Interessant nummer kan kostbaar zijn

Heb jij dat ook? Gaat je mobiel over, neem je op, is de verbinding verbroken. Nieuwsgierig als je bent bel je het nummer dat jou gebeld heeft even terug. Je wilt immers weten wie het was, toch? Daar moet je dus erg mee oppassen. Er komen steeds weer berichten over frauduleuze organisaties die vanuit het buitenland dit soort telefoontjes plegen om jou te prikkelen tot terugbellen.

Doe je dat, dan krijg je een bandje met het geluid dat je hoort als de telefoon nog overgaat. Zo heb je niet door dat er al verbinding is. Totdat je de rekening krijgt: dan blijkt het te gaan om hele dure betaalnummers. De laatste tijd zijn het Italiaanse nummers (0039), maar ook Griekse nummers (0030) en 0088 nummers zijn hiervoor al eens in de publiciteit geweest. De te betalen bedragen per telefoontje vallen wel mee: je wacht immers niet héél lang op een overgaande telefoon. Maar het blijft oplichterij waar je beter niet in kunt trappen.

Lees ook:0800 bellen kan ook geld kosten
Lees ook:Person-to-person betalen
Lees ook:Klacht Typhone.nl
Lees ook:Betalen met je mobiel
Lees ook:Belastingdienst publiceert inkomens

Eén reactie op “Interessant nummer kan kostbaar zijn

  1. Debora

    Is toch vooral een kwestie van gezond verstand. Ik werd van de week gebeld door een +27 nummer. Dan weet je dat het buitenlands is en bel je niet zomaar blind terug. Zo’n nummer neem ik trouwens ook niet op, al geloof ik niet dat dat financieel kwaad zou kunnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.