Een reisverzekering moet je niet afsluiten via een online reisbureau

mijngeldVoor een reisverzekering moet je niet bij de online reisbureaus zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Independer. Een reisverzekering en/of een annuleringsverzekering kan bij een online reisbureau vier keer duurder zijn dan strikt noodzakelijk.

Nadat een reis online geboekt is, zit het online reisbureau dicht bij het vuur om ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een annuleringsverzekering het beste afgesloten kan worden in combinatie met de geboekte reis, maar dat is onzin. Je doet er wel verstandig aan om deze verzekering binnen een paar dagen na het boeken van de reis af te sluiten, maar het hoeft niet bij het reisbureau. Net als voor veel andere verzekeringen geldt ook voor de reis- en de annuleringsverzekering dat het uit kan om eerst te vergelijken.

Gemak is de valkuil
Het is wel zeer handig. Na het boeken van een reis kun je door een paar vinkjes te plaatsen ook gelijk de verzekeringen regelen, maar verstandig is het niet. Bij het reisbureau gaat het om de kortlopende reisverzekering. In veel gevallen is het juist verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent nog onvoordeliger uit als je een kortlopende reisverzekering in combinatie met een annuleringsverzekering afsluit. Je kunt grote bedragen besparen door een doorlopende reisverzekering af te sluiten met een aanvullende dekking voor annulering.

Een voorbeeld ter illustratie
Independer heeft in haar persbericht drie verschillende voorbeelden uitgewerkt. Hieronder het voorbeeld met het grootste premieverschil.

Een gezin met twee kinderen (vanaf 5 jaar) gaat twee weken binnen Europa op vakantie. In het voorbeeld wordt uitgegaan van een reissom van €1.250 per persoon. Via Arke kun je een kortlopende reisverzekering en een annuleringsverzekering afsluiten voor in totaal €443,60. Als het gezin ervoor had gekozen om de prijzen eerst te vergelijken, hadden ze dezelfde dekking kunnen krijgen voor €113,53 per jaar. Dit is een aanzienlijk verschil. Zeker als je ook nog in overweging neemt dat de verzekering voor één jaar zelfs gebruikt kan worden voor meerdere vakanties in hetzelfde verzekeringsjaar.

Lees ook:Reisverzekering te duur bij het reisbureau
Lees ook:Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin
Lees ook:Kortlopende reisverzekering soms duurder dan doorlopende reisverzekering
Lees ook:Bespaartip: Zelf je reis zoeken en boeken
Lees ook:Ik ga op vakantie en neem mee: een reis- en annuleringsverzekering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.