Bankspaarhypotheek uitgeroepen tot product van de maand

Sparen bij de bank voor aflossing van je hypotheekOverGeld van de Telegraaf roept iedere maand een financieel product uit tot ‘product van de maand’. Voor de maand januari is dat de ZekerPlusHypotheek van DeltaLloyd. Een bankspaarhypotheek, jawel! Het systeem van een spaarhypotheek, alleen een geblokkeerde spaarrekening in plaats van een spaarverzekering. De rente op die spaarrekening is – net als bij de spaarhypotheek – gelijk aan de rente die je betaalt voor de lening.

Het verschil met een spaarhypotheek? Er zit geen overlijdensrisicodekking in het product. Die is doorgaans bij een hypotheek wel gewenst en vereist, en moet bij deze hypotheekvorm dus nog los afgesloten worden. Het voordeel: je kunt zelf kiezen waar en dus gebruik maken van de voordeligste overlijdensrisicoverzekering.

Natuurlijk is dit alleen maar een voorbeeld van een bankspaarhypotheek. Eerder schreef ik al over de producten van de Rabobank, maar eigenlijk komen alle verzekeraars en banken zo langzamerhand wel met bankspaarproducten over de brug. Ik ben erg benieuwd naar het succes ervan!

Lees ook:Banksparen als alternatief voor sparen in verzekering
Lees ook:Verdiensten van adviseurs
Lees ook:MoneYou verlaagt spaarrente beperkt
Lees ook:7% rente op je spaarrekening?
Lees ook:Financiële bijsluiter: vraag erom!

2 reacties op “Bankspaarhypotheek uitgeroepen tot product van de maand

  1. Bankspaarhypotheek

    Een groot verschil tussen de bankspaarhypotheek en de spaarhypotheek is inderdaad dat een overlijdingsrisicodekking niet standaard bij de hypotheek zit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bankspaarhypotheek

    Hoe zit het momenteel met de populariteit van de bankspaarhypotheek? Zijn er nog recente cijfers bekend?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.