Emotionele en financiële gevolgen van vrouwenkanker verzekeren?

Afgelopen week zat er bij de nieuwe Ouders van Nu (of Kinderen, dat weet ik niet meer) een brochure waar ik een vervelend gevoel bij kreeg. “Jezelf als vrouw verzekeren tegen kanker kan niet… jezelf beschermen tegen de emotionele en financiële gevolgen kan wel!” riep de brochure - roze met in grijs een volledig kaal hoofd van achteren – me toe.

Ik heb er niet meteen iets over geschreven, wilde het even op me laten inwerken. Mijn eerste gevoel zei dat het wel heel erg misbruik maken is van de angst van vrouwen voor kanker. Bah, om op die manier een verzekering aan te prijzen.

De volgende keer keek ik met andere ogen: tja, als je de diagnose kanker krijgt is het prettig als je dan geen zorgen hebt over de kosten van pruiken etc. Dus als iemand dat wil verzekeren, waarom niet?

Breder kijkend vraag ik me af waarom de verzekering zo beperkt is. Als je dan toch zo’n dekking afsluit, dan wil je natuurlijk niet dat die alleen maar uitkeert bij de “vrouwelijke vormen van kanker”. Wat nou als je een andere vorm van kanker blijkt te hebben, of een andere verschrikkelijke ziekte? Dan heb je dezelfde “emotionele en financiële gevolgen” maar geen uitkering uit deze verzekering.

Al met al ik krijg ik nog steeds een beetje de griezels van dit foldertje. Niet door mijn eigen angst om ziek te worden maar door de enorm op angst inspelende tekst. Dat doen verzekeringsverkoopteksten in het algemeen natuurlijk, want verzekeringen dekken risico’s en dus moet men de risico’s sterk naar voren brengen. Maar dit vind ik bijna gemeen. Ik gooi ‘m snel in de prullenbak.

Lees ook:Verzekering tegen zinloos geweld
Lees ook:Verzekeren tegen vulkaanas
Lees ook:Zijn al je verzekeringen noodzakelijk?
Lees ook:Verzeker je tegen piraten!
Lees ook:Verzekeraars zien niets in cyberverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.