Bespaartip: Blijf plannen!

Allereerst mijn excuses voor de fans van de Bespaartips: ik heb er veel te weinig geschreven de laatste tijd. Tegenwoordig is deze blog erg nieuwsgestuurd dus als er toevallig iets in het nieuws is dat met besparen te maken heeft komt het ervan, anders vergeet ik de bespaartips soms gewoon. Sorry sorry. Ik ga proberen mijn leven te beteren door elke week een Bespaartip in te plannen. En dat brengt me meteen bij mijn bespaartip van vandaag.

Blijf plannen… hoe bedoel ik dat? Als je alles ad hoc doet ben je meestal veel duurder uit dan wanneer je vooruit kijkt naar wat je nodig gaat hebben.

Met de boodschappen: eens per week een grote lading kopen is voordeliger dan elke dag een beetje.

Met kleding: houd rekening met wanneer de uitverkoop begint, in plaats van op een willekeurig moment de kledingzaken binnen te rennen.

Met cadeautjes: je weet ver van tevoren wanneer er presentjes moeten zijn. En toch kopen we ze vaak op het allerlaatste moment. Dan heb je geen tijd of zin meer om creatief en financieel slim te zijn, dus pakt het vaak veel duurder uit dan nodig.

Met voorraden: dure merken zijn vaak behoorlijk in de aanbieding. Neem Pampers. Standaardprijs € 10 per pak, erg veel geld. Goedkopere luiers heb ik geprobeerd maar daar werd ik niet blij van. Dus stuur ik nu de luierinkoop op aanbiedingen. Pampers zijn bijna altijd wel érgens in de reclame en dat scheelt waanzinnig.

Met grote aankopen: als je er rekening mee houdt dat bepaalde apparaten in huis eens vervangen moeten worden kun je daar een spaarpot voor opbouwen. Daar hoeven echt geen honderden euro’s per maand in gestopt te worden. Zo heb je een potje om uit te putten als er iets aangekocht moet worden. Hoef je er niet voor te lenen in ieder geval!

Kortom: plannen dus. Vooruit denken en vooruit handelen kan je flink geld besparen. Planning is everything, zeggen sommigen ook wel.

Lees ook:Het lukt Van Dijk Educatie niet om schoolboeken te sturen!!
Lees ook:Bespaartip: Back to basic
Lees ook:Bespaartips: elke week een tip om te besparen
Lees ook:Nieuw op woensdag: Kijk ook eens naar…
Lees ook:Bespaartip: het hoeft geen merk te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.