Meer autopremie betalen door schuldschade

Om te voorkomen dat u diep in de buidel moet tasten op het moment dat u aansprakelijk wordt gesteld voor een door u veroorzaakte schade, kunt u een verzekering afsluiten. Als eigenaar van een auto bent u verplicht om minimaal een aansprakelijkheidsverzekering voor de auto af te sluiten.

Naast de minimaal verplichte verzekering kunt u ook een uitgebreidere dekking afsluiten. De meest uitgebreide (en kostbare) dekking is de wa/cascoverzekering (wordt vaak all risks genoemd). Deze verzekering draagt niet alleen de aansprakelijkheid voor door u aangerichte schade, maar draagt ook uw eigen schade.

Nadat u geclaimd hebt (schuldschade), zal dit in de meeste gevallen wel consequenties hebben voor de hoogte van de premie. U zult namelijk terugvallen in het aantal schadevrije jaren.

Per de premievervaldatum van de autopolis gaat de verzekeraar de premie voor de verzekering opnieuw bepalen, rekening houden met de betreffende schuldschade. Voor u als verzekerde is dit een ideaal moment om de diverse aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Mogelijk kunt u veel geld besparen door over te stappen. Bij het bepalen van de premie moet u wel uitgaan van het aantal schadevrije jaren rekening houdende met de in het verzekeringsjaar aangerichte schade.

Lees ook:Besparen op uw autoverzekering, kan dat?
Lees ook:Besparen op de autoverzekering – kies de juiste dekking
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:Verzekeraars hanteren trucjes met de autoverzekering
Lees ook:Jaar lang geen autoverzekering kost veel geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.