Grotere bedrijven, meer salaris

vergoedingIn de Intermediair van vandaag staat een artikel over een onderzoek van Adviesbureau Berenschot en salarisverwerker ADP. Hieruit blijkt dat de grotere werkgevers hogere salarissen bieden.

Het ene bedrijf in scheutiger met salaris dan het andere bedrijf. Over het algemeen betaalt het bedrijfsleven beter dan de Overheid. Uit dit onderzoek blijkt dat werkgevers met meer dan 50 werknemers bijna 10 procent meer salaris betalen in vergelijking met de kleinere werkgevers. Aan de andere kant worden de kleinere werkgevers als prettiger ervaren.

Reden van de verschillen
De verschillen worden veroorzaakt doordat de kleine bedrijven meer kostenbewust zijn. De bestuurders van deze bedrijven zijn vaak de ondernemers zelf en zullen minder snel hogere salarissen bieden. De grote bedrijven werken vaak met flexibele budgetten, en kunnen hierdoor schuiven binnen het budget. De managers die het extra geld uitgeven hoeven niet zelf op te draaien voor de kosten, en dat geeft niets iets gemakkelijker weg.

Toch kiezen voor een kleine werkgever
Om snel carrière te maken is een plek bij een kleine werkgever soms zelfs geschikter. De lijntjes naar de topposities binnen kleine bedrijven zijn vaak veel korter. Bij grote werkgevers kunt u sneller een betere positie bemachtigen, maar de weg naar de absolute top is ver weg.

Lees ook:Grotere bedrijven, hogere salarissen
Lees ook:Baas moet werknemer met schulden helpen?
Lees ook:Sportblessure: ziekteverzuim zelf betalen
Lees ook:Voor dezelfde behandeling 30% meer betalen in hetzelfde ziekenhuis
Lees ook:Voetbalpoule winnen, belasting betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.