Ga jij zuiniger leven in 2009?

Dat zou ik nog bijna vergeten: natuurlijk wens ik iedereen die mijn blogs bezoekt een heel goed 2009 toe. Ja – zeker in financieel opzicht, daar gaat het hier immers over – maar nog veel meer op het gebied van gezondheid en gevoel. Het is immers leuk als het qua geld goed met je gaat, maar als je ziek bent of je zwaar ellendig voelt heeft dat hele geld geen enkele zin! Omdat dit nu eenmaal een geldblog is even aandacht voor de nieuwskop dat Zuiniger leven een belangrijk voornemen is voor het nieuwe jaar.

Dan lees ik het artikel en wat blijkt? 59% van de geInterviewden doet niet aan goede voornemens, – van degenen die dat wel doen gaat het voornamelijk over gezondheid en genieten van het leven. En met 7% vind ik het wat overtrokken om ‘minder geld uitgeven’ een belangrijk voornemen te noemen. Niets spannends: vorig jaar was dat 6%.

Maar goed, ongeacht dat onderzoek: ben jij van plan zuiniger te gaan leven in 2009? Of heb je andere voornemens op financieel gebied misschien? Meer sparen, meer geld in het laadje brengen, meer uitgeven wellicht? Meer of minder aan goede doelen geven?

Lees ook:Geld besparen in 2011
Lees ook:Nieuwe poll: financiële voornemens
Lees ook:Serieus besparen is hét financiële voornemen voor 2008
Lees ook:De helft van de Nederlanders heeft financiële voornemens
Lees ook:Bud heeft het druk!

2 reacties op “Ga jij zuiniger leven in 2009?

  1. Luuk

    Om te beginnen ben ik niet van plan zuiniger aan te doen. Nu hoef ik dat ook niet, dus dat scheelt. Wat mij echter verbaast is, dat diegene die van plan zijn zuiniger te zijn vooral niet bezuinigen op uitgaven voor zichzelf, maar bijv. minder gaan geven aan goede doelen. Dit betekend dus dat mensen in 2009 nog egoistisch worden dan ze mogelijk al waren. Triest!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pieter

      @ luuk
      Helaas zijn we niet allemaal zo’n moraalridder als jij.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.