Massaal gekozen voor goedkopere dekking zorgverzekering

Consumenten stappen massaal over naar een goedkopere zorgpolis via vergelijkingssites. Independer.nl heeft alleen al gedurende de kerstdagen vier keer meer overstappers geregistreerd. Consumenten stappen niet alleen over naar een goedkopere zorgpolis, maar er wordt ook vaker gekozen voor een goedkopere dekking.

Voorgaande jaren besloten consumenten pas tijdens de laatste dagen van december om over te stappen naar aan andere zorgpolis. Dit jaar zijn de overstappers al sinds half december aan het vergelijken. Tot vandaag heeft Independer.nl 50% meer bezoekers geregistreerd en zijn er inmiddels 100.000 zorgverzekeringen afgesloten. De komende dagen wordt de grootste drukte nog verwacht.

Een opvallende ontwikkeling is dat consumenten dit jaar bezuinigen op zorg. Er wordt niet meer blind gekozen voor een aanvullende dekking, maar er wordt nu kritisch gekeken naar de dekking in de aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld de vraag naar vergoeding voor de fysiotherapie is met een kwart gezakt. Ook de vergoeding voor de tandzorg voor volwassenen is dit jaar gezakt van 74,9% naar 64,9%.

De consument staat er nu ook bij stil dat een vrijwillige eigen risico een aanzienlijke besparing aan premie kan opleveren. In 2011 koos 6% van de vergelijkers via Independer.nl voor een vrijwillige eigen risico van €500. Dit percentage is nu gestegen naar 20,4%.

Indien u verwacht in 2013 niet boven het standaard eigen risico van €350 uit te gaan komen, kunt u veel geld besparen door een vrijwillige eigen risico van €500 te nemen. Het totale eigen risico bedraagt in dat geval €850. Dit zal u een besparing in de maandelijkse premielasten opleveren van ongeveer €20 tot €25. Eenvoudiger kunt u geen geld besparen.

Lees ook:Zorgverzekering – eigen risico gedekt door de reisverzekering?
Lees ook:Zorgverzekering – 1,4 miljoen Nederlanders willen overstappen
Lees ook:343 euro besparen op de zorgverzekering
Lees ook:Kritische klanten betalen minder voor de zorgverzekering
Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?

2 reacties op “Massaal gekozen voor goedkopere dekking zorgverzekering

 1. Martin de Goede

  Toch jammer dat je na je vorige stuk “Houd rekening met ….” nu toch weer een stuk schrijft waarin de focus uitsluitend op de potentiële besparing ligt en zelfs alfsluit met “Eenvoudiger kunt u geen geld besparen.”
  iets meer nuance had ik na het vorige stuk eigenlijk wel verwacht.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Juul

  Het feit blijft dat de meeste mensen er slim aan doen om kritisch te kijken naar hun zorgverzekering.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.