Slechte advisering beleggingsverzekeringen

AFM onderzocht kwaliteit advisering bij beleggingsverzekeringenVorig jaar heeft de AFM een onderzoek gepubliceerd over de kwaliteit van hypotheekadvisering. Nu is er een nieuw onderzoek gedaan op het gebied van financieel advies: de kwaliteit van advies rondom beleggingsverzekeringen. De uitkomst vind ik niet verrassend: een kwart slecht – slechts één op de vijf goed – de rest er tussenin met redelijk. Veel adviseurs hebben die dingen toch echt gewoon verkocht omdat ze daar erg veel provisie voor kregen.

Of omdat ze een mooi verhaal hadden gehoord van een accountmanager van de verzekeraar en er zelf eigenlijk niet genoeg van wisten om er verder over na te denken. Laat staan om de klant te vragen naar eigenlijke wensen en doelstellingen. Of aandacht te besteden aan risico’s en kosten.

Of omdat de klant persé een hypotheek wilde met de laagste maandlasten en dat met een beleggingsverzekering goed te realiseren was. Bood de adviseur dat niet, dan ging de klant wel naar een ander.

Zou het niet zo zijn dat de gemiddelde assurantie-adviseur eigenlijk helemaal niet voldoende kennis van zaken heeft/had om beleggingsverzekeringen te adviseren?

Lees ook:Hypotheekadvies van de grote banken moet beter
Lees ook:Hypotheekbeheer bij retourprovisie
Lees ook:VEH geeft af op hypotheekadviseurs
Lees ook:Toezicht op financieel adviseurs
Lees ook:Advies Interpolis – Let op de kosten van de zorg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.