Microkrediet verstrekken aan ondernemers in Afrika

Geef je ook regelmatig aan goede doelen? Gewoon een paar euro of een paar tientjes aan een grote organisatie? Ik werd gewezen op het initiatief FairSpirit en heb er wel een goed gevoel bij. Met € 200 op een online account verstrek je microkredietjes aan ondernemers in de Afrika die je zelf uitkiest. Ze hebben er ook nog een wedstrijd aan verbonden: wie het beste rendement haalt krijgt z’n € 200 verdubbeld terug. Je leent het geld uit, het zijn geen giften. Je zou het dus op termijn weer terug moeten krijgen.

Je kunt natuurlijk denken: is dit geen oplichterij? Gewoon een manier om van een heleboel goede zielen € 200 binnen te krijgen en dan met de Noorderzon te vertrekken? Ik denk van niet. De site van FairSpirit, de initiatiefnemer in Nederland Haicu van Han Hegeman en de internationale Deense organisatie MyC4 zien er voor zover ik dat kan beoordelen betrouwbaar uit. Een kleine zoektocht levert op dat de organisatie C4 World is aangesloten bij het United Nations Global Compact netwerk, en er op de site van het Deense Ministerie van Buitenlandse Zaken een speech van de Minister staat waarin ze zeer positief genoemd worden.

Oordeel zelf als je overweegt wat geld te steken in dit bijzondere inititief. Ik durf het wel aan en ga het gewoon doen!

Lees ook:Microkrediet ook gewoon leuk
Lees ook:Microkrediet in de VS
Lees ook:Kopen via Internet kan ook geld kósten
Lees ook:Reisagent failliet – geld kwijt?
Lees ook:Nier terug of 1,5 miljoen dollar!

3 reacties op “Microkrediet verstrekken aan ondernemers in Afrika

  1. Han Hegeman

    Hoi Anneke, bedankt voor je mooie bericht en leuk dat je meedoet met de wedstrijd… Super :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Ook een leuk initiatief welke staat op vlaardingen-nieuws.

    Het Vlaardingse internet bedrijf De Zoektocht start een goede doelen actie.

    Elke drie maanden wordt er door de bezoekers van de site http://www.onlinewinkelszoeken.nl/goededoelen een nieuw goed doel gekozen. Dit kwartaal is er gekozen voor de Dierenbescherming.

    Zodra iemand op de site doorklikt naar een vakantieaanbieder of mobiele telefoonprovider en iets boekt of aanschaft wordt er een bedrag van € 5,– of € 2,50 op kosten van het bedrijf overgemaakt naar de Dierenbescherming.

    Meer informatie over de actie is te vinden op http://www.onlinewinkelszoeken.nl/goededoelen.

    Groeten!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.