Geldbedrijf centraal: RVS


RVS
is een verzekeraar waar ik weinig van weet, omdat ze niet met tussenpersonen werken. Maar nieuwsgierig ben ik wel naar de ervaringen met RVS! Deze verzekeraar is onderdeel van de ING Groep en werkt volgens mij uitsluitend met loondienstagenten. Dat is een redelijk ouderwetse manier van verzekeringen verkopen maar werkt voor RVS dus kennelijk nog prima.

De RVS adviseur komt altijd bij je thuis – het persoonlijke contact dat daar ontstaat wordt ook voorop gesteld in de communicatie-uitingen van de maatschappij. Nu zijn er zoveel organisaties die adviseurs bij je thuis laten komen, dus op zich is dat niet bijzonder.

Wel apart is dat die adviseurs alleen maar RVS producten te bieden hebben. Komt een adviseur van een "onafhankelijk" tussenpersoon bij je langs, dan zou die toegang moeten hebben tot een heel scala aan verzekeraars en geldverstrekkers voor de financiële producten die je nodig hebt.

Zelf ben ik nooit zo'n voorstander van adviseurs bij je thuis. Ja, er ontstaat iets persoonlijkers dan op een kantoor. En dat is nu net het gevaar. Dat je vervolgens geen nee durft te zeggen tegen het aanbod dat ze doen, omdat het zo gezellig was. Mijn advies: blijf het altijd zakelijk zien, je gaat vaak verplichtingen aan voor een lange tijd en die leuke adviseur kan net zo makkelijk volgende maand weer ergens anders werken. En ga nooit uit van één advies, blijf vergelijken.

Lees ook:Geldbedrijf centraal: Hypotheekshop
Lees ook:Hypotheekadvies van de grote banken moet beter
Lees ook:Wie moet je vertrouwen voor een hypotheek?
Lees ook:Einde aan provisies
Lees ook:Slechte advisering beleggingsverzekeringen

0 reacties op “Geldbedrijf centraal: RVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.