Zelf online lijfrentekapitaal uitstellen of uit laten keren

Aegon biedt als eerste verzekeraar de mogelijkheid om online een lijfrentekapitaal uit te stellen of uit te laten keren. Op deze eenvoudige en goedkope manier kun je op de hoge advies- en bemiddelingskosten besparen. Dit kan een besparing opleveren van enkele honderden euro’s.

Een lijfrenteverzekering valt onder de definitie complexe financiële producten. Dat wil zeggen dat deze verzekering alleen af te sluiten is na advies op maat van een bemiddelaar. Ook als je zelf over voldoende kennis en kunde beschikt om te kunnen beslissen wat het beste voor je is. Een goede begeleiding is zeker aan te raden als je niet weet wat voor jezelf de beste financiële oplossing is. Toch zijn veel consumenten met lijfrentepolissen goed op de hoogte van de mogelijkheden en de valkuilen van deze producten. Bovendien weten veel consumenten precies wat ze willen, aangezien de polissen in het verleden zijn afgesloten met een specifiek doel. Aegon biedt voor deze consumenten de optie om zelf via het internet een uitkerend of een uitstellen lijfrenteproduct af te sluiten.

Voorlopig kun je alleen kiezen voor banksparen. Op korte termijn volgt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een verlenging of uitkering in de vorm van een lijfrenteverzekering.

Zelf je lijfrenteverzekering afsluiten
Om zelfstandig een lijfrenteverzekering af te mogen sluiten, moet je beschikken over voldoende kennis van zaken. Om dit aan te tonen moet er eerst een online vragenlijst worden ingevuld; de kennis- en ervaringstoets. Als hieruit blijkt dat je beschikt over voldoende kennis van lijfrenteproducten, kun je het zelf aanvragen.

Wat als de vragen niet juist worden beantwoord?
Als je kennis niet op het juiste niveau zit, biedt Aegon de mogelijkheid om begeleiding te krijgen. Via de expiratiedesk van Aegon kun je advies inwinnen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt. De begeleiding krijg je in de vorm van een persoonlijk advies, maar je kunt natuurlijk ook aanvullende vragen stellen. Eventueel word je doorverwezen naar een tussenpersoon in je eigen omgeving.

Zelf online afsluiten is de oplossing voor de consument met kennis van zaken
De mogelijkheid om online complexe financiële producten af te sluiten kennen we al voor bijvoorbeeld de hypothecaire lening. Het wachten was nog op een kostenbesparende oplossing voor expirerende lijfrenteverzekering. Een zeer goede zaak dat je nu de mogelijkheid hebt om zelf te bepalen wat het beste voor je is.

Lees ook:Een hypotheekadvies voor 500 euro
Lees ook:Verplicht de woekerpolis omzetten
Lees ook:Financieel rijbewijs verplicht
Lees ook:Verzekeringen eerst vergelijken
Lees ook:eyeOpen, een nieuwe manier van financiële advisering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.