Verzekeren tegen vulkaanas

vulkaanDe Britse verzekeraar Aviva biedt nu de mogelijkheid om de vliegvakantie van de Britten te verzekeren tegen de gevolgen van een nieuwe uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull, of een andere vulkaan.

Er is een kans dat de vulkaan weer gaat toeslaan deze zomer. Hierdoor kan het gebeuren dat de vliegvakantie niet door kan gaan, of dat toeristen gaan stranden op de plaats van bestemming. Voor de Britse toeristen is er een mogelijkheid om tegen 5 pond per verzekerde een verzekering af te sluiten. Voor dit bedrag krijgen de verzekerden een maximale vergoeding van 5000 pond. De dekking geldt voor het gehele Britse luchtruim en ten gevolge van het sluiten van individuele vliegvelden waar ze gebruik van moeten maken gedurende de vakantie.

Nederlandse verzekeraars
In Nederland kunt u nog geen verzekering afsluiten tegen de financiele gevolgen van een vulkaanuitbarsting wat betreft uw vakantie. U kunt wel een vergoeding krijgen van de reisverzekeraar tegen extra reis- en verblijfkosten doordat u niet terug kunt keren naar Nederland.

Lees ook:Is een reisverzekering noodzakelijk?
Lees ook:Reisverzekering afstemmen op je vakantie
Lees ook:Ga goed verzekerd op wintersport
Lees ook:Auto WA Casco verzekeren of duurder WA verzekeren?
Lees ook:Zelf online lijfrentekapitaal uitstellen of uit laten keren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.