Recessie is achter de rug

crisisVolgende het Centraal Bureau voor de Statistiek is Nederland officieel uit de recessie. In de maanden vanaf juli tot september is de economie gegroeid met 0,4 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor.

Helaas wil dit nog niet zeggen dat onze economie weer gezond is. In één jaar tijd is de economie gekrompen met 3,7 procent. De groei blijkt veroorzaakt te zijn door het herstel van onze export.

Recessie is voorbij, maar de problemen blijven
De recessie is achter de rug, maar dat zegt eigenlijk nog niets. Het is uitsluitend een indicator dat er waarschijnlijk betere tijden aan zitten te komen, maar wij moeten nog wel een tijdje op de blaren zitten. De economie is voornamelijk beter geworden door overheidsmaatregelen, maar het is nog erg kwetsbaar. De werkloosheid zal gewoon nog blijven groeien en bedrijven zullen nog moeite blijven houden om in leven te blijven. De consumenten houden nog steeds de hand op de knip omdat ze niet zeker weten dat de toekomst er echt positief uit ziet. De consumenten moeten weer vertrouwen krijgen in de toekomst en het geld weer laten rollen. Met andere woorden: de beste manier om de economie weer op gang te helpen is door veel geld uit te geven.

Helaas is dit voor uzelf de slechtste optie!

Lees ook:Politiek roept op om vertrouwen te hebben
Lees ook:Nederlanders zijn somber over financiële toekomst
Lees ook:Wij zijn weer goed aan het sparen!
Lees ook:Weer enkele maandelijkse vasten lasten beëindigd
Lees ook:Geen BTW in juni?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.