Rekeningnummer meenemen naar een andere bank

De directievoorzitter van de Triodos Bank, de heer Peter Blom, heeft er tijdens een rondetafelgesprek tussen Tweede Kamerleden en bankiers, voor gepleit om klanten van banken de mogelijkheid te geven om de banknummer mee te nemen naar een andere bank.

Een belangrijke reden om met uw betaalrekening niet over te stappen naar een andere bank, is de moeite die u moet doen om dit te realiseren. Tegenwoordig is er een zogenaamde overstapservice, maar de meest eenvoudige manier is om het oude nummer gewoon mee te mogen nemen naar een andere bank. Deze zogenaamde nummerportabiliteit zal banken en klanten veel moeite besparen.

Spaarrekening meenemen naar een andere bank
Ik pleit ervoor om deze overstapservice ook aan te bieden voor spaarrekeningen. Indien u nu over gaat stappen, moet u eerst uw geld overboeken naar uw vaste tegenrekeningnummer om vervolgens het bedrag door te storten naar de andere spaarrekening. Dit kost u naast veel moeite ook rente-inkomsten. In totaal is het geld namelijk wel een week onderweg naar de nieuwe bestemming. Met nummerportabiliteit zal het nog steeds moeite kosten om over te stappen, maar het gaat u in ieder geval geen geld meer kosten.

Het zou nog mooier zijn als het overzetten van de spaarrekening naar een andere bank weinig moeite gaat kosten. U kunt dan een hoge spaarrente nastreven door het geld steeds te switchen naar een andere (veilige) bank met een hogere spaarrente.

Waarschijnlijk houden de banken het slechts bij de betaalrekening!

Lees ook:Nederland heeft er een nieuwe bank bij – Knab
Lees ook:Over naar een andere bank
Lees ook:Duurzame betaalrekening
Lees ook:Bespaartip: gratis bankieren
Lees ook:Sparen? Kan dat nog steeds?

2 reacties op “Rekeningnummer meenemen naar een andere bank

  1. Debora

    Om dit te kunnen realiseren zal de software vermoedelijk drastisch aangepast moeten worden. Een project dat tonnen gaat kosten. Eén keer raden wie dat mag betalen.
    Daarnaast zie ik de bezwaren niet zo. Neem een tweede rekening en zet rustig aan alles over. Daarna zeg je de oude op.
    Dat van die spaarrekening snap ik helemaal niet. Geld twee keer overboeken is een kwestie van 2 x 1 minuut werk. Geen enkele moeite dus. En wil je 1 week rente echt missen, dan moet je wel heel erg veel spaargeld hebben (dat even los van het feit dat een overboeking tussen twee banken in de regel maximaal 1 werkdag kost, dus die week lijkt me ruim overdreven).

      /   Beantwoorden  / 
  2. wesley

    @Debora

    dat van de software is niet zo hoor, ze kunnen het zo aanpassen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.