Er ís nog een spaarrekening met 4,95% rente…

Heel recent gingen de spaarrentes bij NIBC Direct, MoneYou en Credit Europe omlaag. Daarmee is de hoogste rente bij de vrij opvraagbare spaarrekeningen uitgekomen op 4,8% via NIBC Direct en MoneYou. Maarrrr… er is nog een spaarrekening met een rentepercentage van 4,95%! Het gaat om de Alfa Spaarrekening van de Turkse Anadolubank – die natuurlijk gewoon onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Deze rekening komt vaak niet in de lijstjes voor omdat er wel wat voorwaarden aan verbonden zijn. Zo er een minimale storting. Echter niet in de orde van grootte zoals ING die hanteert – de minimale inleg bedraagt € 100.

Er zit echter wel een klein addertje onder het gras. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar je moet er wel van op de hoogte zijn. Je mag namelijk maximaal twee keer per maand een opname doen, zo staat in de voorwaarden. Is wel belangrijk om je te beseffen als je geld op deze rekening zou zetten.

Bovendien staat mij bij dat deze rekening in het verleden niet via internetbankieren te bedienen was, maar volgens mij is dat veranderd. Tenminste, op de site is een knop ‘Internetbankieren’ waarbij je kunt kiezen voor de Nederlandse of de Engelse taal.

Lees ook:Anadolubank met stip op 1
Lees ook:Met z’n drieën op één
Lees ook:Nu ook sparen bij MoneYou
Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:MoneYou verlaagt spaarrente beperkt

7 reacties op “Er ís nog een spaarrekening met 4,95% rente…

  1. Roland

    Volgens Anadolubank zelf: “Opnames ten laste van de ANADOLUBANK Spaarrekening A. kunnen alleen worden gedaan door middel van een girale overboeking naar de door de Rekeninghouder(s) bij opening van de Rekening opgegeven Tegenrekening of een bankrekening bij de Bank.”

    Zo te zien kun je de rekening nog niet via internet beheren? Of de algemene voorwaarden zijn verouderd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Een overboeking via internetbankieren is toch nog steeds giraal? Dus waarom moeten we uit deze voorwaarden afleiden dat het beheer niet via internet kan? Maar misschien heeft iemand ervaring met Anadolubank en kan die het ons vertellen?

        /   Beantwoorden  / 
  2. Theo Laagland

    Je kunt inderdaad de rekening nog steeds niet via internet beheren, dus geen opnames via internet, maar per post opsturen.
    Wel kun je hier sinds enige tijd je rekening via internet bekijken, aan de rest word nog gewerkt.
    Aan de hogere rentevergoeding zit dus nog wel een een kleine inspanningsverplichting van de spaarder vast. Maar ja het is dan ook wel de hoogste rentevergoeding bij een redelijk vrije opname mogelijkheid.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paul

    Ik spaar al sinds 09.07.2009 bij de Anadolubank, en tot volle tevredenheid. Inderdaad kun je sinds 07.10.2008 via internet je rekening + transacties + saldi bekijken. Met de volgende fase – overboeken van geld – zijn ze bezig. Maar overboeken hoeft niet schriftelijk, maar kan telefonisch via een 0900 nummer tegen lokaal tarief. Dat maximaal 2 maal/maand opnemen, daar valt voor mij goed mee te leven – hoogstens een beetje plannen/voor uit kijken. Hun rente blijft gewoon erg mooi.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      Sorry…moet natuurlijk zijn sinds 09.07.2008!!

        /   Beantwoorden  / 
  4. ton

    in tegenstelling tot uw informatie kun je bij de Anadolubank onbeperkt geldopnemen, dus méér dan 2x per maand.
    de rente is sinds 06-04-2009 4,55% effectief per jaar en géén 4,95% zoals door u vermeld.
    m.vr.gr.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Klopt Ton, zoals je ziet is het artikel van 16 maart en toen klopte die informatie nog wel. Ergens in een reactie op een nieuwer artikel op deze blog vind je de door jou genoemde wijzigingen ook terug. Echt internetbankieren ontbreekt echter nog en het gemak daarvan maakt dat ik voorlopig blijf kiezen voor MoneYou. Ondanks de 0,05% lagere rente…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.