersteunen, hij had al geen inkomen want niemand trapte meer in zijn mooie praatjes.
  Zal nog even zeggen door wie wij allemaal belazerd zijn en een korte beschrijving waarom.
  Wij hebben er met zijn allen in gelooft omdat, wij er een belasting voordeel mee hadden maar dat werd ons later weer afgehaald. En dat de bank leningen verstrekte die ons door colporteurs die in dienst waren van GIN werden aangesmeerd, ik heb zelf geen contact gehad met de bank je kreeg gewoon een contract toe gestuurd van een notaris. Dat gaf je dan ook weer een vertrouwen een notaris, dan denk je dat het goed zit. Ook was er een accounts bureau aan verbonden, en die heeft ook steken laten vallen om niet de participanten te waarschuwen dat FvdH afstreed naar de afgrond als dat bureau zijn plicht had gedaan hadden de participanten in begin 2000 al aan de bel kunnen trekken. Maar omdat zij geen onrust onder de participanten wilden veroorzaken hebben ze maar hun mond gehouden, nou bedankt accountant de participant is hiermee verder mee naar de kloten geholpen. Ook NN heeft de participanten laten vallen om zo gauw mogelijk van de verzekeringen af te komen. En dan hebben wij nog de AFM die FvdH een ultimate heeft gesteld, FvdH heef hier niet aan voldaan toen heeft de AFM de stekker er uitgetrokken, en de 5500 participanten in de kou laten zitten. Ik had wel verwacht dat de AFM voor de participanten op kwam en een onderzoek ging doen naar het wel en wee van de instanties die hier allemaal betrokken waren, om te kijken als alles wel rechtsmatig is gegaan. Maar misschien zijn ze wel bang dat er een beerput open gaat van de grote fouten die er zijn gemaakt. En zo als FvdH al verwoorde het is een criminele organisatie de AFM, maar volgens mij is NN, IDM, accountants bureau, belastingdienst en FvdH van de zelfde organisatie. Want iedereen zwijgt om het dood te laten bloeden, maar gelukkig zijn er nog participanten die de onderste steen naar boven willen halen en zullen strijden voor gerechtigheid.

    /   Beantwoorden  / 
 191. agnes van der Sloot

  A.M Weijmer .Heb uw verhaal vol bewondering gelezen, hoop dat de strijders voor gerechtigheid zullen zegevieren, meer kan ik niet zeggen, we zullen moeten afwachten

    /   Beantwoorden  / 
 192. Geldschieter Mary Judy

  Heeft u een dringende lening? Solliciteer nu via e-mail: ([email protected]) en haal het beste uit van de lening. Wij bieden alle soorten van leningen op de lange termijn en korte termijn. Terug te krijgen met (1) Volledige naam: (2) bedrag van de lening: (3) Duur van de lening: (4) Land: (5) Telefoonnummer. Alle reactie moet naar e-mail worden gestuurd: ([email protected])

    /   Beantwoorden  / 
  1. harnandylana

   Geldschieter Mary Judy, je klinkt erg betrouwbaar hoor.Zeker zelf geld nodig.
   Oplichter nummer zoveel.
   Ongelofelijk!!!

     /   Beantwoorden  / 
 193. Rob

  Beste geldschieter,
  Probeer geen munt te slaan uit andermans ellende!!!!
  Wat hier gebeurd is (met GroenInvest) is al erg genoeg.

    /   Beantwoorden  / 
 194. J.Westerink

  Ook ik sluit me aan en deel de menig en uitspraak/geschreven door;A.M.W.
  Helaas moeten, we kunnen niet anders, afwachten.
  Maar zeker blijven reageren.
  En laten we een ieder respecteren! zoals sommigen een advies willen geven, oke.
  Bent u het daar niet mee eens, laat het en leg het naast u neer. We moeten toch proberen om met ELKAAR één Blok te zijn.
  Zoveel sterker staan we. en geen verwijten naar elkaar.
  We zijn al gedupeerd en belazerd.
  J.H.WuitW

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob van Donk

   Beste J.W.uit W,
   Ik neem even aan dat uw reactie op de reactie van A.M.W. slaat.
   Dat we samen sterk moeten staan is heel duidelijk en daar ben ik het volledig mee eens. Echter de reactie van A.M.W. is een reactie gericht aan een zekere Cees (Groot) die ook tijdens de verificatievergadering duidelijk op de hand van FvdH was. Althans als je zijn ontzettend warrig betoog van toen kon volgen. Dat betoog was net zo warrig als zijn (latere) reacties op Facebook maar wel duidelijk pro FvdH.
   Dus m.i. vormen we met die zekere Cees zeker geen één blok tegen FvdH.

     /   Beantwoorden  / 
 195. A.M. Weijmer

  Hallo, hallo van der Heijden, waar zijn die tonnen die je ons belooft hebt. Ben je die soms aan het maken van robinia? Ik hoop wel dat ik het binnenkort krijg, want ik ben het nu langzamer hand zat om de IDM te spekken. Ook hoop ik dat ik je weer gauw zie in Den Bosch, want ik zal zeker aanwezig zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 196. A.M. Weijmer

  Aan van der Heijden, het is binnenkort weer 5 mei Bevrijdingsdag, het zal mooi wezen als jij ons dan hebt afbetaald. Of zouden wij nooit bevrijd worden van jou en de IDM, en nog steeds aan jou moeten denken net zo als aan die Duitser uit de tweede wereldoorlog. Je beschuldigd de AFM van zulke praktijken, maar voor mij ben je geen haar beter.

    /   Beantwoorden  / 
 197. A.M. Weijmer

  Aan van der Heijden,
  Het is nu 5 mei geweest en 70 jaar bevrijding gevierd, helaas heb ik op mijn bankrekening gezien dat wij nog niet bevrijd zijn van jou. Nou heb ik het filmpje van jou weer eens afgeluisterd over de AFM wat die jouw hebben aan gedaan, het vernietigen van bomen met joodse wortels maar voor mij ben jij geen haar beter. Ik zal jouw ook eens een paar cijfers geven van wat jij op je geweten hebt, 5.500 participanten waar waarschijnlijk iedereen een partner heeft kom je al op 11.000 personen, ik ga er vanuit van gemiddeld 2 kinderen kom ik al op 33.000 personen. Deze mensen hebben er allemaal ofwel direct of indirect mee te maken, want het is niet leuk als je ouders opgelicht zijn.
  Nou van der Heijden, wat heb je hier over te zeggen of komt er nu weer geen reactie, en verschuil je weer in lees blindheid of een of ander smoes. Wees nu eens een kerel en reageer eens, misschien moet jij die 33.000 personen maar eens uitnodigen. Want je moet niet raar staan te kijken als er zo maar wat participanten bij jou voor de deur staan.
  Als jij nou niks of wel wat van je laat horen, ik hoop je binnenkort weer in Den Bosch te zien.
  André Weijmer..

    /   Beantwoorden  / 
 198. Jenny Steven

  Hallo allemaal , ALICE MOORE beLeGGinGen heeft het gedaan ,

  Ik ben mevrouw Jenny Steven van België , ik ben een weduwe op dit moment met twee kinderen en ik werd in een financiële situatie vast te zitten en ik moest herfinancieren en betaal mijn rekeningen . Ik probeerde op zoek naar leningen van verschillende leningen bedrijven zowel particuliere als zakelijke , maar nooit met succes , en de meeste banken mijn creditcard geweigerd . Maar als God het zou hebben , werd ik voorgesteld aan ALICE MOORE beLeGGinGen een onderhandse lening geldschieter op naam mevrouw Alice Moore die gaf me een lening van 25.000,00 euro en vandaag ben eigenaar van een bedrijf en mijn kinderen doen het goed op het moment . Zo dierbaar , als je moet contact opnemen met een bedrijf met betrekking tot het beveiligen van een lening met lage rente van 2 % en een betere terugbetaling plannen en planning , kunt u contact opnemen mevrouw Alice Moore . Ze weet niet dat ik dit doe , maar ik ben zo blij nu en ik besloten om mensen te laten meer over hem weten . U kunt contact met haar opnemen via deze e-mail via : ( [email protected] ) Ze heeft het al eerder gedaan en ze gaat het voor je doen alsjeblieft niet twijfelen om het even wat als er iets is dat hij je vragen om te doen doe het gewoon en ik zweer dat zul je nooit spijt van krijgen .

  God zegene
  MVG
  Jenny Steven

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob van Donk

   Klinkt al net zo warrig als die ene Cees (Groot?).

     /   Beantwoorden  / 
 199. kool

  Geloof er helemaal niets van.
  internet staat vol met alice moore figuren en v/d Heiden boeven.
  allemaal lucht kastelen.

  de vertaling zegt al genoeg.

    /   Beantwoorden  / 
 200. jayson

  zo krijg je dat nu in reacties.. spam spam spam was toch voor de mail

    /   Beantwoorden  / 
 201. A.M. Weijmer

  Onze nobele ridder Cees heeft er alles van de Blog af gehaald, had zeker geen vertrouwen meer in koning Frans.

    /   Beantwoorden  / 
 202. R. van Donk

  Nee Toni, geen misbruik maken van andermans leed. De naam “stakeholders company” heeft wel erg veel overeenkomst met “Wood Company”.

    /   Beantwoorden  / 
 203. A.M. Weijmer

  Wood Company, alweer een die denkt een slaatje uit de ellende van een ander te slaan. laat ze eerst de Nederlandse taal leren, want hier trapt toch niemand in.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.