Goudkoorts verbieden?

Geld uit je zak kloppen, ik kan er geen andere naam voor verzinnen. Eerlijk gezegd was ik helemaal niet op de hoogte van het bestaan van sites als Goudkoortsveiling.nl, tot ik zonet op Telegraaf.nl lees dat minister Hirsch Ballin de site uit de lucht wil hebben. De site is vormgegeven als een online veiling, alleen slaat dat eigenlijk nergens op. Je biedt namelijk geen bedrag op de aangeboden spullen. Wat je doet is een bieding per SMS die je € 0,90 tot € 1,50 kost – afhankelijk van het aantal biedingen dat je aanschaft. Met jouw bieding wordt het hoogste bod met 1 cent verhoogd. Zo loopt de prijs niet hard op, maar dat is natuurlijk ook niet waar het om gaat. Uiteindelijk is bij een biedingsprijs van € 20,- immers eigenlijk 2000 x € 0,90 tot €1,50 betaald. En dat is dan weer ruim meer dan de werkelijke prijs van het artikel. De laatste bieder heeft er echter maar heel weinig voor betaald.

Slim bedacht? Ja, dat absoluut. Oplichterij? Niet als de werking goed gecommuniceerd wordt en de deelnemers goed begrijpen hoe het werkt. Waarom wil Hirsch Ballin de boel dan verbieden? Hij voert aan dat het om een kansspel gaat. De site heeft geen vergunning voor het aanbieden van een kansspel en kansspelen op internet mag in Nederland uberhaupt niet.

Het doet mij een beetje denken aan die idiote belspelletjes op TV. Je weet wel, waarbij je het antwoord op een inkopvraag mooie prijzen kon winnen. Wel moest je daarvoor een telefoontje plegen tegen forse kosten. Die belspelletjes zijn alweer een tijdje niet meer te zien op de Nederlandse televisie. Volgens mij niet door een officieel verbod, maar de betrokken TV-zenders kregen wel te maken met justitieel onderzoek naar de gang van zaken.

Als de eigenaar Goudkoortsveiling.nl niet uit de lucht haalt doet de minister aangifte bij het Openbaar Ministerie. Ondertussen krijgt de club wel heel veel publiciteit, gratis en voor niets. Je zou er bijna goudkoorts van krijgen.

Lees ook:Legaal internetgokken gaat niet door
Lees ook:Eerste hulp bij geldzaken?
Lees ook:Internetgokken met Holland Casino
Lees ook:Vrij verzekerd?
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek: consumentje pesten!

2 reacties op “Goudkoorts verbieden?

  1. Waster

    Je kan op dit moment op een goudstaaf bieden met een waarde van 25000,00. Da’s niet niks! Op dit moment staan de biedingen op zo’n 45,00. Tel uit je winst. Zo kan je ook makkelijk verdienen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Horriet

    Het is een raar zaakje
    Heb je iets gewonnen ,ben je er mee thuis (na dik twee uur rijden)dan bekijk je de bende en kom je tot conclusie dat het echt rotzooi is
    beschadigt roest deuken krassen en tenslotte krijdg je een andere kleur dan je hebt gewonnen
    Binnen 24 uur krijg je antwoord op je mail (nou never nooit niet
    dikke shit bende
    mensen trap er niet in

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.