Is een koopwoning nog wel te betalen?

Terwijl sommige mensen al jaren en jaren bang zijn voor het in elkaar storten van de huizenmarkt, blijven de prijzen maar stijgen. Zodanig dat zelfs makelaarsvereniging NVM regelmatig haar zorg uitspreekt over de betaalbaarheid van woningen. Met name in de Randstad is het een gekkenhuis. Er wordt te weinig nieuw gebouwd, een kwestie van vraag en aanbod zorgt voor een voortdurende prijsstijging.

Als alleenstaande met een heel aardig inkomen is het tegenwoordig al erg moeilijk om een behoorlijke woning te kopen. Ik schreef al eerder: jongeren met twee fulltime inkomens die een huis kopen schuiven hun kinderwens vooruit om de hypotheek te kunnen betalen. Mensen blijven in hun huidige woning zitten omdat er geen betaalbaar aanbod is voor een vervolgstap. Nieuwbouw wordt door de grondprijs vooral met appartementen gedaan, terwijl er juist veel vraag is naar betaalbare eengezinswoningen.

Het is een probleem waar veel over geschreven wordt, maar wat wordt eraan gedaan? Wat ís eraan te doen? Of gaan we gewoon lekker zo door waarbij starters zich tot aan hun nek in de hypotheeklasten moeten steken om een beetje woning te kunnen kopen?

Lees ook:Huis kopen tegen een spotprijs!
Lees ook:Spaarrente vastzetten?
Lees ook:Onze huizenmarkt een zeepbel?
Lees ook:AdvieSoap deel 4: overbruggingskrediet
Lees ook:Hoeveel blunders van DNB bij Icesave?

0 reacties op “Is een koopwoning nog wel te betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.