Overstappen van bank


Je bent Postbank-klant en je hebt tabak van die blauwe leeuw. Of je bent Fortis Bank-klant en hebt geen zin in de samenvoeging met ABN AMRO. Of je bent DSB Bank-klant maar vindt AZ niet zo’n fijne club meer. You name it, er kan een reden zijn waarom je liever je betalingsverkeer via een andere bank wilt regelen.

Veel mensen laten dat zitten, omdat ze het idee hebben dat het zo veel gedoe is. Al die automatische incasso’s… dan moet je al die bedrijven gaan informeren over een nieuw bankrekeningnummer. Maar er is tegenwoordig de Overstapservice, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken. Natuurlijk moet je nog steeds dingen zelf doen, maar het grootste werk – die automatische incasso’s – zou vanzelf moeten gaan.

Nu heb ik er persoonlijk geen ervaring mee maar het ziet er prima uit wat mij betreft. Het kan de belemmering om weg te gaan bij die bank waar je niet blij mee bent misschien wegnemen. En een betaalrekening te openen bij een bank waar je geen kosten hoeft te betalen voor je passen. En wel rente krijgt op het saldo van je betaalrekening. DSB Bank bijvoorbeeld, al ben ik tegenover die organisatie erg wantrouwig. Of Argenta. Let wel: deze organisaties hebben weinig of geen bankkantoren (in Nederland). Dat maakt het lastig grote bedragen contant op te nemen, want met een geldautomaat ben je gebonden aan het maximale bedrag voor gastgebruik: € 250 per dag.

Lees ook:Duurzame betaalrekening
Lees ook:Nieuwe betaalrekening kiezen
Lees ook:Nederland heeft er een nieuwe bank bij – Knab
Lees ook:Over naar een andere bank
Lees ook:SNS Bank geeft rentevergoeding op betaalrekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.