Verplicht de woekerpolis omzetten

Minister van Financiën Dijsselbloem gaat verzekeraars mogelijk verplichten om lopende woekerpolissen aan te passen. Dat verklaarde hij tenminste tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Consumenten blijken niet te reageren op voorstellen van verzekeraars en tussenpersonen om de bestaande woekerpolissen om te zetten naar een andere verzekeringsvorm. Ze hebben namelijk weinig vertrouwen in de adviezen. Een verplichte omzetting is mijn inziens niet realistisch. Hoe en door wie wordt er besloten hoe de nieuwe polissen eruit gaan zien?


Ik heb ook een woekerpolis gekoppeld aan mijn hypotheek. Het is voor mij een bewuste keuze geweest om na 2008 niet uit de beleggingen te stappen. Gaat de AFM of de politiek nu beslissen hoe ik mijn polis het beste kan voortzetten? Een verplichte omzetting duidt niet op een goed onderbouwd advies. Dit is echter wel noodzakelijk want ze kunnen geen polis maken die voor alle financiële situaties de beste oplossing is.

Het aanpassen van de woekerpolissen moet gebaseerd zijn op een advies. In het advies moeten financieel adviseurs passende producten aanbieden en ik de politiek wordt zomaar besloten dat alle woekerpolissen verplicht omgezet moeten worden. De verzekeraars kunnen de polishouders beter 100% compenseren voor de te hoge kosten.

Lees ook:Premie overlijdensrisicoverzekering in de woekerpolis kan omlaag
Lees ook:Verzekeringen eerst vergelijken
Lees ook:Checken of je een woekerpolis hebt?
Lees ook:Ruzie tussen verzekeraars en tussenpersonen
Lees ook:Woekerpolisaffaire – the never ending story

Eén reactie op “Verplicht de woekerpolis omzetten

  1. Ray-Angelo Sluis

    ik vindt het interesanten over geld hierover te praten ik ben bezig ook met minister dus hoop dat komt goed

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.