Geen BTW in juni?

Geert Wilders van de PVV heeft vandaag een plan gepresenteerd om onze economie weer op gang te helpen. Eén onderdeel van het plan is om in de maand juni geen BTW te heffen. Staatssecretaris Weekers van Financiën ziet niets in het voorstel. De heer Weekers is bang voor een onnodig groot gat in de begroting.

Een groot deel van het probleem in onze economie is onze zuinigheid. Consumenten zijn massaal angstig voor de nabije toekomst en willen een zo groot mogelijke spaarbuffer achter de hand hebben. Door in juni de BTW niet in rekening te brengen verwacht de PVV de economie een impuls te geven.

Ik verwacht niet dat consumenten door één maand geen BTW weer massaal gaan uitgeven. Ten eerste zullen kostbare aankopen die de komende twee maanden gepland staat doorgeschoven worden naar juni en ten tweede is de consument op deze manier niet te sturen. In de tijd dat er nog via het spaarloon fiscaal gunstig gespaard kon worden zijn er ook al pogingen ondernomen om ons extra te laten consumeren. Geblokkeerde tegoeden zijn vervroegd vrijgegeven om vrij te besteden, maar met weinig succes. De bedragen werden voornamelijk op een spaarrekening gezet.

Zelf zal ik niet minder zuinig worden door het wegvallen van de BTW in juni.

Lees ook:Wij zijn weer goed aan het sparen!
Lees ook:Recessie is achter de rug
Lees ook:Nederlanders zijn somber over financiële toekomst
Lees ook:Spaarloon valt vrij op 1 januari 2012
Lees ook:De spaarrentes blijven maar zakken

Eén reactie op “Geen BTW in juni?

  1. Ron

    Ha ha. PVV – Partij van de Volslagen Vlauwekul. Nog afgezien van de kosten en de problemen om zoiets te realiseren… De consument gaat zijn geld maar om één reden weer uitgeven: als het vertrouwen weer terugkeert. Vertrouwen in de economie, maar ook in de overheid. Zo’n belachelijke prutmaatregel draagt daar helemaal niet aan bij. Integendeel. Sensationeel paniekvoetbal!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.