Bespaartip: het hoeft geen merk te zijn!

Als je alles van A-merken koopt ben je in de supermarkt een stuk duurder uit dan wanneer je iets verder kijkt dan de bekende logo’s. De eigen merkartikelen van supermarkten zijn meestal van prima kwaliteit. Sterker nog: ze komen vaak uit dezelfde fabrieken als de A-merken. En wil je nog een slagje meer besparen, kijk dan eens op de onderste schappen.

Daar liggen no-name spullen die in de (eigen) merkartikelen in veel gevallen prima kunnen vervangen. Nee, niet altijd. Ik geef toe dat ik ook liever Calvé pindakaas heb dan een naamloos pindakaas-kleurig goedje. Maar er zijn genoeg artikelen waarbij je het verschil niet of nauwelijks merkt. Terwijl de prijsverschillen enorm zijn! En dan kun je toch beter niet meebetalen aan de dure marketingmachine van bijvoorbeeld Unilever!

Ik vind het wel slim wat ze standaard doen in supermarkten. De merkartikelen (die een grote marge opleveren) staan op ooghoogte, met daarbij in de buurt de huismerk artikelen (waarop ze ook behoorlijk verdienen). Onderaan – je moet het echt weten en ervoor bukken – vind je de naamlozen. Goedkoper voor jou, minder winst voor de supermarkt. Dus daar moet je dan maar even voor door de knietjes.

Lees ook:Hoogste spaarrente krijgt u in de supermarkt
Lees ook:Geldmerken en huismerken
Lees ook:Gaat cash geld uitsterven?
Lees ook:Bespaartip: de tassenbol
Lees ook:Bankieren bij Appie?

0 reacties op “Bespaartip: het hoeft geen merk te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.