Weer enkele maandelijkse vasten lasten beëindigd

In 2012 hebben wij als gezin fors gesneden in onze uitgaven. De dagelijkse krant is opgezegd en andere onzinnige abonnementen en andere onzinnige uitgaven hebben wij achterwege gelaten. Er zijn alweer nieuwe bezuinigingen aangekondigd, dus hebben wij nog dieper gesneden in onze vaste lasten.

De rechtsbijstandverzekering hadden wij al beëindigd en deze week heb ik ook de gezinsongevallenverzekering beëindigd en in de doorlopende reisverzekering de dekking beperkt. De autoverzekering heb ik overgesloten naar een goedkopere verzekeraar en een beperktere dekking gekozen. De A-merken laten wij in de supermarkt nu helemaal links liggen en kiezen voor de kwalitatief vergelijkbare huismerken.

Door steeds de broekriem verder aan te halen proberen wij onze financiële huishouding gewoon draaiende te houden. Als consument zouden wij juist geld moeten uitgeven om de economie weer goed draaiende te krijgen, maar zo werkt het niet. Onze overheid maakt de economie juist stuk door onze lasten steeds verder te verhogen. Wij moeten wel steeds beter gaan letten op onze uitgaven. Je kunt niet iemand op water en brood zetten en vervolgens klagen dat er geen luxe uitgaven meer verricht worden.

Lees ook:PortemonNEE!
Lees ook:Wij zijn weer goed aan het sparen!
Lees ook:Recessie is achter de rug
Lees ook:Geen BTW in juni?
Lees ook:BTW omhoog, loonbelasting omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.