Een hypotheekadvies voor 500 euro

Komende zomer start Independer met het online afsluiten van hypotheken. Consumenten betalen uiteindelijk 500 euro voor de hypotheek en op termijn kan het binnen 24 uur geregeld worden. Volgens hun persberichtwillen zij 10 procent van de Nederlandse markt bedienen.

Het afsluiten van een hypotheek is een dure aangelegenheid. Een hypotheekadviseur is er vele uren mee bezig om de wensen en de financiële situatie van consumenten in kaart te brengen. Een gemiddelde hypotheekadviseur brengt 125 euro per uur in rekening. In totaal gaat een hypotheek hierdoor duizenden euro’s kosten. Dit kan goedkoper!

Een hypotheek voor 500 euro
Door technologische ontwikkelingen en de vereenvoudigde hypotheekregels is het mogelijk om de hypotheek volledig online te beheren en af te ronden. De vergelijker maakt op termijn 24×7 online advies mogelijk. Door het systeem op de juiste manier te automatiseren, kunnen de kosten laag gehouden worden. In eerste instantie moeten er hoge kosten gemaakt worden om de processen in te richten, maar uiteindelijk gaat het totale tarief naar 500 euro.

Je kunt zelf een hypotheek afsluiten en beheren
Het is niet meer van deze tijd dat het weken moet duren om een hypotheek af te sluiten. Alle benodigde informatie is grotendeels online beschikbaar en door het uploaden van de benodigde stukken is er altijd inzichtelijk wat de status van een hypotheekaanvraag is. Consumenten kunnen eenvoudig inloggen en de laatste status inzien. Op termijn moet het mogelijk worden om een hypotheek binnen één dag af te ronden.

Voor wie is het bedoeld?
Ze richten zich in eerste instantie op starters met kennis van zaken. Uiteindelijk zijn het systeem en de processen ook geschikt voor meerdere doelgroepen. Er komt namelijk eerst nog geen adviesfunctie beschikbaar. Uiteraard is het wel mogelijk om contact op te nemen met een hypotheekexpert.

Het online adviseren staat nog in de kinderschoenen. De meeste huizenkopers kiezen nog voor een persoonlijk adviesgesprek. In de loop der jaren zal online advies steeds gebruikelijker worden.

Lees ook:Vrij verzekerd?
Lees ook:Hypotheekshop gaat naar betaald advies
Lees ook:Zelf online lijfrentekapitaal uitstellen of uit laten keren
Lees ook:Geldbedrijf centraal: MoneYou
Lees ook:Klant heeft nog weinig baat bij provisieverbod

3 reacties op “Een hypotheekadvies voor 500 euro

 1. Peter

  Ik kwam tegen dat je tegenwoordig ook samen met een vriend kan samenwonen zodat je een hogere hypotheek kan krijgen. Is deze constructie aan te raden?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Juul

   Samen een huis kopen kan natuurlijk. Het is wel aan te raden om advies in te winnen bij een notaris. Een samenlevingscontract lijkt mij ook verstandig. Het lijkt mij wel vragen om problemen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Fred

  ZO zelf je hypotheek regelen, dat is nogal wat. Ik hoop dat mensen hierin toch begeleid worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.