Wat weet jij van Yunoo?

Vorige week is een nieuw concept gelanceerd om je financiën bij te houden: Yunoo. Deze naam hebben ze sinds kort, eerder voerden ze de naam Qash. Yunoo is de naam van een godin die de financiën bewaakt dus in die zin wel grappig gekozen, ook al omdat het immers ‘You know’ is. Je geldzaken bijhouden, weten wat je hebt en uitgeeft – dat is waar het om draait bij Yunoo. Wat je ermee kunt: de gegevens van je internetbankiersystemen importeren, labelen en zo meer inzicht krijgen in je patroon van inkomsten en uitgaven.

Een mooi initiatief, denk ik in eerste instantie. Handig als je op zoek bent naar overzicht en helemaal als je wilt gaan uitzoeken waar jouw geld eigenlijk allemaal naartoe gaat. Want als je wilt besparen moet je immers eerst goed inzicht hebben in je bestedingen.

Toch voel ik wat twijfel. Mijn banksysteem vertrouw ik qua veiligheid wel, maar om nou al m’n bankgegevens in een extern online systeem te stoppen? Natuurlijk roepen ze dat er voldaan wordt aan de strengste eisen qua veiligheid, maar toch. Bovendien moet zo’n bedrijf natuurlijk ook een keer geld gaan verdienen. Voor zover ik kan zien is het voor de gebruiker gratis. Tenminste, nu nog. Het begin is ongetwijfeld een gratis basisdienst met als doel om zoveel mogelijk gebruikers te trekken. Dan komt er vervolgens vast een Plus, Pro of Star pakket waar wel voor betaald moet worden. Dat vind ik ook helemaal niet erg. Maar ergens speelt de angst dat gegevens gebruikt worden. Zal wel niet, ze stellen ook dat zij de gegevens door de versleuteling helemaal niet kunnen uitlezen. Maar toch.

Ik weet dat er ook software is waarmee je dit soort dingen kan. Op één of andere manier lijkt het mij gewoon wat spannend om het online te doen. Misschien is het wel angst voor vernieuwing aan mijn kant hoor. De angst die veel mensen in eerste instantie (en een enkeling nog steeds) hadden voor internetbankieren. Er zit natuurlijk geen grote naam achter, het is een professioneel geworden studenteninitiatief.

Heb jij ervaring met Yunoo? Weet je er iets meer van dan ik? Ben jij geneigd om eraan mee te doen?

Lees ook:Ruzie over geld voorkomen
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: de start
Lees ook:Emotionele en financiële gevolgen van vrouwenkanker verzekeren?
Lees ook:Ongeval gehad? Wie vergoedt jouw schade?
Lees ook:Verdwijnende verzekeraars

2 reacties op “Wat weet jij van Yunoo?

  1. Ronald

    Elektronisch je finance bijhouden vind ik ideaal. Heb het regelmatig “te druk” hier voor, maar sinds ik het via de PC doe neem ik er de tijd voor. Dus zeker aan te raden.

    Gebruik zelf Cash Flow Manager van http://www.bankingtools.nl

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rene

    Ik heb het zelf even geprobeerd. Zelf heb ik zoals de schrijver van dit bericht wel wat angst om online mijn gegevens te beheren. Ik heb het ff getest en ik moet eerlijk zeggen dat het er netjes uitziet. Zelf doe ik al jaren de boekhouding met Cashflow van bankingtools. Ik zag in het antwoord van Ronald dat hij het ideaal vind en ook cashflow van Bankingtools gebruikt. Er is alleen een verschil. De bankingtool software draait op je eige pc en je data is dus ook op je eige pc en niet op het net, dit in tegenstelling tot Yunoo. Denk dat voor mij de tijd nog niet rijp is om online de boekhouding te doen. Nogmaals het ziet er wel gelikt uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.