Politiek roept op om vertrouwen te hebben

Het kabinet gaat weer miljarden bezuinigingen ten koste van onze portemonnee. Toch roepen zij ons op om risico’s te nemen en het opgepotte geld uit te geven. De politiek moet ons eerst maar vertrouwen geven.

PvdA leider Diederik Samsom zoekt naar een manier om consumenten te motiveren om hun spaargeld te consumeren. De politiek is bezig om ons steeds verder uit te kleden. Aan de andere kant hebben ze het lef om te roepen dat wij vertrouwen moeten hebben. De aangekondigde bezuinigingen maakt mij juist nog zuiniger.

Onze premier Mark Rutte deed eerder al een vergelijkbare oproep. “Laten we wél die auto kopen, laten we wél dat huis kopen, we moeten een beetje risico nemen en vertrouwen hebben” was zijn uitspraak.

Ten eerste komen er steeds meer gezinnen die geen spaargeld hebben en die maandelijks moeten proberen om de eindjes aan elkaar te knopen. Ten tweede lijkt het mij verstandiger dat consumenten voorzichtig om blijven gaan met hun spaargeld. Stel, u koopt op aanraden van Rutte toch wel die auto en de volgende maand verliest u uw baan. De politiek moet beter kijken wat er in Nederland leeft. Het probleem is niet dat consumenten op hun geld blijven zitten. Het probleem is het gebrek aan vertrouwen in de toekomst.

Lees ook:Het sociaal akkoord klucht van 12 april 2013
Lees ook:Recessie is achter de rug
Lees ook:Wat verdienen de politici per maand?
Lees ook:Broekriem zit nu al te strak, maar de JSF gaat door!
Lees ook:Auto inruilen op nieuwere auto

Eén reactie op “Politiek roept op om vertrouwen te hebben

  1. wally de stoker

    Diederich en z’n boevebende in den haag gaan net zo lang door dat net als in polen de pensioen potten in beslag worden genomen om het land te redden
    totaal wanbeleid door deze aroganten sukkels die zelf niks te vrezen hebben met hun torenhoog salaris .als ze loon naar prestatie zouden krijgen zouden ze geld mee moeten brengen
    en mochten hun baan verleizen is er altijd het mats circuit dat dit soort in het zadelhoud

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.