Toezicht op financieel adviseurs

bijstandDe laatste jaren is er vanuit de overheid veel aandacht voor de kwaliteit van het advies van financieel adviseurs. In het verleden konden ze deur aan deur woekerpolissen sluiten en flinke provisies in de zak steken, maar de kwaliteit van het advies moet nu voorop staan.

Financieel adviseurs die niet goed toezien op de kwaliteit van hun advies, lopen het risico om een schorsing te krijgen van de Stichting Deskundigheid, Screening en Integriteit (DSI). Na de schorsing komen de adviseurs tegenwoordig in een openbare register te staan. In het verleden werden deze schorsingen ook gegeven, maar niet openbaar gemaakt.

Verzekeringsadviseurs
Het zouden moeilijke tijden voor adviseurs in verzekeringen moeten zijn. Zij moeten meer moeite doen om maandelijks een inkomen te krijgen. Toch blijkt uit een artikel in de Telegraaf dat de bemiddelaars nog steeds veel te hoge provisies ontvangen ten koste van de consument. De overheid kan maatregelen nemen, maar de “financieel adviseurs” zullen toch proberen om via andere wegen hun verdiensten weer op te krikken. Dit zal ervoor zorgen dat er nog zwaardere maatregelen zullen volgen. Helaas gaat dit ook weer ten koste van de goedbedoelende adviseurs.

Lees ook:Einde aan provisies
Lees ook:Kiezen voor een adviseur met de beste beoordeling
Lees ook:Verdiensten van adviseurs
Lees ook:Slechte advisering beleggingsverzekeringen
Lees ook:Hypotheekadvies van de grote banken moet beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.