Kopen via Internet kan ook geld kósten

Veel spullen kun je via de digitale snelweg goedkoper krijgen dan in de winkelstraat. Of je koopt via Internet omdat crossen op die snelweg gewoon veel minder tijd kost dan het geslenter in de stad. In verreweg de meeste situaties gaat dat prima, dus waarom niet? Maar blijf wel opletten bij wie je koopt.

De anonimiteit van Internet nodigt immers ook uit tot oplichterij. Mooie, betrouwbaar uitziende websites hoeven helemaal niet van keurige organisaties te zijn. En wat moet je doen als je op die manier bent opgelicht? Lees dit artikel op de site van de Jurofoon maar even.

Lees ook:Fiscaal goedgekeurde goede doelen
Lees ook:Goudkoorts verbieden?
Lees ook:Interessant nummer kan kostbaar zijn
Lees ook:VerdienIdee: eenvoudig thuiswerk?
Lees ook:Microkrediet verstrekken aan ondernemers in Afrika

3 reacties op “Kopen via Internet kan ook geld kósten

  1. Anneke Ranzato (redactie)

    Toevallig lees ik zojuist op AD een artikel (http://www.ad.nl/economie/article1775711.ece) over een nieuw concept, PayDutch, dat door het Ministerie van Economische Zaken is bekroond met de ICT Award. Heel eenvoudig eigenlijk, ze gaan als een soort bank tussen koper en verkoper in staan. Als PayDutch de betaling ontvangen heeft verstuurt de verkoper de goederen. Als de koper ze in goede orde ontvangen heeft betaalt PayDutch uit. Moet je natuurlijk wel PayDutch vertrouwen, maar als dat goed zit hoef je niet meer bang te zijn voor de doos met bakstenen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    Ik vraag me dat af. In de praktijk verlegt PayDutch wellicht alle macht van de verkoper naar de koper, en zijn we even ver. Want wat als de koper zegt ‘ik heb niks gekregen’..? Als het even tegen zit, dan steekt deze koper zowel goederen als geld in zijn zak…
    Dan wordt het dus in plaats van oppassen voor frauduleuze verkopers, uitkijken voor malafide kopers..

      /   Beantwoorden  / 
  3. jo

    PayDutch pleit voor verzending met ontvangsbevestiging. Dit beschermt de verkoper voor de malafide koper.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.