Bespaartip: loterijen opzeggen

Wekelijks en maandelijks wordt er in Nederland miljoenen euro’s uitgegeven aan loterijen. Hoewel de kans op een grote prijs ontzettend klein is, blijven wij meedoen.

Mensen dromen graag, en daar profiteren de loterijen van. De grootste Nederlandse loterijen, de Staatsloterij, de Lotto en de Postcode Loterij, ontvangen maandelijks of wekelijks miljoenen euro’s. De deelnamegraad is hoog. Aan de Postcode Loterij doen maar liefst 2,4 miljoen mensen mee, sommigen zelfs met meerdere loten. Als u nagaat dat de Staatsloterij nog meer deelnemers heeft, begrijpt u dat er in Nederland veel geld weggegooid wordt aan loterijen.

Winkansen Postcode Loterij, Staatsloterij en de Lotto
Bij de loterijen maakt u een kans om prijzen te winnen die op kunnen lopen tot € 30 miljoen. Iedere trekking gaat de hoofdprijs naar een deelnemer, maar de kans dat u diegene bent is ontzettend klein. Er zijn niet alleen veel deelnemers, maar er zijn nog meer loten in de omloop. Er zijn namelijk deelnemers die meerdere loten hebben. De winkansen om een keer een paar euro te winnen, of een bloemetje of een bakje ijs (Postcode Loterij) is groot, maar daar doet niemand voor mee. De winkansen op de hoofdprijzen zijn:
Lotto – 1 op 50 miljoen
Staatsloterij – 1 op 20 miljoen
Postcode Loterij – 1 op 100 miljoen

Postcode Loterij steunt goede doelen
De Postcode Loterij steunt goede doelen, waar een groot deel van de opbrengst naar toe gaat. Het is dus niet helemaal zinloos, maar verwacht geen grote prijzen in ieder geval. Een mooie besparing is in ieder geval om maar met één lot mee te doen. Zou de hoofdprijs op uw postcode vallen, dan deelt u in ieder geval mee en u steunt de goede doelen.

Geld niet meer in een bodemloze put storten, loterijen opzeggen
U kunt maandelijks tientallen euro’s besparen door te stoppen met de loterijen. Dit geldt zeker voor de mensen die niet omkijken naar de loterijen. Iemand die er hoop door krijgt op een betere toekomst, kan de loterij aanhouden, maar ga er niet van uit dat u de dikke prijs gaat winnen. De Staatsloterij kost bijvoorbeeld: € 15. Op jaarbasis kost de deelname u dus: € 180. Indien u geluk hebt, wint u jaarlijks een bedrag terug van € 50.

Hoe kan ik de loterij opzeggen?
Het opzeggen van een abonnement is redelijk eenvoudig. U kunt gewoon een mailtje sturen naar de betreffende loterij om de deelname op te zeggen en de machtiging in te trekken. U zult een bevestiging van de loterij krijgen met een opgave van de datum dat uw deelname stopt. Ze zullen de deelname niet per direct opzeggen en de incasso zal ook nog een paar weken of één maand door gaan.

Lees ook:Loterijen blijven met prijzen zitten
Lees ook:Niemand doet mee met de loterijen voor een bak ijs
Lees ook:Postcode Loterij verliest rechtszaak
Lees ook:Boefjes van de Postcode Loterij
Lees ook:Loterijen, een belasting voor dommeriken

6 reacties op “Bespaartip: loterijen opzeggen

 1. Thomas

  Loterijen zijn sowieso niet winstgevend. De Staatsloterij maakt een flinke winst, net als de Postcodeloterij. De Postcodeloterij speelt daarnaast in op het feit dat mensen graag goede doelen sponsoren. Wat niet wordt gezegd is dat de oprichters van die loterij met respectievelijk ongeveer 45 en 70 miljoen elk jaar opnieuw in de Quote500 resideren.

  Er zijn dus mensen die op lange termijn geld uit loterijen halen, maar daarvoor moet je wel de oprichter zijn…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Audri

  @Thomas: Dat geldt niet alleen voor oprichters bij de Postcodeloterij, ook het bestuur en directie heeft bovenmatige vergoedingen en salarissen !!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Crisismoe.nl

  Helemaal mee eens! Heb zelf mijn online bankafschriften doorgenomen en ik ben geschrokken van de hoeveelheid loterijen en goede doelen die ik steun.

  Ik heb dus besloten het e.e.a. aan loterijen en goede doelen de deur uit te doen.

  V.w.b. de goede doelen heb ik een keuze gemaakt en er 1 overgehouden die ook ook iets meer steun dan voorheen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ron

  Zo heb ik schoonouders gekent die al trouw rium 30 jaar mee deden, en ik hun gevraagt wat het hoogste bedrag was wat ze hadden gewonnen….., 100 gulden???

    /   Beantwoorden  / 
 5. loterij

  Als je besluit om ondanks de geringe winkans toch mee te doen met een loterij zou ik persoonlijk voor de staatsloterij kiezen. Deze loterij heeft namelijk de grootste winkans, is in handen van de overheid en is niet verplicht geld af te staan aan goede doelen. Zoals de Lotto en de bankgiroloterij wel moeten.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.