Voetbalpoule winnen, belasting betalen

voetbalOver gewonnen prijzen in de voetbalpoule bent u in sommige gevallen kansspelbelasting verschuldigd. Bij poules georganiseerd binnen een bedrijf, is de werkgever verplicht om eventueel de belasting te betalen. De vrijstelling bedraagt €454, de meeste voetbalpoules zullen echter niet oplopen tot een dergelijk bedrag.

Een voetbalpoule binnen het bedrijf organiseren was in het verleden nogal bewerkelijk, maar tegenwoordig zijn er diverse websites die u hiervoor kunt gebruiken. Op deze websites kunt u een aparte groep aanmaken waar collega’s zich aan toe kunnen voegen. Op deze manier worden de punten automatisch opgeteld en heeft de organisator er verder geen omkijken meer naar. Door deze manier van organiseren is het eenvoudiger geworden voor de Fiscus om voetbalpoules op te sporen. Ze kunnen namelijk aan de bedrijfsnamen zien binnen welk bedrijf een poule wordt georganiseerd en vaak ook hoeveel deelnemers de poule bevatten

Belasting betalen over prijzen in voetbalpoule
Over een bedrag vanaf €454 bent u kansspelbelasting verschuldigd. De Belastingdienst verwacht van de werkgever dat hij het verschuldigde belastingbedrag van 29 procent zelf al gaat inhouden op het prijzengeld. Doet hij dat niet dan kan de Belastingdienst zich wenden tot de winnaar van het bedrag en moet hij of zij naast de 29 procent belasting ook nog een boete betalen.

Verschuldigde belasting
Indien de winnaar €500 wint, moet er over het volledige bedrag belasting betaald gaan worden. De heffing bedraagt dus €145. Krijgt de winnaar bijvoorbeeld €400, dan is er geen belasting verschuldigd.

Lees ook:Winnaar Staatsloterij moet €495.000 belasting betalen
Lees ook:Zeer kleine kans op hoofdprijs in de Oudejaarsloterij
Lees ook:Hoe voorkom ik belastingheffing over mijn spaargeld?
Lees ook:Hondenbelasting levert 58 miljoen euro op
Lees ook:Geen coulance meer voor zwartspaarders

2 reacties op “Voetbalpoule winnen, belasting betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.