Geld voor vrouw het belangrijkste?

Na ja!! Wat een belachelijke stelling in dit Telegraaf-artikel: “Geld staat bij vrouwen boven alles. De dames zijn er liever rijkelijk mee bedeeld dan dat ze een slank lijf, een trouwe echtgenoot of alle vrijheden van de wereld hebben.” Okay, ze hebben het niet zelf verzonnen, een Amerikaans onderzoek schijnt dit opgeleverd te hebben. Ik kan zeker niet zeggen dat ik geld het allerbelangrijkste vind. Natuurlijk is het erg prettig om geld tot je beschikking te hebben, in ieder geval genoeg om een leven zonder financiële zorgen te leiden. Dus misschien kan ik er ook niet goed over meepraten. Je weet pas echt hoe belangrijk geld voor je is als je er te weinig van hebt denk ik.

Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie daarover denken. Mannen – hoe belangrijk denken jullie dat geld voor vrouwen is. Hoe belangrijk is het trouwens voor jullie zelf? En meiden – is geld voor jou het allerbelangrijkste in het leven? Zo oppervlakkig zijn we toch niet???

Lees ook:Wereldhypotheek: twee huizen voor de prijs van één
Lees ook:Uitvaartverzekering, moet dat nou?
Lees ook:Hoe neem jij je financiële beslissingen?
Lees ook:Zakgeldles voor kinderen
Lees ook:Ga jij zuiniger leven in 2009?

3 reacties op “Geld voor vrouw het belangrijkste?

  1. Ron

    Dat heeft niets met oppervlakkig te maken, maar meer met de diepste drijfveren en zieleroerselen. Ik heb al heel vaak onderzoeken op dit vlak gezien, en ze wijzen allemaal hetzelfde uit; wanneer je een foto van een willekeurige vent aan een vrouw laat zien, vindt zij hem een stuk knapper wanneer je erbij vertelt dat hij vermogend is, dan wanneer je erbij vertelt dattie tegenwoordig onder de brug woont.
    Op de televisie hebben ze een keer een aardig experiment gedaan; vrouwen op een terras gevraagd alle mannen die over het terras liepen te waarderen. Hebben ze stiekem dezelfde man twee keer voorbij laten lopen; eerst stopt-ie in een roestbak voor de deur, en loopt er sjofel gekleed bij (trui met gaten), de tweede keer stapt hij in een flitsend pak uit een Rolls.
    Wil je nog raden hoe hij werd beoordeeld? De eerste keer vernietigend, de tweede keer de hemel in geprezen. Dezelfde vent!! Ze zagen niet eens dat het dezelfde was! (Toegegeven, de eerste keer had-ie een opplak-snor. Maar nog.)
    Ook best wel te verklaren. Een vrouw moet de beste partner kiezen voor het nageslacht en in deze wereld heeft een vent met centen nou eenmaal meer in te brengen dan eentje zonder.
    En sja, dat hele proces zal best onbewust verlopen.
    (En stiekem vinden wij mannen vrouwen daarom natuurlijk wel oppervlakkig… :-D )

      /   Beantwoorden  / 
  2. Luuk

    Zal misschien opgaan voor die materialistische Amerikaanse wijven. De vrouwen die ik ken vinden geld in zoverre belangrijk dat je er voldoende van hebt om een normaal zorgeloos leven te leiden, het liefst onafhankelijk van een man. Zelfstandige, verstandige vrouwen, dus.

      /   Beantwoorden  / 
  3. DOMINIQUE VAN WALLEGHEM

    beste

    sorry ik ben een vrouw en ik haat het dat geld als het belangrijkste wordt gezien Voor mij is liefde en genegenheid voor mijn medemens en daaruit volgt rechtvaardigheid het belangrijkste en niet dat wat de duivel het liefst ziet geld geld geld. Geldzucht is de bron van alle kwaad en dat moet uit deze wereld omdat de wereld voor iedereen beter zou zijn

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.