Reisverzekering te duur bij het reisbureau

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er vaak teveel wordt betaald voor een reisverzekering bij het reisbureau. Er worden te dure verzekeringen aangeboden en de verzekeringen zijn vaak ook te uitgebreid.

De Consumentenbond heeft mysteryshoppers ingezet om na te gaan in hoeverre reisbureaus goed adviseren over de reis- en annuleringsverzekering. Er zijn 100 reisbureaus bezocht om zogenaamd een reis naar Tunesië of een wintersportreis naar Oostenrijk te boeken. In 75% van de adviezen werd er een te dure reis- en annuleringsverzekering aangeraden. Voor de wintersport naar Oostenrijk werd door Globe een verzekering afgesloten met een premie van €165. In de betreffende geval was de kortlopende reisverzekering van Ohra veel goedkoper, namelijk €81.

Door onwetendheid wordt er vaak een te ruime dekking aangeboden. Bij de vakantie naar Tunesië werd in 50% van de gevallen een extra module ‘gevaarlijke sporten’ aangeraden, wegens duikplannen. De extra dekking is hellemaal niet nodig, want dergelijke sportactiviteiten vallen binnen de standaard dekking van de reisverzekering.

Sluit de reisverzekering niet af bij het boeken van de reis. Bekijk eerst de verschillende opties. Welke reisverzekering biedt de beste dekking tegen de beste prijs? Met de annuleringsverzekering moet u wel opletten. Deze moet afgesloten worden binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis.

Lees ook:Een reisverzekering moet je niet afsluiten via een online reisbureau
Lees ook:Vakantie annuleren! Wie betaalt de kosten?
Lees ook:Ik ga op vakantie en neem mee: een reis- en annuleringsverzekering!
Lees ook:Verzekering tegen vaste verkering…
Lees ook:Geen geld terug bij annulering om varkensgriep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.