Kredietcrisis in Second Life

Heb jij een tweede leven op Second Life? Ik niet, maar een deel van de wereld is er maar druk mee volgens mij. En als ik tijd zou hebben… ik vind het wel een interessant fenomeen. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: Second Life is een virtuele wereld waarin de bewoners bepalen wat er gebeurt. Je schijnt er alles te kunnen doen wat je wilt en daarmee bijvoorbeeld dingen die je niet durft en kunt betalen in het echte leven. Over betalen gesproken: Second Life heeft een eigen munteenheid: de Linden dollar.

Dat er ook met geld gewerkt wordt in Second Life zorgt nu voor problemen. De Linden dollar heeft een waarde in real life: 250 Linden dollars is ongeveer één Amerikaanse dollar. Om dingen te kunnen kopen heb je dus Linden dollars nodig, en zoals in het echte leven houden mensen ook weleens geld over of tekort. Daarvoor zijn door deelnemers banken opgericht waar je kunt sparen en lenen.

Nu blijkt zo’n bank – er is geen AFM in Second Life – niet aan z’n verplichtingen te kunnen voldoen. Ginko Financial is de eerste SL-bank die over de kop gaat, en daar zijn de spaarders van deze bank natuurlijk niet blij mee. Linden Labs, oprichter van Second Life, heeft nu besloten dat bankactiviteiten op Second Life alleen maar uitgeoefend mogen worden door banken die in de echte wereld beschikken over de daarvoor benodigde vergunningen.

Lees ook:Surinaamse DSB Bank biedt 5 procent spaarrente
Lees ook:Geldgezicht: Tiger Woods
Lees ook:Kenmerken van een miljardair
Lees ook:Echt geld verdienen met virtueel geld
Lees ook:Fijn shoppen met die goedkope dollar

2 reacties op “Kredietcrisis in Second Life

  1. Eppie Hock

    Grappig toch wel, het is soms net het echte leven…ik hou me verre van geldzaken in SL. :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mendy Emmons

    Gingko is al maanden geleden failliet gegaan hoor, augustus of september ;-)

    Ik leef nu zo’n beetje een jaar in SL, maar alleen ‘s avonds, als ik met mn RL klaar ben. Heb nog nooit een bank gebruikt: het geld dat ik in SL uitgeef, verdien ik ook zelf in world. En daar zijn zat mogelijkheden voor!

    Nog leuker: als je geld overhoudt in SL, kun je dat gewoon in euro’s op je RL bankrekening laten storten :-D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.