Bespaartip: Back to basic

Gisteravond was ik bij een lezing van Marieke Henselmans. Die ging natuurlijk over besparen, het was leuk om haar eens in levenden lijve mee te maken. Haar bespaartips zijn niet nieuw: ze heeft er al zóveel over geschreven en is al zó vaak geïnterviewd dat je dat ook niet moet verwachten. Zo trekt ze fel van leer tegen de veel te dure spullen in de supermarkt. Niet tegen de prijzen in het algemeen, maar de dure en onnodige kant-en-klaar spullen.

Persoonlijk koop ik ze ook hoor, uit zuivere gemakzucht. Pannenkoekenmix waar je alleen water bij moet doen. Natuurlijk zijn mijn pannenkoeken dan veel duurder dan wanneer ik ze bak met bloem en wat er verder bij moet (dat wéét ik niet eens – melk en eieren denk ik?). Maar ja, het is zo makkelijk. Net zo met de zakjes gemengde sla. Absoluut duurder dan een krop zelf snijden. Dat weet ik heus wel, en toch koop ik ze.

Nu is de bespaarnoodzaak bij mij ook niet aanwezig. Zou dat wel zo zijn, dan is het duidelijk dat je op de dagelijkse boodschappen heel goed kunt besparen. Door niet te kiezen voor supergemakkelijk kant-en-klaar maar terug te gaan naar de basis. Ook wel weer heel leuk om eens over na te denken.

Misschien ga ik toch maar eens opzoeken hoe ik pannenkoekenbeslag maak zonder kant-en-klaar pakje.

Lees ook:Mijn eigen zaak: vakantie nemen
Lees ook:Bespaartip: het hoeft geen merk te zijn!
Lees ook:Geld verdienen/besparen op Koninginnedag
Lees ook:Geld besparen in december
Lees ook:Bespaartip: Géén nieuwe mobiel!

2 reacties op “Bespaartip: Back to basic

  1. Ron

    Mmm.. dan is het kopen van kant en klare pannenkoeken zeker al helemaal fout? O jee. Net nou ik het verschil wist tussen die ‘wel lekker’ waren en ‘niet te vreten’…? Sjit, terug naar de basics… Okee…

    (weet je zeker dat de pannenkoekenmix duurder is dan de aparte ingredienten? Eieren en melk zijn ook duur…)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Kun je over discussieren natuurlijk. Met kant-en-klaar pannenkoeken houd je veel tijd over, als je die nou weer gebruikt om extra geld te verdienen…
      En dat verschil tussen mix (met alleen water toevoegen) en alle ingrediënten zat ik me ook al af te vragen. M’n moeder is zo lief geweest me te mailen wat ik nodig heb, ik ga het gewoon voor de lol eens uitproberen zaterdag. M’n kids zijn dol op pannenkoeken… en ik ook!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.