Wie moet je vertrouwen voor een hypotheek?

Hypotheekadvies kun je op veel plekken krijgen. Veel adviseurs stellen onafhankelijk en objectief te zijn. Maar is dat ook zo? Wie kun je wel en wie moet je niet vertrouwen? Als consument weet je het niet en dat kan dure vergissingen opleveren.

Dit is een onderwerp dat op mijngeld.blog.nl regelmatig terug zal komen met verschillende waarschuwingen en tips. Het gaat me aan het hart dat mensen goed van vertrouwen een hypotheek afsluiten en later blijken volkomen verkeerd geadviseerd te zijn. Dan gaan ze naar een andere adviseur en begint het feest weer opnieuw. Want wie zegt dat het nu wel goed is?

Gelukkig zijn er veel goede adviseurs en als het meezit werken die bij een organisatie die ze ook werkelijk de beste oplossing voor de klant laten adviseren en uitvoeren. Als de adviseur dan ook nog eens niet op provisie- of bonusbasis werkt én toegang heeft tot een hele grote groep geldverstrekkers, dan is er een kans dat je werkelijk de beste hypotheek afsluit. Maar zeker weten doe je dat nog steeds niet, want misschien heeft die ene geldverstrekker die deze adviseur niet kan aanbieden wel een beter aanbod.

Er zijn allerlei vragen en discussiepunten als het gaat om de kwaliteit van een advies. Overigens niet alleen over hypotheken – de focus hierop heeft te maken met de impact van een hypotheek op de totale financiële huishouding van een gezin. Wordt vervolgd!

Lees ook:Hypotheekshop gaat naar betaald advies
Lees ook:Verdiensten van adviseurs
Lees ook:Hypotheekbeheer bij retourprovisie
Lees ook:Hypotheekadvies van de grote banken moet beter
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Hypotheekshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.