Person-to-person betalen

Rabo mobiel
Ja denk je dan: dat is toch niet zo interessant? Je pakt je portemonnee, haalt er de benodigde euro's uit en betaalt die aan de persoon die ze van je moet krijgen. Maar nee, we hebben het hier over persoonlijke betalingen via je mobiele telefoon. De Rabobank schijnt dit de komende zomer te willen introduceren.

De Rabo heeft het maar druk met Rabo mobiel. Ze hielden een proef met de C1000 maar dat schijnt geen vervolg gekregen te hebben. Ook in Diergaarde Blijdorp kun je met je mobiel je toegangskaartje bij je dragen en allerlei informatie krijgen.

De terminologie die rond dit onderwerp gebruikt wordt zegt mij nog bijzonder weinig. NFC bijvoorbeeld, het staat voor Near Field Communication. Een draadloze verbinding voor de korte afstanden, waardoor je met een NFC telefoon allerlei passen kunt gaan vervangen. Je pinpas, creditcard, lidmaatschapkaart, spaarkaart, treinticket, vliegticket en zelfs je huissleutel… het wordt allemaal overbodig. Lijkt mij wel handig!

En het is dus de bedoeling dat we straks ook via de mobiel betalingen aan elkaar kunnen verrichten. Opvallend vind ik dat je volgens mij alleen Rabobank hier actief mee bezig ziet. Wat doen de andere banken? Wachten tot het wiel is uitgevonden?

Lees ook:Geen dinges door betalingen
Lees ook:Rabo Mobiel, niet af te sluiten!
Lees ook:Betalen met je mobiel
Lees ook:Consument betaalt relatief weinig met creditcard
Lees ook:Fijn hyven met de Rabo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.