Over naar een andere bank

Het is zover: vanaf gisteren kun je bij ASN Bank een betaalrekening openen. Qua duurzaam bankieren kon je voor een betaalrekening tot op heden alleen terecht bij de Triodos Bank. Nu is daar dus een mogelijkheid bijgekomen met voor zover ik kan zien prima voorwaarden. Ik heb dan ook een betaalrekening geopend bij ASN Bank. Met mijn huidige bank (Fortis) heb ik niet veel en ik kom er toch nooit, dus waarom niet? Ja, ik moet wel afscheid nemen van het rekeningnummer dat ik al sinds mijn jeugd heb. Kan ik meteen de werking van de Overstapservice eens zelf gaan ervaren.

Lees ook:Duurzame betaalrekening
Lees ook:Bespaartip: gratis bankieren
Lees ook:Goed in tekens onthouden?
Lees ook:Rekeningnummer meenemen naar een andere bank
Lees ook:Overstappen van bank

15 reacties op “Over naar een andere bank

  1. Theo Laagland

    Beste Anneke, Ik zou graag je voorbeeld volgen en een betaalrekening openen bij de ASN-Bank.
    Heb daar n.l. wel een een ideaalrekening en ook een deposito.
    Echter bij de ASN-Bank heb ik niets gelezen over een credietkaart-faciliteit waarmee je in de hele wereld kunt betalen, met hun buitenlandse betaalkaart die ASN-Bank biedt kun je geen auto of hotel reserveren, of online vliegtickets kopen,ook over online-betalen met IDEAL heb ik niets gelezen, dus blijf ik nog maar even bij de ING-Bank omdat zij internationaal betere betaal mogelijkheden bieden.
    Ook een credietfaciliteit afspreken kan pas na een half jaar.
    Dus wacht ik maar even tot het een echte bank is met bredere faciliteiten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Goede punten Theo, dank je wel. Nu gebruik ik geen creditcard en de debetfaciliteit hoeft van mij ook niet. Maar iDEAL had ik nog niet over nagedacht zal ik eerlijk zeggen. Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat ze dat snel zullen regelen. ASN is onderdeel van SNS Reaal en SNS zit ook aangesloten op iDEAL. Maar ondertussen is mijn rekening bij Fortis nog niet opgezegd hoor! En een creditcard (voor jou dan) laat vast niet lang op zich wachten in de faciliteiten, denk je niet?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Anneke Ranzato-Versloot

      Oh ja, zou ik nog bijna vergeten. Ze geven wél 1% creditrente op je betaalrekening. Dat krijg je bij de meeste betaalrekeningen volgens mij niet meer tegenwoordig.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Obelix

        ASN geeft creditrente op de bankrekening, maar daar tegenover staat dat ASN op bij- en afschrijvingen voor haar ongunstige valuteringsregels hanteert. SChrijf je van de ene bank naar/van ASN, dan is je geld zomaar 3 dagen onderweg, en daar pakt ASN de creditrente dubbel en dwars terug. Diverse grootbanken maken geen gebruik van valutering, zoals de Rabobank meen ik. je geld is dan minder lang verdwenen in het zwarte gat van de banken. dat is eigenlijk veel eerlijker en transparanter dan de ASN doet. die snoepen ongemerkt rente van jouw geld.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Anneke Ranzato-Versloot

          Zullen even merken hoe het gaat met de creditrente als valuteren straks niet meer mag! En er zijn natuurlijk ook nog de nodige banken die geen creditrente vergoeden maar wél valuteren. Da’s nog oneerlijker.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Eric van Loon

          Zal best dat ze rente snoepen maar dat wordt wel weer duurzaam aangewend! Lees maar in het jaarverslag, je weet precies wat ze met “ons” geld doen. Kan iemand mij vertellen wat de andere banken met “ons” geld doen?

            /   Beantwoorden  / 
    3. Fred Wijma

      Hallo Theo,

      Vandaag kreeg ik “Spaarmotief” in de bus; dat is een blad dat de ASN-bank 5x per jaar naar haar klanten stuurt. Hierin stond op pag. 20 dat het op korte termijn mogelijk wordt internetbetalingen via iDEAL te doen. Het is maar dat je het weet ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Theo Laagland

    Inderdaad Anneke, net als bij de DSB-Bank betaalrekening krijg je bij de ASN-Bank ook een kleine rentevergoeding op het saldo van je betaalrekening.
    Ook bij de DSB betaalrekening geen credietkaart, toen ik daar indertijd contact over opnam met de bank, werd mij een crediet faciliteit op de rekening aangeboden, alsof dat het zelfde zou zijn.
    Als je daarvan gebruik zou maken, komt dat feitelijk neer op overtrekken van je rekening, tegen zeer hoge rente precies waar de DSB om bekend staat dus.
    Heel iets anders dus.
    Daar ben ik dus ook maar niet aan begonnen, want een crediet kaart faciliteit schept heel andere mogelijkheden in de hele wereld, en is veel goedkoper, zeker als je de maandelijkse rekening meteen betaald kost het niets.
    Je betaald hiervoor dan alleen de kosten voor je jaarlijkse betaalpakket, waarin o.a. je betaalpas, chipknip, en credietkaartfaciliteit zitten.
    Net als bij DSB-Bank is dus ook de ASN betaalrekening niet compleet.
    Dus toch nog maar even wachten, misschien komt dat nog wel eens goed.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Renso

      Als de beslissing echt hangt op een creditcard dan heb je natuurlijk keuze te over…denk aan American Express etc etc
      Ik zelf zit ook te denken aan een overstap van ABN-Amro naar ASN.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Theo Laagland

        Geplaatst door Theo Laagland op 15 februari 2009 om 17:19
        Beste Renso, het lijkt mij toe dat de credit faciliteiten niet erg indrukwekkend zullen zijn als er geen betaalrekening aan verbonden is waarop regelmatig inkomsten binnen komen.
        En als je regelmatig op reis bent en hotels, restaurants, vliegtickets en huurautokosten te betalen hebt, heb je natuurlijk niets aan een kaart die slechts minimale uitgaven dekt.
        Vandaar mijn reactie.

        [Antwoord op deze reactie]

          /   Beantwoorden  / 
  3. Fred Wijma

    Ik heb twee maanden geleden een betaalrekening bij ASN geopend en het bevalt me prima. Creditkaarts etc. hoef ik niet: gewoon een betaalrekening naast de ING-rekening die ik al heb. Het valt mij op dat bij een betaling via de ASN betaalrekening het geld meteen wordt afgeschreven, zelfs in het weekend. Lekker vlot dus. Bij de ING werkt dat wel wat trager: als ik op vrijdag iets koop, wordt dat pas op maandag afgeschreven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Theo Laagland

      Beste Fred,
      Op een rentegevende rekening heb ik juist liever dat betalingen zo laat mogelijk worden afgeschreven. Bij de ING/Postbank plan ik mijn betalingen altijd op de laatst toegestane datum, ik neem toch wel aan dat die mogelijkheid ook bij de ASN bank bestaat, of moet je dan wachten met invoeren van de betalingsopdracht tot de laatste dag??
      Dat zou toch wel een lastige bijkomstigheid zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fred Wijma

        Uiteraard is het bij een rentedragende rekening beter om langer te wachten met betalingen. Maar in mijn geval gaat het steeds om relatief kleine bedragen (boodschappen bij de supermarkt, benzine tanken etc.) en dan zet een 1%-rekening niet zoveel zoden aan de dijk. Waar het mij om gaat is de snelheid waarmee ASN werkt. Als ik thuis kom van de supermarkt is het geld al afgeschreven, en zo’n snelheid heb ik nog nnoit meegemaakt.

        Je kunt overigens zelf de betalingsdatum invoeren. Uiteraard zou ik bijna zeggen. Heb je overigens ergens hierboven mijn berichtje gelezen dat op korte termijn iDEAL-betalingen mogelijk worden?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Obelix

          die snelheid is normaal voor een beetje een bank. bij rabobank is het net zo snel. bij rabobank doet men dat ook met spaargeld: nu overboeken van spaarrekening naar lopende rekening (bij saldotekort op je betaalrekening bijv) betekent meteen beschikbaar. ASN geeft in haar informatie aan dat als je spaargeld overboekt naar een betaalrekening, dat je er dan niet meteen over kunt beschikken als je de overboeking in het weekend doet (bijv zondag). je kunt dan nog steeds niet pinnen, en geen overboekingen doen van je betaalrekening. de voordelen van ASN zijn schromelijk overdreven, en je spaargeld komt voor een groot deel gewoon bij SNS terecht, zoals ASN zelf in de pers meldt.
          de betaalrekening van asn loopt via iban en biccodes van SNS, dus je hebt gewoon een SNSrekening met het logo van ASN er op .

            /   Beantwoorden  / 
  4. Isa Peters

    Via de Visagreencard kun je een ook nog groene creditkaart aanvragen voor je ASN-betaalrekening.
    Als je dat nu doet kost je dat eenmalig 30,- (Normaal 75, maar je krijgt 45,- terug als je de kaart online bestelt.) Bij “banken” moet je dan “overige” aanvinken, want ASN staat er nog niet bij. Prima oplossing voor het creditcardprobleem.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.