Is een reisverzekering noodzakelijk?

De vakantieperiode staat weer voor de deur. In hoeverre is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten.

Voor de Vastelastenbond heb ik een artikel geschreven over een aantal veel gestelde vragen over de reisverzekering. Eén van de meest gestelde vragen is of het noodzakelijk is om een reisverzekering af te sluiten. Voor een vakantie in eigen land zou getwijfeld kunnen worden over de noodzaak, maar dat geldt niet voor een vakantie naar het buitenland.

Waarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten?
Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de reisverzekering voornamelijk wordt afgesloten voor de verzekering van de bagage. Dit is wel de dekking waar de meeste claims betrekking op hebben. De reisverzekering is vooral van groot belang bij een buitenlandse vakantie voor de dekking tegen buitengewone kosten ( bijvoorbeeld onvoorzien langer verblijf in het buitenland) en personenhulpverlening ( bijvoorbeeld bij ziekte repatriëren naar Nederland).

Doorlopende reisverzekering of een tijdelijke reisverzekering?
Bij meerdere vakanties per jaar kan het vaak uit om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een eenmalige tijdelijke reisverzekering. De omslag ligt ongeveer bij drie weken vakantie. Naast het financieel voordeel biedt het ook gemak.

Lees ook:Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin
Lees ook:Reisverzekering afstemmen op je vakantie
Lees ook:Kortlopende reisverzekering soms duurder dan doorlopende reisverzekering
Lees ook:Het hele jaar verzekerd reizen – korting bij HEMA
Lees ook:Er valt geld te besparen op de reisverzekering

Eén reactie op “Is een reisverzekering noodzakelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.