Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin

Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat het voor een gezin bijna altijd voordeliger is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een kortlopende reisverzekering.

Indien u jaarlijks maar twee weken op vakantie gaat, kan een doorlopende reisverzekering niet altijd uit. Bij meerdere vakanties per jaar of bij een langere vakantie is een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper voor een gezin. Voor een gezin met twee of meer kinderen kan het bij 17 dagen per jaar vakantie al uit om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. In het geval u kiest voor een reisverzekering inclusief annuleringsverzekering, kan een doorlopende reisverzekering al bij 6 dagen vakantie uit (berekening is gebaseerd op een reissom van €2.000).

Volgens het onderzoek betaalt een gezin met twee kinderen voor 2 weken vakantie in Europa plus een 3-daags weekendje weg aan twee kortlopende reisverzekeringen: €39,84. In het geval het gezin kiest voor een doorlopende reisverzekering betalen ze voor een heel jaar €36,47.

De kortlopende reisverzekering wordt duur gemaakt door de poliskosten die u per keer moet betalen. Daarnaast is een annuleringsverzekering in de doorlopende reisverzekering goedkoper in vergelijking met de losse annuleringsverzekering. Een losse annuleringsverzekering is namelijk een hoog percentage van de totale reissom. Bij de doorlopende reisverzekering is het een vast bedrag.

Voor een alleenstaande kan een doorlopende reisverzekering uit vanaf 29 dagen vakantie en bij partners vanaf 25 dagen. Kiezen zij naast dekkingen voor bagage en hulpverlening ook voor bijvoorbeeld medische kosten of annulering? Dan kan de doorlopende reisverzekering ook al snel uit.

Een logische conclusie is dat een doorlopende reisverzekering voor gezinnen met minimaal twee kinderen vrijwel altijd goedkoper is dan een losse reisverzekering en annuleringsverzekering. Het omslagpunt ligt namelijk al bij 6 dagen. De meeste gezinnen gaan jaarlijks langer op vakantie dan zes dagen, dus is een doorlopende reisverzekering de goedkoopste optie. Het biedt daarnaast ook nog gemak, want u hoeft er niet meer per vakantie om te denken.

Lees ook:Kortlopende reisverzekering soms duurder dan doorlopende reisverzekering
Lees ook:Een reisverzekering moet je niet afsluiten via een online reisbureau
Lees ook:Ik ga op vakantie en neem mee: een reis- en annuleringsverzekering!
Lees ook:Het hele jaar verzekerd reizen – korting bij HEMA
Lees ook:Reisverzekering afstemmen op je vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.