Besparen op de autoverzekering – kies de juiste dekking

In ieder geval één keer in de twee jaar zou u uw autoverzekering inhoudelijk moeten bekijken. Past de in het verleden gekozen dekking nog bij uw auto?

Een nieuwe auto verzekert u tegen de condities WA casco. Een auto van een aantal jaren oud tegen de condities WA beperkt casco en een auto ouder dan acht tot tien jaar gaat u WA verzekeren. Uiteraard kunt u een auto van tien jaar oud ook nog WA casco verzekeren, maar gezien de dagwaarde van de auto is deze dekking te duur.

Kies de dekking die het beste past bij de auto
De WA casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering. Deze verzekeringsvorm dekt ook de eigen schade indien door uw schuld een schade is aangericht. Voor de premiebepaling wordt er uitgegaan van de nieuwwaarde van de auto. Doordat er bij een schade-uitkering uit wordt gegaan van de dagwaarde, kan deze dekking niet meer uit voor een oudere auto. Stel, de nieuwwaarde van een auto bedraagt €25.000. De auto is ondertussen tien jaar oud. De dagwaarde van de auto is nu nog €3.500. Bij een WA casco verzekering voor deze auto wordt de premie vastgesteld aan de hand van de nieuwprijs tien jaar geleden. Op het moment dat er schade wordt geleden, zal de schade-uitkering nooit meer bedragen dan de dagwaarde.

De dekking kiezen die het beste bij de leeftijd en de dagwaarde van de auto past, kan u honderden euro’s per jaar besparen.

Lees ook:De juiste dekking voor uw auto
Lees ook:Independer biedt extra uitgebreide WA autoverzekering aan
Lees ook:Besparingen op de autoverzekering
Lees ook:Korting op de autoverzekering omdat de auto jarig is – Onzin natuurlijk?
Lees ook:Bespaartip: schrap overbodige verzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.