343 euro besparen op de zorgverzekering

Consumenten gaan veel op de zorg besparen door minder of beperktere aanvullende verzekeringen af te sluiten naast de basisverzekering en door een extra eigen risico te kiezen. Dit blijkt uit een enquête die Independer.nl heeft gehouden onder 1.000 klanten.

Uit de enquête blijkt verder dat 88% van de ondervraagden minder gaat betalen voor de zorgpolis in 2013 in vergelijking met 2012. De besparing onder de ondervraagden bedraagt ruim 28 euro per maand. De consument is in vergelijking met voorgaande jaren kritischer geworden op wat ze wel en niet verzekeren. Dit wordt enerzijds ingegeven door de slechte economische omstandigheden, maar ook door de bewustwording bij consumenten dat ze jarenlang meer zorg verzekerd hadden dan dat ze echt nodig hadden. Klanten van Independer.nl gaan gemiddeld 92,50 euro per maand betalen voor de basisverzekering

Aanvullende zorgdekkingen
De aanvullende dekkingen worden geschrapt of er wordt gekozen voor een minder uitgebreide aanvulling. In 2012 werd er gemiddeld op jaarbasis nog 210,53 euro betaalt voor aanvullende zorg. Per 2013 gaat dit bedrag zakken naar 174,03 euro. De consument blijkt vooral minder behoefte te hebben aan een vergoeding voor fysiotherapie in de aanvullende dekking. Vorig jaar zocht 66,5% van de vergelijkers bij Independer.nl nog op fysiotherapie, nu zoekt nog maar 48,5% naar deze aanvulling. Volgend jaar wordt er alleen nog zorg verzekerd die verzekerden echt nodig denken te hebben.

Kiezen voor een extra eigen risico
Volgend jaar neemt 28% van de respondenten in de enquête een vrijwillig eigen risico. Hierin valt op dat vooral het extra eigen risico van 500 euro populair is. Dit levert een besparing in de premie op van ongeveer 250 euro per jaar.

Consumenten gaan in deze zware economische tijden beter opletten op de uitgaven. De zorgpolis wordt kritisch tegen het licht gehouden. Onzinnige dekkingen worden opgezegd en verzekerden die de afgelopen jaren nauwelijks medische kosten hebben gemaakt, kiezen voor 2013 voor een extra eigen risico. U hebt nog tot 1 januari de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Consumenten die niet vergelijken laten veel geld liggen.

Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?
Lees ook:Massaal gekozen voor goedkopere dekking zorgverzekering
Lees ook:Zorgverzekering goedkoper voor gezonde mensen
Lees ook:Eigen risico zorg verhogen in 2013 loont
Lees ook:Zorgverzekering – Het eigen risico gespreid betalen

2 reacties op “343 euro besparen op de zorgverzekering

  1. Melanie | Traplift

    Dit is nog een goed nieuws! Het wordt tijd dat ik ook weer eens ga vergelijken…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marniks

    Ik ga mijn zorgverzekering gedowngrade naar een basis verzekering. Ik was eigenlijk het hele jaar oververzekerd en merkte dat ik toch veel zelf moest betalen. Wellicht dat ik ook mijn eigen risico verhoog om de premie te verlagen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.