Postcode Loterij verliest rechtszaak

De kantonrechter heeft de Postcode Loterij veroordeeld tot het betalen van een geldbedrag van €2.500 aan 6 deelnemers aan de “Gouden Munt”-actie. De loterij is het niet eens met de uitspraak en gaan in hoger beroep.

De Postcode Loterij heeft de betreffende deelnemers een brief gestuurd waarin stond dat ze een „fantastisch welkomstgeschenk” zouden winnen bij deelname. De brief suggereerde een gewonnen bedrag van €2.500. Volgens de loterij bestond er slechts een kans op een prijs. Uiteraard bleek dit ook wel als de deelnemers de brief volledig hadden gelezen.

Het gaat de Postcode Loterij niet om het feit dat ze 6 x €2.500 moeten uitkeren, maar ze zijn waarschijnlijk bang dat er nu meerdere deelnemers aan de bel gaan trekken. In het verleden hebben ze wel vaker marketingacties gevoerd die misleidend, of in ieder geval onduidelijk waren. Hopen dat de zes deelnemers toch krijgen waar ze voor gestreden hebben, ook in het hoger beroep.

Als ze in de toekomst nu gewoon duidelijk zijn in hun communicatie, zullen dit soort “verwarringen” in de toekomst niet meer voorkomen.

Lees ook:Boefjes van de Postcode Loterij
Lees ook:Bespaartip: loterijen opzeggen
Lees ook:Postcode Loterij wil altijd maar meer!
Lees ook:Weer misleiding door de Nationale Postcode Loterij
Lees ook:Ik kan de Postcode Loterij nu opzeggen!

Eén reactie op “Postcode Loterij verliest rechtszaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.