Spaarrente daalt met bloedvaart

Dit kwam als een redelijke verrassing: de mededeling van MoneYou dat de spaarrente per vandaag nog verder omlaag gaat. Een week of vijf geleden verlaagden ze de rente van 5,1% naar 4,8% en nu gaat het weer een stapje verder: 4,5%. Daarmee komen ze gelijk met de onlangs door Credit Europe vastgestelde nieuwe rente. NIBC Direct staat nu ‘aan kop’ met 4,8%, alhoewel Anadolubank nog steeds op 4,95% staat met zeer licht beperkende voorwaarden. Eigenlijk is het overigens volledig logisch dat de spaarrentes omlaag gaan. Het kán natuurlijk niet anders. Ten opzichte van het centraal vastgestelde renteniveau ligt de spaarrente véél en véél te hoog.

Lees ook:Spaarrente stort in
Lees ook:De spaarrentes blijven maar zakken
Lees ook:Anadolubank wil ook meedoen
Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Er ís nog een spaarrekening met 4,95% rente…

4 reacties op “Spaarrente daalt met bloedvaart

  1. Niek

    de spaarrente is helemaal niet veel te hoog, maar juist veel te laag. Na aftrek van inflatie en belasting houdt een spaarder niks over en loopt dan ook nog het risico de hele inleg kwijt te raken (als de regels weer even gewijzigd worden).

    De ECB rente is juist véél te laag; dit zorgt alleen maar voor uitstel van executie voor mensen en bedrijven die niet met geld kunnen omgaan en eigenlijk failliet zouden moeten gaan. Gevolg een totaal verziekte economie waar economische wanprestatie beloond wordt, en die dus voorlopig alleen maar verder achteruit kachelt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. joop

    Misschien dat banken nu eindelijk ook hun hypotheekrentes gaan verlagen. Ze kunnen zich nu in ieder geval niet meer verschuilen achter het smoesje dat de hypotheekrente niets te maken heeft met de Europese rente, maar afhankelijk is van de spaarrente.
    Ik concludeer daaruit: Spaarrente omlaag, dan hypotheekrente ook omlaag!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke

      Zou leuk zijn maar eerst zien, dan geloven!

        /   Beantwoorden  / 
  3. Luuk

    Ik ben blij dat ik tijdig mijn geld in een deposito heb gestort bij Credit Europe voor 4 jaar tegen 5.7%

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.