Kortlopende reisverzekering soms duurder dan doorlopende reisverzekering

independerWie meerdere keren per jaar of langere tijd op vakantie gaat kan beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Uit onderzoek van Independer blijkt dat een kortlopende reisverzekering soms veel duurder is dan een doorlopende reisverzekering.

De vergelijkingssite heeft onderzoek verricht aan de hand van vergelijkingen van consumenten. Maar liefst één op de vier mensen die een kortlopende reisverzekering wil afsluiten is goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. De besparing kan zelfs oplopen tot €150 per jaar. Uiteraard kan het voor een vakantie van één week in het jaar niet uit om de doorlopende te kiezen, maar uit onderstaande voorbeelden blijkt dat het bij een vakantie van twee weken of langer vaak al uit kan.

In de periode van 14 januari tot 12 februari heeft Independer 15.622 kortlopende reisverzekeringen vergeleken. Voor een kwart van deze vergelijkingen gold dat er minimaal €6 bespaard kon worden door te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. De gemiddelde besparing bedroeg €51 per jaar. Iedereen die goedkoper uit was met de doorlopende variant is door de vergelijker gewezen op de mogelijkheid om te besparen.

Voorbeeldberekening
Het grote voordeel van de doorlopende reisverzekering is de relatief goedkope dekking van de annuleringsverzekering. Voor de berekening gaan wij uit van een gezin met twee kinderen ouder dan vijf jaar. Ze gaan binnen Europa op vakantie gedurende een periode van veertien dagen. Aanvullend wordt annulering meeverzekerd voor een bedrag van €2.500.

Een kortlopende reisverzekering met annuleringsverzekering kost: €152,93
De jaarlijkse premie van de doorlopende reisverzekering kost: €113,52

Ook voor een stel zonder kinderen kan een doorlopende reisverzekering uit. De besparing in onderstaande berekening is zelfs nog groter in vergelijking met het voorbeeld met een gezin. Hierbij wordt er uitgegaan van een langere vakantie, namelijk één maand.

Een stel gaat met z’n tweeën buiten Europa dertig dagen op vakantie. De reissom voor de annuleringsdekking bedraagt €3.000.

Een kortlopende reisverzekering met annuleringsverzekering kost: €221,00
De jaarlijkse premie van de doorlopende reisverzekering kost: €108,00

Uit de voorbeelden blijkt maar weer dat vergelijken loont.

Lees ook:Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin
Lees ook:Een reisverzekering moet je niet afsluiten via een online reisbureau
Lees ook:Ik ga op vakantie en neem mee: een reis- en annuleringsverzekering!
Lees ook:Reisverzekering te duur bij het reisbureau
Lees ook:Reisverzekering afstemmen op je vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.