Financial Life Planning – de oplossing?

Ik heb me er nog niet in verdiept maar je leest er steeds meer over. Een nieuw concept van financiële planning onder de noemer Financial Life Planning. Er is afgelopen week een franchiseketen gelanceerd op dat gebied onder de naam Vidaz! Een mooi klinkend verhaal waarbij beloning van adviseurs niet met provisie, niet op uurtarief maar op basis van een abonnement gebeurt.

Daar is iets voor te zeggen in de discussie rondom de optimale beloningsstructuur voor financieel adviseurs. Met het abonnementenconcept wil je klanten lang bij je houden zou je verwachten dat de adviseur niet kijkt naar de korte termijn verdiensten.

Wat ik lastig vind, is dat het om een franchise organisatie gaat. Ze stellen wel dat ze alleen samenwerken met adviseurs die oprecht en waarheidsgetrouw adviseren… maar dat zal iedere franchise organisatie wel roepen. En adviseurs kunnen nog zo mooi praten, dat wil niet zeggen dat ze in de praktijk ook altijd alleen maar in het belang van hun klant handelen.

Maar goed, ik ben wel nieuwsgierig. Ik zal me er eens wat verder in gaan verdiepen. Niet zo zeer in Vidaz! maar in dat Financial Life Planning als invalshoek van financieel advies.

Lees ook:John Wolbers (Easy Life): “Ik was dom en naief”
Lees ook:Kredietcrisis in Second Life
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Hypotheekshop
Lees ook:Toezicht op financieel adviseurs
Lees ook:AFAB bewezen provisiejager

Eén reactie op “Financial Life Planning – de oplossing?

  1. Bernard Lussing

    Toch zijn er echte onafhankelijke financial life planners die zelfstandig opereren en uitsluitend tegen uurtarief adviseren!!

    Ik ben de eerste in Nederland die uitsluitend op basis van het Fee/Only concept adviseert.

    Bernard Luusing FFP FLP
    financiallifeplanning.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.